Lydian salaisuus – matka maalausten taakse

Finn Zetterholm
fantasia, nuoret
Lydian salaisuus – matka maalausten taakse - Finn Zetterholm6.82

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Sanna Manninen.

1. painos: Otava, 2007. Sidottu.
2. painos: Otava, 2008. Seven. Nidottu.

Lumoava aikamatka taiteen maailmaan

Piirtämistä rakastavan Lydian elämä mullistuu, kun hän saa selville, kuinka taulujen kautta voi matkustaa taiteen historiaan.

Lydia päätyy huikealle seikkailulle halki vuosisatojen – muun muassa Rembrandtin Hollantiin, Leonardo da Vincin Italiaan ja Salvador Dalin Espanjaan.

Lydia ystävystyy suurten taiteilijoiden kanssa ja pääsee seuraamaan heidän työskentelyään – mutta kuinka hän pääsee takaisin kotiin?

Ruotsalaisen Finn Zetterholmin (s. 1945) fantastinen, useisiin maihin myyty lukuromaani tarjoaa runsaasti tietoa taidehistoriasta ja sopii monenikäisille lukijoille. Taiteilijoiden maalaukset on esitelty kirjan esilehdissä.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: lokakuu 22, 2007
Kustantaja: Otava
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: aikamatkustus
Alkuperäinen nimi: Lydias hemlighet – ett magiskt konstäventyr
Arvosanalla: 6.82/10
Arvosanoja: 47
Muokattu: tammikuu 25, 2017

Kirja-arvioita

8/10 |
tammikuu 24, 2017
Kirja on loistava! Se vie mukanaan eikä lukemista malta lopettaa. Lydia on mielenkiintoinen päähenkilö ja pidän hänestä kovasti. Maalareista ja maalausten malleista suosikkini ovat Leonardo da Vinci ja Mona Lisa. Maalareista hauskimpia ovat Leonardo da Vinci ja Salvador Dali.
7/10 |
joulukuu 07, 2013
Kirja oli hyvä. Olen lukenut erään toisenkin taidehistoriasta ja vanhoista taiteilijoista kertovan kirjan ja tämä kyllä voitti sen mennen tullen. Luulen, että se johtu osittain siitä, että se toinen kirja oli tarkoitettu hieman ...
7/10 |
huhtikuu 13, 2013
Luin tämän 16-vuotiaana ja koska olen kiinnostunut taiteesta, romaanimuodossa kerrottu taidekirja oli kiinnostava. Opin kirjasta kiinnostavia asioita taiteesta, mutta juoni ei sinäänsä ole kauhean erikoinen, mutta se ei haitannut.
4/10 |
toukokuu 17, 2009
Kirja on selkeästi suunnattu lapsille. Lauserakenteet ja sanavalinnat eivät ole turhan vaativia, minkä lisäksi siinä on erittäin lapsenomaista fantasiaa (lintupoika). Siinä toistetaan asioita erittäin paljon ja tapahtumat ovat hyvin ...
10/10 |
toukokuu 29, 2008
Tykkäsin kirjasta kovasti. Kirjaan on valittu juuri oikeat henkilöt ja taiteilijat. Pidän itsekkin maalaamisesta ja piirtämisestä, joten kirja oli juuri oikeanlainen. Lydia vierailee maalausten välityksellä ajasta toiseen ja tapaa samalla ...
6/10 |
tammikuu 03, 2008
Lydian salaisuus oli aika keskinkertainen kirja. Ei juurikaan moitittavaa, mutta ei niin paljoa ylistettävääkään. Sellainen "ihan kiva". Kirjailijalla on loistava huumorintaju ja kerronta sujuu, kuvailu on ihastuttavaa. Vaikka aikamatkailu on ...
10/10 |
joulukuu 06, 2016
Sisältää juonipaljastuksia