Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta (Indiana Jones, #4)
Keskiarvo 3.08
3.08 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta

James Rollins
Julkaistu: toukokuu 26, 2008 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, seikkailu
Avainsanat: elokuva, tieteisfantasia

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Marja Helanen-Ahtola. Perustuu George Lucasin ja Jeff Nathasonin alkuperäistarinaan ja David Koeppin elokuvakäsikirjoitukseen. Lista-sarja. Sidottu, kansipaperi.

Sankari on palannut! Kun Indiana Jones kaapataan kesken kaivausten Meksikosta, hänellä ei ole aavistustakaan, mitä kaappaajat hänestä haluavat. Vanhan ystävän kirje johdattaa arvoituksen jäljille, mutta Indyn on tehtävä kaikkensa ratkaistakseen sen ennen häikäilemättömiä vastustajiaan. Siihen asti hyvän ja pahan voimat etsivät tasapainoaan...

On vuosi 1957. Indiana Jones kaapataan kaivauksilta Meksikosta ja viedään väkivalloin Nevadan autiomaahan. Yhdysvaltain armeijan salaiseen halliin 51 on varastoitu arvoituksellinen puulaatikko, jonka vuoksi Indyn kaappaajat ovat valmiita mihin tahansa. Mitä vimmattua he jahtaavat?

Indiana Jones karkaa vainoajiensa kynsistä täpärästi, mutta arvoitus ei jätä häntä rauhaan. Tärkein johtolanka on kirje hänen vanhalta opiskelukaveriltaan Oxleylta, joka väittää tehneensä poikkeuksellisen löydön Latinalaisessa Amerikassa. Viestintuojana on nuori Mutt Williams, joka on huolissaan kirjeen välittäneen äitinsä Marionin kohtalosta.

Takaa-ajajiensa jahtaamat Indy ja Mutt lähtevät matkalle, joka vie heidät kohti muinaiseen kadonneeseen kaupunkiin kätkettyä salaisuutta. Perillä heitä odottaa ihmisjärjen ylittävien voimien näytös, jonka tielle jääminen tietää varmaa kuolemaa.

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta on vauhdikas, toimintaa pursuava elokuvaromaani ihaillun sankarin paluusta. Ensimmäinen Indiana Jones -elokuva Kadonneen aarteen metsästäjät (1981) ja sen kaksi suosittua jatko-osaa toivat valkokankaalle Hollywoodin ”vanhan hyvän ajan” sankarin: nokkelan mutta huumorintajuisen arkeologian professorin, joka siirtyi sujuvasti ja vaaroista välittämättä luentosalista viidakkoon.

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta päättää yhdeksäntoista vuotta kestäneen odotuksen ja vie seikkailevan arkeologin saagan upeaan päätökseen. Harrison Fordin lisäksi elokuvan näyttelijäkaartiin kuuluu myös Karen Allen, jonka esittämä Marion Ravenwood kohtaa vuosien jälkeen Indiana Jonesin – yllättävin seurauksin.

muokattu 10.02.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Avain (Mahtavat 12, #3)Gregor ja salaisuuksien merkit (Alismaan tarinat, #4)Merenjumalan poika (Olympoksen sankarit, #2)Leopardien laaksoKuolleiden laiva (Magnus Chase, #3)

Kirja-arvioita (1)

Truuners95 avatar
Kirjoittanut
2.5

Kirja kertoo pääpiirteittäin saman kuin elokuva johon se perustuu. Ei tuonut oikein mitään yllättyksiä.

Paikalla 6 jäsentä ja 65 vierailijaa
valde määttä, Janhunen, Fievre, Skie, LordStenhammar, Truuners95
Uusin jäsen: valde määttä
Jäseniä yhteensä: 9318