Kolmastoista vieras (David & Larissa, #2)
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (15)
Kirjahyllytilastot

Kolmastoista vieras

Martin Widmark
Julkaistu: lokakuu 3, 2007 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Den trettonde gästen
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännitys, nuoret, seikkailu

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Outi Menna. Kuvittanut Katarina Strömgård. Sidottu.

Mukana ripaus fantasiaa, toinen James Bondia ja paljon jännitystä!

Sarjan ensimmäisessä osassa Sinisen peilin antikvariaatti tutustuttiin Davidiin ja Larissaan, 14-vuotiaisiin luokkatoveruksiin, jotka älynsä ja luonnontieteellisen tietämyksensä ansiosta kukistivat vaaralliset rikolliset.

Nyt David ja Larissa lähtevät luokkansa kanssa leirikouluun, mökkikylään keskelle maaseutua. Opettaja kannustaa nuoria tutkimaan ympäröivää luontoa, mutta kieltää heitä ehdottomasti menemästä hylätyn kaivoksen lähettyville. David ja Larissa joutuvat uhmaamaan kieltoa. He jopa laskeutuvat kaivoksen uumeniin lähtiessään etsimään epäilyttävää viiksekästä miestä, johon törmäävät koko ajan. Mitä syvemmälle kaivokseen David ja Larissa laskeutuvat, sitä merkillisempiä asioita he näkevät. Ja kun Larissa kauhukseen kohtaa täydellisen kaksoisolentonsa, alkaa selvitä että he eivät olekaan minkään tavallisen rikollisen kanssa tekemisissä. Heidän lisäkseen koko ihmiskunta on valtavassa vaarassa!

Jännittävien seikkailujen ohella kirjassa tulevat myös esiin vaikeat valinnat. Kykeneekö ihminen ajattelemaan muita kuin itseään – toisia ihmisiä, ympäristöä ja koko luomakuntaa?

muokattu 28.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kevätuhrit (Kevätuhrit, #1)Kukaan ei kaipaa sinuaMarsin mies Amerikassa (Seikkailusarja, #13)The Ghost Network: Käynnistä (The Ghost Network, #2)Ansassa (Kevätuhrit, #2)

Kirja-arvioita (1)

Pennywere avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirjastosta etsiessäni helmiä löysin tämän kirjan ja lainasin sen huvikseni, katsoessa jaksaisiko tälläistä lukea. Mutta tämä oli itseasiassa aika hyvä. Kirja pani ajattelemaan erilaisia asioita, niinkuin esittelytekstissäkin sanotaan. Meinasin pitää tästä esitelmänkin kouluun. Kyllähän tälläisen kirjan pystyy lukemaan vaikka päivässä, ja se on mukavaa ajankulua. Ja ideaa tässä oli, tosiaan. Suosittelen kaikille jotka eivät välitä paksuista kirjoista ja monimutkaisista juonista! =)
Paikalla 51 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455