Aarteita ja muistoesineitä
Keskiarvo 3.95
3.95 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (85)
Kirjahyllytilastot

Aarteita ja muistoesineitä

Neil Gaiman
Julkaistu: lokakuu 2007 (Kirjava)
Alkuperäinen nimi: Fragile Things
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, novellikokoelma
Avainsanat: british fantasy -palkinto, locus-palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 21 kpl)

Valikoima kokoelmasta Fragile Things: Short Fictions and Wonders, 2006. Suomentanut Johanna Vainikainen-Uusitalo. Kansi: Maija Pietikäinen. ”Sulkemisaika” on ilmestynyt aikaisemmin Tähtivaeltajassa 3/2004. Alkuteokseen sisältyvä ”Lokakuu tuolissa” on julkaistu Tähtivaeltajassa 1/2004. Nidottu.

Locus-palkinto 2007, British Fantasy -palkinto 2007.

Sisällys:

 • Vihreiden kirjainten arvoitus (A Study in Emerald, 2003) – Hugo-palkinto 2004, Locus-palkinto 2005
 • Kaamean himon yön salatun talon kasvottomien orjien kielletyt morsiamet (Forbidden Brides of the Faceless Slaves in the Secret House of the Night of Dread Desire, 2004) – Locus-palkinto 2005
 • Soraa muistojen tieltä (The Flints of Memory Lane, 1997)
 • Sulkemisaika (Closing Time, 2002) – Locus-palkinto 2003
 • Kitkerää paahtoa (Bitter Grounds, 2003)
 • Ne muut (Other People, 2001)
 • Aarteita ja muistoesineitä (Keepsakes and Treasures, 1999)
 • Harlekiini Valentiini (Harlequin Valentine, 1999)
 • Susanin ongelma (The Problem of Susan, 2004)
 • Sivuja päiväkirjasta, joka löytyi pitkänmatkan bussiin jätetystä kenkälaatikosta jostain Oklahoman Tulsan ja Kentuckyn Louisvillen väliltä (Pages from a Journal Found in a Shoebox Left in a Greyhound Bus Somewhere Between Tulsa, Oklahoma, and Louisville, Kentucky, 2002)
 • Laakson kuningas (The Monarch of the Glen, 2003)
 • Kirjailijan jälkisanat

Neil Gaiman on tarinankerronnan mestari, jonka mielikuvitus luo toinen toistaan kummallisempia visioita arkipäivän keskelle. Hugo-palkittu salapoliisitarina Suurista Muinaisista, salakapakassa kerrottu hätkähdyttävä kummitustarina, akateemisten konferenssien kustannuksella pilaileva zombikertomus ja Unohdettujen jumalien maailmaan sijoittuva myyttinen pienoisromaani ovat vain esimerkkejä tarinoiden monipuolisuudesta. Yhdistävä tekijä on mukaansatempaavuus – kuten Stephen King asian ilmaisi: "Gaiman on tarinoiden aarreaitta".

muokattu 13.09.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Athenen merkki (Olympoksen sankarit, #3)Kerjäläisprinsessa (Gigi ja Henry, #1)Nekropolis (Viisi vartijaa, #4)Synkkä ennustus (Apollon, #2)Tähtien henget (Etsijät, #6)

Kirja-arvioita (3)

Eija avatar
Kirjoittanut
4.0
Pidin yleisesti ottaen kokoelmasta. Muutama novelleista on vaikeaselkoisia ja pointti jää epäselväksi, mutta suurin osa tarinoista on hyviä ja neljä niistä on ylitse muiden. ”Harlekiini Valentiini” on tunnelmallinen, unenomainen, lennokas tarina ja sopivan kummallinen ollakseen liian outo. Siitä jäi hyvä fiilis. Toinen tunnelmaltaan hieno, vanhanajan henkeä huokuva mystinen tarina on ”Sulkemisaika”, jossa tarina kerrotaan tarinan sisällä. Ongelmana kohdallani oli se, että ... (lisää)
Emelie avatar
Kirjoittanut
4.0

Gaiman on parhaimmillaan novelleissa. Pidin useasta tämän kirja novellista todella paljon, joskin suosikkini oli Vihreiden kirjainten arvoitus, joka onnistuneesti yhdistää kaksi minua kiinnostavaa maailmaa toisiinsa. Useammissa novelleissa oli myös hyvä tunnelma, sellainen vähän synkkä ja sateinen, aika brittiläinen fiilis ehkäpä. Minua jäi harmittamaan muutamissa novelleissa niiden epäselvyys lopussa, minulle ainakin jäi useasti auki se, että mitä tapahtui ja mitä ... (lisää)

Thialfi avatar
Kirjoittanut
3.0
Aarteita ja muistoesineitä on Neil Gaimanin toinen novellikokoelma. Myös edellisestä Smoke and Mirrors -kokoelmasta olisi hyvä saada valikoima suomeksi kirjamuodossa. Tämä kokoelma ei sisällä sellaisia mestariteoksia kuin ”Lumesta, lasista, omenoista”, mutta kerronnan tyyli on omaa luokkaansa. Voi vain toivoa, että kaikki kirjailijat kirjoittaisivat yhtä älykkäästi ja mukaansatempaavasti Gaiman. Unohdetut jumalat -romaani oli yliarvostettu stephenkingmäinen jaaritus, mutta ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 51 vierailijaa
Temutzin94
Uusin jäsen: Temutzin94
Jäseniä yhteensä: 9662