Talo ulapalla: Matka alkaa

Dale Peck
fantasia, nuoret
Talo ulapalla: Matka alkaa - Dale Peck6.34

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Natasha Vilokkinen. Kannen kuva: Martin Hargreaves. Kannen suunnittelu: Lizzy Bromley. Sidottu.

Tässä on ainesta klassikoksi! Huikea, mielikuvituksellinen seikkailusarja merellä, jossa kaikki on mahdollista…

Sisarukset Susan (13 v.), Charles (10 v.) ja Murray (5 v.) ovat lomalla setänsä luona, joka asuu ihka oikean merirosvolaivan näköisessä asuntolaivassa meren rannalla. Kun lapset eräänä aamuna heräävät, talo on ajelehtinut keskelle ääretöntä ulappaa! Eikä meri olekaan mikä tahansa meri, vaan Ajan Meri, jossa kaikki maailman aikakaudet ovat läsnä.

Alkaa huima ja jännittävä seikkailu, jossa Susanin pitää suorittaa vaarallinen tehtävä pelastaakseen veljensä ja setänsä syöksymästä valtaisaan pyörteeseen. Tarinan edetessä lapset kohtaavat merirosvoja, merenneitoja ja muita satuolentoja, sukupuuttoon kuolleita eläinlajeja ja puhuvia eläimiä.

Kirja vilisee kaikenlaisia kiehtovia teknisiä vempaimia, ja matkaa tehdään paitsi asuntolaivan kannella myös merenpohjassa, valaan kidassa ja lentävällä matollakin. Kirjan kieli on rikasta ja kuvaus niin elävää, että vauhtiin päästyään opusta ei malta laskea käsistään! Onneksi sivuja riittää ja jatkoa on tiedossa…

Amerikkalaisen Dale Peckin muhkea ja mielikuvitusta kutkuttava nuortenkirja tarjoaa virkistävää pakoa fantasian ja sadun maailmaan. Se yhdistelee juuri sopivin annoksin henkeä salpaavaa jännitystä, hulvatonta menoa ja kotoista sisarusten välistä naljailua. Todellinen elämys n. 10–12-vuotiaille lukutoukille!

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Julkaistu: marraskuu 21, 2007
Kustantaja: Karisto
Tyylit: fantasia, nuoret
Alkuperäinen nimi: Drift House: The First Voyage
Arvosanalla: 6.34/10
Arvosanoja: 38
Muokattu: helmikuu 20, 2014

Talo ulapalla -kirjasarja

Talo ulapalla: Matka alkaa6.34
Talo ulapalla 2: Kadonneet kaupungit (Talo ulapalla #2)6.48

Kirja-arvioita

6/10 |
helmikuu 09, 2008
Jouduin aikalailla arpomaan arvosanan kanssa: koko kirja oli yhtä hullunmyllyä. Siinä ei ollut yhtenäistä juonta tai edes samanlaista krijoitustyyliä. Oikeastaan, kirja oli huonoimpia lukemiani kenties koskaan. Toisaalta, kirja sisälsi niin ...