Kolmastoista vieras

Martin Widmark
scifi, jännitys, nuoret, seikkailu
Kolmastoista vieras (David & Larissa #2) - Martin Widmark8.00

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Outi Menna. Kuvittanut Katarina Strömgård. Sidottu.

Mukana ripaus fantasiaa, toinen James Bondia ja paljon jännitystä!

Sarjan ensimmäisessä osassa Sinisen peilin antikvariaatti tutustuttiin Davidiin ja Larissaan, 14-vuotiaisiin luokkatoveruksiin, jotka älynsä ja luonnontieteellisen tietämyksensä ansiosta kukistivat vaaralliset rikolliset.

Nyt David ja Larissa lähtevät luokkansa kanssa leirikouluun, mökkikylään keskelle maaseutua. Opettaja kannustaa nuoria tutkimaan ympäröivää luontoa, mutta kieltää heitä ehdottomasti menemästä hylätyn kaivoksen lähettyville. David ja Larissa joutuvat uhmaamaan kieltoa. He jopa laskeutuvat kaivoksen uumeniin lähtiessään etsimään epäilyttävää viiksekästä miestä, johon törmäävät koko ajan. Mitä syvemmälle kaivokseen David ja Larissa laskeutuvat, sitä merkillisempiä asioita he näkevät. Ja kun Larissa kauhukseen kohtaa täydellisen kaksoisolentonsa, alkaa selvitä että he eivät olekaan minkään tavallisen rikollisen kanssa tekemisissä. Heidän lisäkseen koko ihmiskunta on valtavassa vaarassa!

Jännittävien seikkailujen ohella kirjassa tulevat myös esiin vaikeat valinnat. Kykeneekö ihminen ajattelemaan muita kuin itseään – toisia ihmisiä, ympäristöä ja koko luomakuntaa?

Arvosana kirjalle


Julkaistu: lokakuu 3, 2007
Kustantaja: Tammi
Tyylit: scifi, jännitys, nuoret, seikkailu
Alkuperäinen nimi: Den trettonde gästen
Arvosanalla: 8.00/10
Arvosanoja: 15
Muokattu: joulukuu 28, 2014

David & Larissa -kirjasarja

Kolmastoista vieras (David & Larissa #2)8.00
Sinisen peilin antikvariaatti (David & Larissa #1)7.00
Kauhujen saari (David & Larissa #3)7.38
Noidan laulu (David & Larissa #4)7.26

Kirja-arvioita

6/10 |
heinäkuu 20, 2008
Kirjastosta etsiessäni helmiä löysin tämän kirjan ja lainasin sen huvikseni, katsoessa jaksaisiko tälläistä lukea. Mutta tämä oli itseasiassa aika hyvä. Kirja pani ajattelemaan erilaisia asioita, niinkuin esittelytekstissäkin sanotaan. ...