Kiki Strike ja tehtävä Varjokaupungissa

@ Kirsten Miller
Kiki Strike ja tehtävä Varjokaupungissa - Kirsten Miller 7.00   36

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Terhi Leskinen. Sidottu.

Vauhdikas, urbaania tyttöenergiaa tihkuva seikkailu

Kirjoja rakastava Ananka Fishbein kokee eräänä lauantaiaamuna jotain hyvin outoa: hän löytää lähipuistostaan maanalaisen huoneen.

Mutta seikkailu on vasta alussa. Koulussa hänen huomionsa kiinnittää salaperäinen Kiki Strike, joka uskaltaa uhmata muita oppilaita tyrannisoivaa ilkeää aatelistyttöä. Ananka pääsee mukaan Kikin perustamaan tyttöjen Iskuryhmään, jonka jäsenten erityistaitoihin kuuluvat muun muassa hakkerointi, väärennökset, räjähteet ja valeasut. Kiki Strikella on uhkarohkea suunnitelma. New Yorkin maanalaisten tunneleiden muodostama Varjokaupunki on pelastettava – miksi sitä eivät tekisi tytöt!

New Yorkissa asuvan Kirsten Millerin kliseisiä tyttörooleja rikkova esikoisteoksensa on noussut Yhdysvalloissa kulttimaineeseen ja myyty 16 maahan, ja sille on suunnitteilla jatkoa.

Kiki Striken kotisivut löytyvät osoitteesta www.kikistrike.com.



Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu syyskuu 25, 2007 (Otava)
Alkuperäinen nimi 'Kiki Strike Inside the Shadow City'
Tietoja muokattu syyskuu 25, 2015

Kirja-arviot & arvosanat

Halla
Arvosanat 439
Kirja-arviot 26
Viestit 0
toukokuu 6, 2013
10 / 10

Rakastan tätä kirjaa! Otin sen joskus kirjastosta mukaani monen muun kirjan kanssa, kun ajattelin että vaikuttaa ihan ok kirjalle. Kirjapino väheni ja lopulta viimeisenä kasassa oli tämä kirja. Ajattelin että palautanko, etten jaksa lukea sitä, mutta päätin kuitenkin aloittaa lukemisen. Kirja tempaisi mukaansa vaikka hieman alku kangertelikin. Henkilöhahmot ovat mahtavia ja toivon että toisiakin osia ilmestyy suomeksi.

KirjojenAhmija
Arvosanat 16
Kirja-arviot 13
Viestit 0
tammikuu 1, 2008
6 / 10

Tämä kirja tuntui, kun aloitin sen, että se on tylsä mutta aloin lukemaan sitä pitemmälle ja pitemmälle. Aloin kiinnostua siitä kovasti ja luin kirjan. Aluksi minusta tuntui, että on hienoa lukea niin paksu kirja, mutta se ei pelkästään kiihottanut minua aloittamaan sen lukemista. Se näytti päältä päin kiinnostavalta.Suosittelen tämän kirjan lukemista muillekin. Kannattaa lukea se vaikka se tuntuisi kuinka surkealta alussa, koska se valloittaa lukijansa. Itse eläydyin kirjan tapahtumiin ja tuntui ihan kuin olisin ollut osa kirjan henkilöistä.

TheDarkMission
Arvosanat 270
Kirja-arviot 38
Viestit 0
joulukuu 19, 2007
8 / 10

Ne (tytöt) jotka eivät ole vielä löytäneet tätä kirjaa, "kuunnelkaa" tarkasti! Takakannen teksti antaa aika epämääräisen ja lattean mielikuvan kirjasta, koska minusta se ei kuvaa olennaisesti kirjaa. Takakannessa painotettiiin liikaakiin tuota tyttö-juttua, vaikka se olikin suuri osa kirjaa. Ja minusta on aivan loistavaa, että joku (ei niin että Kirsten olisi ensimmäinen) kirjoittaa rohkeasti siitä, että naisetkin pystyvät vaikka mihin, ennakkoluuloista huolimatta. Älkää käsittäkö väärin, kirjan tytöt eivät ole mitään feministejä, vaan Kiki on oikeastaan aikamoinen pakkaus! Kuinka moni 14-vuotias taitaa taistelulajit paremmin kuin aikuinen ammattitaistelija? Itse kiinnitin rivien väliseen tekstiin aika paljon huomiota: kirjassa kritisoitiin selvästi joitain asioita ja puhuttiin myös iän iänikuisesta merkityksestä. Tärkeintä oli kuitenkin juoni, joka oli loistava! Tai ainakin aika. Mitään kovin häikäisevää megakäännettä kirjailija ei ollut luonut, mutta melko tyrmistyttävän huipennuksen hän oli silti taiteillut, kun ajatellaan miten ei-ennalta-arvattava se oli. Kirjan mielenkiintoisin henkilö oli ehdottomasti Kiki Strike, salaperäinen mutta fiksu ja sanavalmis tyttö, joka kätkee suuren salaisuuden historiastaan. Aluksi hän vaikuttaa tunteettomalta, määräilevältä ja omahyväiseltä, mutta vähitellen jää murtuu... Joko sanoin, ettei tämä kirja ollut lainkaan mitä odotin? Perushyvä (ja hieman parempi) se kuitenkin oli, johdatteli selkeästi lukijaa tekstin mukaisesti, mutta ei jättänyt juuri mitään pohdittavaa jälkeensä. Kylmäksi tämä ei kuitenkaan jätä, ja tämä tempaa heti mukaansa. Itse kaipaan kovasti jatkoa sarjaan, koska seikkailu jäi aika auki ja päähenkilöistä olisi kiva tietää enemmän. Eka osa jätti henkilöt varjoon ja unohti liiaksikin heidän kuvailun, varsinkin tunteiden kuvailun. Siitä pieni miinus. Mitenkään mullistava kirja ei ollut, mutta suosittelen silti nuorehkoille ja seikkailumielisille lukijoille syväti! Kyllä tämä varmaan on tarkoitettu lähinnä naispuolisille lukijoille, mutta miksei joku poikakin tätä lukisi?

a4lieni
a4lieni
Arvosanat 12
Kirja-arviot 0
Viestit 0
tammikuu 26, 2015
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Telena Starkos
Telena Starkos
Arvosanat 476
Kirja-arviot 0
Viestit 4
syyskuu 10, 2014
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
CookieCandyCat
CookieCandyCat
Arvosanat 43
Kirja-arviot 9
Viestit 0
heinäkuu 14, 2014
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
M-girl
M-girl
Arvosanat 155
Kirja-arviot 4
Viestit 0
kesäkuu 5, 2014
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
SnugleClown
SnugleClown
Arvosanat 446
Kirja-arviot 1
Viestit 1
lokakuu 12, 2013
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
nokinenä
nokinenä
Arvosanat 34
Kirja-arviot 0
Viestit 7
lokakuu 4, 2013
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Elyon
Elyon
Arvosanat 280
Kirja-arviot 3
Viestit 0
syyskuu 12, 2013
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle