Cathyn kirja (Cathy, #1)
Keskiarvo 3.04
3.04 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (80)
Kirjahyllytilastot

Cathyn kirja

Sean Stewart, Jordan Weisman
Julkaistu: huhtikuu 9, 2008 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Cathy's Book
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu

Sean Stewart, Jordan Weisman, Cathy Brigg: Cathyn kirja: Löytäjää pyydetään palauttamaan. Alkuteos ilmestynyt 2006. Kannen suunnittelu: Alicia Freile. Sisustan suunnittelu: Cathy Brigg. Toimitus: Andra Serlin. Suomentanut J. Pekka Mäkelä. Julkaistu irtokansissa, joihin kiinnitetyssä muovitaskussa erilaista oheisaineistoa.

Ennennäkemätön myyntimenestys kaikkialla maailmassa!

Tällaista romaania ei ole ennen nähty! Cathyn kirja on 17-vuotiaan Cathyn päiväkirja, jonka tämä on osoittanut parhaalle kaverilleen Emmalle siltä varalta, että hänelle sattuu jotakin. Käy nimittäin ilmi, että Cathyn poikaystävä Victor, joka on juuri jättänyt hänet, ei ehkä olekaan se, joksi Cathy on häntä luullut. Asiat eivät muutenkaan mene hyvin, sillä Cathyn isä on vastikään kuollut ja koulukin sujuu huonosti. Kun Cathy alkaa tutkia Victorin menneisyyttä, hän joutuu mukaan mysteeriin, joka saattaa koitua kohtalokkaaksi…

Cathy on kerännyt päiväkirjaansa valtavasti todistusaineistoa: lehtileikkeitä, valokuvia, käyntikortteja, kuitteja yms. Näihin todisteisiin tutustuessaan lukija tempautuu mukaan selvittämään mysteeriä, joka levittäytyy kirjan sivuilta internetiin täysin vertaansa vailla olevaksi kokemukseksi. Mikään ei ole sitä, miltä ensinäkemältä vaikuttaa... Interaktiivisen fiktion kärkinimi Sean Stewart on luonut ainutlaatuisen kirjan, joka hyödyntää täysin uudenlaisia kerrontatapoja. Cathyn kirja on ollut suurmenestys kaikkialla maailmassa.

muokattu 04.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuolleiden laiva (Magnus Chase, #3)Mieletön museo (Haavekaupunki, #5)Lumottu lehmus (Tuomas Karhumieli ja Anni Unennäkijä - trilogia, #3)Taikajengi ja viekas vatsastapuhuja (Taikajengi, #3)Paimenen kruunu (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #6)

Kirja-arvioita (8)

Varjolehti avatar
Kirjoittanut
2.0
Audiovisuaalisen viihteen aikakautena kirjojenkin on pyrittävä olemaan enemmän kuin kirjoja, autenttisen tuntuisia paloja toisista todellisuuksista. Cathyn kirjan tapauksessa materiaalinen kokonaisuus onkin todella huolellisesti rakennettu muistuttamaan töherreltyä päiväkirjaa, ja ohessa seuraa kunnioitusta herättävä läjä erilaisia ”dokumentteja” nenäliinasta revittyyn valokuvaan. Ennen kuin on lukenut sivuakaan, teoksen antia innostuu tutkimaan. Vaan valitettavasti, kun ... (lisää)
tintti89 avatar
Kirjoittanut
2.0
Kirjan idea on erittäin hyvä, mutta juoni sekä kirjasta "erikoisen" tekevät todisteet olisi voitu toteuttaa paremmin. Juoni on täynnä turhanpäiväistä, mukahauskaa toistoa. Se etenee suhteellisen sujuvasti eteenpäin, vaikka tapahtumat eivät hirveän realistisia olekaan. Kirja on myös selkeästi huonompi suomenkielisenä versiona, sillä se on kirjoitettu kuten englanninkielinen teinityttö sen kirjoittaisi: on netistä löytyviä lyhenteitä ja slangia, jota ei voi onnistuneesti ... (lisää)
_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
2.5

Pidän enemmän pelkästä proosallisesta kerronnasta, kuin tämän kirjan formaatista. En siis oikein pitänyt tästä. Ei jaksanut kiinnostaa.

Kastehelmi avatar
Kirjoittanut
2.0
En juurikaan pitänyt kirjasta. Sen kerronta ei milestäni ollut kovin kiinnostavaa ja lukiessa tuntui siltä, että kahlasi kirjan läpi väkisin. Oli myös harmi, ettei todisteita ollut käännetty suomeksi. En siis jaksanut lukea niitä oikein kunnolla, kun en ihan kaikkea ymmärtänytkään. Suosittelen lukemaan ajankuluksi, silloin ihan viihdyttävä kirja.
rahanpesukarhu avatar
Kirjoittanut
3.0
Olisin luultavasti pitänyt tästä kirjasta enemmän yläasteikäisenä. Siksi hieman yllätyin, kun selvisi, että päähenkilö on juuri täyttämässä 18-vuotta. Oletin Cathyn olevan paljon nuorempi. Todisteiden lisääminen kirjaan oli kiva juttu ja suosittelen lukemaan niitä siinä järjestyksessä, kun ne tarinassa putkahtelee esiin. Muutama todiste (sanomalehtileikkeet ja sukupuu) nimittäin oli syytä lukea vasta, kun kirjan oli lukenut loppuun, että niistä ymmärtää jotain. ... (lisää)
Dyn avatar
Kirjoittanut
3.0
Mielenkiintoinen aloitus sarjalle, mutta Stewartin kirjoja aiemmin lukeneena hiukan petyin. Aarteenmetsästysformaatti vaikutti erikoiselta, mutta ei niin kiinnostavalta, että aikuisena olisi jaksanut vaivautua - varsinkin, kun kirjastokappaleesta oli poistettu ne liitteet.
Elsku avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirja oli ihan hyvä, mutta aika outo. Joissain kohdissa joutui miettimään, että missä nyt mennään. Ja olisi ollut hyvä, jos "todisteet" olisi käännetty myös suomeksi, mutta se olisi kai ollut liian hankalaa. Kun luin kirjan ensimmäistä kertaa, en päässyt kunnolla mukaan, mutta nyt parin vuoden päästä älysin jotkin kohdat paremmin.
MoonLightAngel avatar
Kirjoittanut
5.0
Minun mielesestäni kirja oli hyvin onnistunut ja hyvää luettavaa!! Minun mielestäni kaikkien kannattaisi lukea näin hyvä kirja ja sen jatko-osa. Materiaalista osaa mielestäni kyllä ei olisi tarvinnut olla, vaikkakin se teki kirjasta hieman erikoisemman. Mutta kirjaa suosittelen kaikille!5tähden kirja.
Paikalla 2 jäsentä ja 43 vierailijaa
punnort, Chompp
Uusin jäsen: S P
Jäseniä yhteensä: 9856