Spiderwickin kronikat 1–5
Keskiarvo 3.64
3.64 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (66)
Kirjahyllytilastot

Spiderwickin kronikat 1–5

Tony DiTerlizzi
Julkaistu: helmikuu 6, 2008 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Spiderwick Chronicles
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset

Yhteisnide elokuvakannella. Suomentanut Ulla Lempinen. Sidottu.

Kielletty kirja – äkkiä sulje,
hyllyyn laita – pois jo kulje!


Kaksoisveljet Jared ja Simon Grace muuttavat yhdessä äitinsä ja isosiskonsa Malloryn kanssa eriskummalliseen Spiderwickin eli Lukkivyöryn kartanoon. Kukaan heistä ei vain voi aavistaakaan, millaisia salaisuuksia taloon kätkeytyy.

Oudot tapahtumat johdattavat Jaredin tutkimaan taloa tarkemmin. Kokonainen salattu maailma avautuu, kun lapset saavat käsiinsä kirjan nimeltä Arthur Spiderwickin luonto-opas – ihmeellinen maailma ympärillämme.

Merkilliset olennot keijuista ja haltijoista lohikäärmeisiin, peikkoihin ja jättiläisiin ovat totta, mutta vain harvoilla on tilaisuus nähdä niitä. Kun Gracen sisarukset astuvat syvemmälle niiden outoon elämään, näkymätön vaara muuttuu yhtäkkiä todelliseksi...

Tähän kirjaan on koottu Spiderwickin kronikoiden viisi ensimmäistä osaa, joihin perustuu myös samanniminen elokuva.

(muokattu 31.12.2012)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ystävyyden lahja (Keijut, #11)Navi Luna 3 (Navi Luna, #3)Tom ja Morbicuksen kosto (Ella Aura, #3)HelmenkantajaLumen valtakunta

Kirja-arvioita (4)

celeblith avatar
Kirjoittanut ()
3.5
Mukavaa luettavaa. Kirjat ovat lyhyitä, ja se taisikin olla ensimmäine syy kun joskus ensimmäiseen kirjaan tartuin. Ja sitten pitikin ahmia kaikki. Niin paljon erilaisia satuolentoja :)
Ainolovato avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Kirja oli tavallaan aika lyhyt koska jokainen osa on about 100 (?) sivua pitkä. Helppoa luettavaa, ei vaadi juurikaan ymmärrystä, sopii vähän lukeville. Omalaatuinen tarina ja kirjailijalla on löytynyt mielikuvitusta.
Indeed avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Iso, kiinnostava, mahtava juoni, kaikkea muuta mitä fantasia maailmaan tarvitaan.
KirjojenAhmija avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Kirjat olivat jännittäviä sekä erityisen hyviä. Kirja kertookaksoisveljistä ja heidän isosiskostaan. Yhdessä he kohtaavat vaikeudet. Runoja ja arvoituksia luvassa. Mitä tarkoittaa riimi: Kielletty kirja-äkkiä sulje, hyllyyn laita-pois jo kulje! ? Kirjoissa 1-5 se selviää, niin kuin paljon ,paljon muutakin. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka pitävät salaisuuksista, salahuoneista sekä keijuista ja muista satuolennoista.Oma arvosanani kirjoille on kolmesta neljään tähteä.
Paikalla 3 jäsentä ja 61 vierailijaa
Vladimirian, Darkki, NoctilucA
Uusin jäsen: Minna Torvinen
Jäseniä yhteensä: 8546