Toisten kirjoissa
Keskiarvo 3.58
3.58 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Toisten kirjoissa

Vesa Sisättö
Julkaistu: kesäkuu 21, 2007 (BTJ Kirjastopalvelu)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: kokoelma, tietokirjakirjallisuudentutkimus
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Toisten kirjoissa: Esseitä kirjoista, jotka kertovat yhteiskunnasta, globaalista tasa-arvosta ja kolmannesta maailmasta. Kannen kuva: Ossi Lehtonen. Nidottu.

Vesa Sisätön esseekokoelma Toisten kirjoissa pureutuu kaunokirjallisiin teoksiin, jotka kuvaavat ihmistä sosiaalisena eläimenä eri puolilla maailmaa, etnisten ryhmien välisiä ristiriitoja ja sitä, miten ihminen ylipäätään järjestyy yhteiskunniksi.

Mikä tekee meistä ihmisiä? Mistä yhteiskunta muodostuu? Miten yhteiskunta voi kohdella meitä yksilöinä väärin? Ja miten yksilö voi kohdella yhteiskuntaa väärin?

Kirjassa perehdytään myös teollisuusmaiden ulkopuolella syntyneisiin teoksiin. Monet esseet esittelevät Afrikan, Intian ja Latinalaiseen Amerikan kirjallisuutta.

Pääosa käsiteltävistä teoksista on romaaneja, mutta joukkoon mahtuu myös satukokoelmia, matkakirjoja, tietokirjoja ja sarjakuva. Sisätön kirja on oivaltava ja ajatuksia herättävä lukokemus, josta on hyötyä jokaiselle kirjallisuuden ystävälle ja opiskelijalle.

(muokattu 24.06.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Samanaikaisuuksia: Kansainvälisiä näköaloja vuoden 1911 maailmaan (Turun yliopisto, Yleinen historia, #2)Yliluonnollinen kauhu kirjallisuudessa (Savukeitaan kauhuklassikot, #2)Suomen nykykirjallisuus. 1, Lajeja, poetiikkaaTieteiskirjallisuuden käsikirjaLeena Krohn ja allegorian kaupungit
Paikalla 71 vierailijaa
Uusin jäsen: Mette Uusinarkaus
Jäseniä yhteensä: 9019