Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta

@ James Rollins
Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta (Indiana Jones #4) - James Rollins 6.16   6

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Marja Helanen-Ahtola. Perustuu George Lucasin ja Jeff Nathasonin alkuperäistarinaan ja David Koeppin elokuvakäsikirjoitukseen. Lista-sarja. Sidottu, kansipaperi.

Sankari on palannut! Kun Indiana Jones kaapataan kesken kaivausten Meksikosta, hänellä ei ole aavistustakaan, mitä kaappaajat hänestä haluavat. Vanhan ystävän kirje johdattaa arvoituksen jäljille, mutta Indyn on tehtävä kaikkensa ratkaistakseen sen ennen häikäilemättömiä vastustajiaan. Siihen asti hyvän ja pahan voimat etsivät tasapainoaan...

On vuosi 1957. Indiana Jones kaapataan kaivauksilta Meksikosta ja viedään väkivalloin Nevadan autiomaahan. Yhdysvaltain armeijan salaiseen halliin 51 on varastoitu arvoituksellinen puulaatikko, jonka vuoksi Indyn kaappaajat ovat valmiita mihin tahansa. Mitä vimmattua he jahtaavat?

Indiana Jones karkaa vainoajiensa kynsistä täpärästi, mutta arvoitus ei jätä häntä rauhaan. Tärkein johtolanka on kirje hänen vanhalta opiskelukaveriltaan Oxleylta, joka väittää tehneensä poikkeuksellisen löydön Latinalaisessa Amerikassa. Viestintuojana on nuori Mutt Williams, joka on huolissaan kirjeen välittäneen äitinsä Marionin kohtalosta.

Takaa-ajajiensa jahtaamat Indy ja Mutt lähtevät matkalle, joka vie heidät kohti muinaiseen kadonneeseen kaupunkiin kätkettyä salaisuutta. Perillä heitä odottaa ihmisjärjen ylittävien voimien näytös, jonka tielle jääminen tietää varmaa kuolemaa.

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta on vauhdikas, toimintaa pursuava elokuvaromaani ihaillun sankarin paluusta. Ensimmäinen Indiana Jones -elokuva Kadonneen aarteen metsästäjät (1981) ja sen kaksi suosittua jatko-osaa toivat valkokankaalle Hollywoodin ”vanhan hyvän ajan” sankarin: nokkelan mutta huumorintajuisen arkeologian professorin, joka siirtyi sujuvasti ja vaaroista välittämättä luentosalista viidakkoon.

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta päättää yhdeksäntoista vuotta kestäneen odotuksen ja vie seikkailevan arkeologin saagan upeaan päätökseen. Harrison Fordin lisäksi elokuvan näyttelijäkaartiin kuuluu myös Karen Allen, jonka esittämä Marion Ravenwood kohtaa vuosien jälkeen Indiana Jonesin – yllättävin seurauksin.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu toukokuu 26, 2008 (WSOY)
Alkuperäinen nimi 'Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull'
Tietoja muokattu helmikuu 10, 2017

Indiana Jones

Sarja sisältää 4 pääteosta ja yhteensä teoksia 4 kpl.

Alasarja Indiana Jones -sarjakuvat

Indiana Jones ja tuomion temppeli (Indiana Jones #2) 6.00   1
Indiana Jones ja viimeinen ristiretki (Indiana Jones #3) 6.16   6
Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta (Indiana Jones #4) 4.00   1
Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta (Indiana Jones #4) 6.16   6

Kirja-arviot & arvosanat

Truuners95
Arvosanat 91
Kirja-arviot 84
Viestit 6
syyskuu 9, 2019
5 / 10

Kirja kertoo pääpiirteittäin saman kuin elokuva johon se perustuu. Ei tuonut oikein mitään yllättyksiä.

Joonas
Joonas
Arvosanat 452
Kirja-arviot 10
Viestit 15
joulukuu 18, 2013
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Arvosanat 147
Kirja-arviot 11
Viestit 0
syyskuu 18, 2011
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Xariel
Xariel
Arvosanat 611
Kirja-arviot 34
Viestit 187
huhtikuu 16, 2009
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Mustarastas
Mustarastas
Arvosanat 157
Kirja-arviot 0
Viestit 0
lokakuu 14, 2008
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle