Talo ulapalla: Matka alkaa (Talo ulapalla, #1)
Keskiarvo 3.15
3.15 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (36)
Kirjahyllytilastot

Talo ulapalla: Matka alkaa

Dale Peck
Julkaistu: marraskuu 21, 2007 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Drift House: The First Voyage
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Natasha Vilokkinen. Kannen kuva: Martin Hargreaves. Kannen suunnittelu: Lizzy Bromley. Sidottu.

Tässä on ainesta klassikoksi! Huikea, mielikuvituksellinen seikkailusarja merellä, jossa kaikki on mahdollista…

Sisarukset Susan (13 v.), Charles (10 v.) ja Murray (5 v.) ovat lomalla setänsä luona, joka asuu ihka oikean merirosvolaivan näköisessä asuntolaivassa meren rannalla. Kun lapset eräänä aamuna heräävät, talo on ajelehtinut keskelle ääretöntä ulappaa! Eikä meri olekaan mikä tahansa meri, vaan Ajan Meri, jossa kaikki maailman aikakaudet ovat läsnä.

Alkaa huima ja jännittävä seikkailu, jossa Susanin pitää suorittaa vaarallinen tehtävä pelastaakseen veljensä ja setänsä syöksymästä valtaisaan pyörteeseen. Tarinan edetessä lapset kohtaavat merirosvoja, merenneitoja ja muita satuolentoja, sukupuuttoon kuolleita eläinlajeja ja puhuvia eläimiä.

Kirja vilisee kaikenlaisia kiehtovia teknisiä vempaimia, ja matkaa tehdään paitsi asuntolaivan kannella myös merenpohjassa, valaan kidassa ja lentävällä matollakin. Kirjan kieli on rikasta ja kuvaus niin elävää, että vauhtiin päästyään opusta ei malta laskea käsistään! Onneksi sivuja riittää ja jatkoa on tiedossa…

Amerikkalaisen Dale Peckin muhkea ja mielikuvitusta kutkuttava nuortenkirja tarjoaa virkistävää pakoa fantasian ja sadun maailmaan. Se yhdistelee juuri sopivin annoksin henkeä salpaavaa jännitystä, hulvatonta menoa ja kotoista sisarusten välistä naljailua. Todellinen elämys n. 10–12-vuotiaille lukutoukille!

muokattu 20.02.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

NokkosvallankumousPuoliksi poissa (Half Bad -trilogia, #3)Tilinteon aika (Vuorileijonan varjo, #10)Lumottu lukukausiTaikamajakat (Tuikkulahden tarinat, #1)

Kirja-arvioita (1)

TheDarkMission avatar
Kirjoittanut
3.0
Jouduin aikalailla arpomaan arvosanan kanssa: koko kirja oli yhtä hullunmyllyä. Siinä ei ollut yhtenäistä juonta tai edes samanlaista krijoitustyyliä. Oikeastaan, kirja oli huonoimpia lukemiani kenties koskaan. Toisaalta, kirja sisälsi niin mielettömiä ja omperäisiä ideoita, ettei kirja ansaitse tyhjää tähtirivistöä. En kuitenkaan ymmärrä tuota esittelyn hehkutusta. Itse en todellakaan päässyt vauhtiin, vaan jouduin pakottamaan itseni loppuun saakka. Ja kun sain kirjan ... (lisää)
Paikalla 23 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384