Mielinkielinliemi
Keskiarvo 3.54
3.54 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (36)
Kirjahyllytilastot

Mielinkielinliemi

Michael Ende
Julkaistu: 1991 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Der Wunschpunsch
Käännetty englanniksi: The Night of Wishes
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 2 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1989. Suomentanut Marja Kyrö. Kuvittanut Regina Kehn. Sidottu.

On uudenvuodenyö. Kähmäneuvos Pelsepuupi Pönttöpää ja rahanoita Tyyranna Vampyrra juonittelevat Villa Vihtahousussa. Kyse on ikivanhasta pergamenttikääröstä, jonka ohjeen mukaan valmistettu liemi toteuttaisi kumppanusten pahanilkisimmät toiveet, jos he ehtivät nauttia sen ennen keskiyötä. Katastrofi uhkaa maailmaa, eikä kukaan tietäisi mistä paha sai alkunsa.

Tai melkein kukaan. Eläinten ylin neuvosto on valtuuttanut kähmäneuvoksen kissan Maurizo di Mauron ja sisukkaan pahanilmankorpin Jaakoppi Korpinvarpaan vakoilemaan rahanoitaa ja tämän veljenpoikaa. Koko maapallon kohtalo on kollin ja korpin varassa – ja keskiyö lähestyy...

Mielinkielinliemi on Michael Enden lennokasta kerrontaa, jossa jännitys ja makaaberisti hilpeä komiikka lyövät kättä niin, että vauhti riittää varttuneemmallekin. Kerrassaan kihelmöivä tarina, jonka hahmot ihastuttavat, naurattavat ja karmivat.

(muokattu 27.09.2012)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tuulien koti (Vuorileijonan varjo, #8)Kuun merkki (Soturikissat: Tähtien enne, #4)Yllättävä vihollinen (Selviytyjät, #2)Haadeksen talo (Olympoksen sankarit, #4)Kapinalliset (Talon-saaga, #2)
Paikalla 1 jäsen ja 50 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Damir Zaripov
Jäseniä yhteensä: 8868