Silta salaiseen maahan
Keskiarvo 3.63
3.63 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (27)
Kirjahyllytilastot

Silta salaiseen maahan

Katherine Paterson
Julkaistu: 1979 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Bridge to Terabithia
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1977. Suomentanut Leila Ojasen johtama Tampereen kieli-instituutin 2. kurssin työryhmä: Kari Kinnunen, Tiina Mustonen, Pirjo Naskali, Riitta Oittinen, Sinikka Saaristo, Helena Soljama. Kuvittanut Donna Diamond. Päällys Marja Seilola. Sidottu. Kaksi elokuvaversiota, 1985 ja 2007.

Newbery-mitali 1978.

Kun Leslie Burke ilmestyy Lark Greekin kouluun, hänen outo pukeutumisensa ja harrastuksensa herättävät huomiota syrjäisen seudun asukkaissa. Ja vaikka Jess Aaronsin mieltä aluksi kirveleekin, että tyttö voittaa hänet juoksemisessa, hän ja Leslie ystävystyvät. Ystävyyden myötä Jessin elämässä alkaa uusi vaihe. Leslie tuntee lukemattomia mielikuvitusta kiehtovia tarinoita, ja hän keksii Terabithian, heidän salaisen valtakuntansa, johon ei muilla ole pääsyä. Salaisessa maassa Jess Leslien avulla oppii monia asioita, jotka auttavat häntä paitsi selviytymään vaikeuksistaan, myös siitä kauheasta onnettomuudesta, joka äkkiarvaamatta järkyttää hänen koko maailmansa.

Katherine Paterson, tunnettu amerikkalainen lasten- ja nuortenkirjailija, on saanut kirjastaan arvostetun Newbery-mitalin vuonna 1978.

muokattu 27.01.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Olympoksen veri (Olympoksen sankarit, #5)Nauhoitettava ennen käyttöäBree Tannerin lyhyt elämäPitkätähden kosto (Soturikissat-erikoisseikkailut, #6)Rautakuningatar (Rauta-saaga, #3)

Kirja-arvioita (3)

Nafisan avatar
Kirjoittanut
3.5

Katherine Patersonin syrjäiseen Pohjois-Amerikan maalaiskylään sijoittuvassa teoksessa Silta salaiseen maahan seurataan 10-vuotiasta Jesse Aaronsia. Teoksen teemoja ovat varhaisteinien koululaisarki, lasten osallistuminen maatilan töihin, suvaitsevaisuus erilaisuutta kohtaan ja suuren menetyksen käsitteleminen.

Jess haluaa olla koulunsa nopein juoksija, koska saisi edes sillä tavoin kaipaamaansa huomiota. Kuorma-autoa ajava ja perheen leivässä pitävä isä ei nimittäin ... (lisää)

Mai00 avatar
Kirjoittanut
3.5
Ihan hyvä kirja. Silmät kostuivat lopussa, sillä se oli suuri järkytys, jota ei osannut odottaa.
Celestine avatar
Kirjoittanut
5.0
Olin nähnyt elokuvan ennenkuin luin kirjan, joten juoni ei tuottanut yllätyksiä. Lopussa pari kyyneltä vierähti poskille, sitä ei kukuaan pysty estämään.
Paikalla 2 jäsentä ja 42 vierailijaa
Eija, Pisania
Uusin jäsen: Meeri Saukkonen
Jäseniä yhteensä: 9449