Mort (Kiekkomaailma, #4)
Keskiarvo 4.06
4.06 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (228)
Kirjahyllytilastot

Mort

Terry Pratchett
Julkaistu: 1994 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Mort
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori
Osallistu keskusteluun (viestejä 114 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1987. Suomentanut Margit Salmenoja. Kannen kuva: Josh Kirby.

1. painos: Karisto, 1994. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Karisto, 2002. Nidottu.

Velmu scifi- ja fantasiaparodia – Kiekkomaailman kronikka jatkuu!

Varakkaan tuntuinen joskin kovin luiseva herrasmies palkkaa nuoren Mortin oppipojakseen pestuumarkkinoilta. Eipä poika arvaa tekevänsä oppisopimuksen itsensä Kuoleman kanssa...

Mort on kömpelö nuori mies, hyväluontoinen mutta toivoton tunari. Hänet pestataan oppisopimuksella itsensä Kuoleman oppipojaksi, mutta Mort tyrii heti ensimmäisen keikkansa. Kauniin prinsessa Kelin pitäisi päättää päivänsä salamurhaajan uhrina, mutta hellämielinen Mort korjaakin mukaansa salamurhaajan prinsessan sijasta. Se tietysti saattaa sekaisin Kohtalon käsikirjoituksen, mistä ei hyvää seuraa...

Pratchett kirjoittaa tieteis- ja fantasiaromaania jäljittelemättömään tapaansa uusiksi: Mort pursuu räiskähtelevää slapstick-huumoria ja klassikkokirjailijoiden vallatonta vääntelyä.

muokattu 29.08.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Happy familyPosti kulkee (Kiekkomaailma, #29)Aikavaras (Kiekkomaailma, #26)Muks! (Kiekkomaailma, #30)Lyödään rahoiksi (Kiekkomaailma, #31)

Kirja-arvioita (2)

Luinwen avatar
Kirjoittanut
5.0
Mort on yksi niitä kirjoja, joita nuorempana tuli luettua useaan kertaan. Nyt kun vanhemmalla iällä tuli luettua se uudelleen, kyllä sen huomaa, miksi tämä silloin pentuna vaikutti niin hyvältä kirjalta. Se on hyvä kirja. Edelleen. Eniten hämmästystä aiheutti suomennos. Suomentaja on tietysti eri kuin uudemmissa Kiekkomaailma-kirjoissa ja siksi monet hyvin vakiintuneet termit ovat tässä suomennoksessa vähän erilaisia. Kuten se, että kaikki velhot ovat vähättelevästi ... (lisää)
Kuurosokea Pianisti avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 71 vierailijaa
Uusin jäsen: Tytti
Jäseniä yhteensä: 9722