Hopeahevonen (Katrionan tarina, #1)
Keskiarvo 3.65
3.65 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (159)
Kirjahyllytilastot

Hopeahevonen

Lene Kaaberbøl
Julkaistu: toukokuu 5, 2008 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Sølvhesten
Käännetty englanniksi: Silverhorse
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomentanut Annika Eräpuro. Sidottu.

Uusi fantasiasarja alkaa: Laadukas seikkailusarja hevoshulluille ja fantasian ystäville – päähenkilönä rohkea, stereotypioita rikkova Katriona

Eletään keskiaikaisessa, ihmisen ahneuden aiheuttaman luonnonkatastrofin jälkeisessä maailmassa, jossa valtaa pitävät naiset.

Kievarinemännän tytär Katriona on tuittupäinen ja äkkipikainen tyttö, jota ennalta määrätty ura äidin työn jatkajana ei kiehdo. Hän ei myöskään tule toimeen äidin puolison kanssa. Äiti lähettää hänet värjärinoppiin, mutta Kat ei sopeudu oppityttöjen nokkimisjärjestykseen, jossa tulokkaita kiusataan armotta.

Kievarissa vieraillut, hopeisella hornanhevosella ratsastava arpinen nainen on jäänyt Katrionan mieleen. Katriona tajuaa, että siinä on hänen tulevaisuutensa – hänkin haluaa ruveta bredinariksi, kierteleväksi lainvartijaksi ja viestinviejäksi.

Mutta bredinareja koulutetaan arvostetussa akatemiassa suuressa kaupungissa, eikä maalaistytön tie sinne ole helppo. Kat on tottunut raivaamaan esteet tieltään, mutta onko ärhäkkä tyttö onnistunut matkansa varrella hankkimaan liian vaarallisen vihollisen?

muokattu 05.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Emily the Strange: Kumpi ja kummempi (Emily the Strange, #2)NokkosvallankumousJäätynyt sydänUhanalainen (Susiraja, #2)Kuolleiden laiva (Magnus Chase, #3)

Kirja-arvioita (10)

blackdragon avatar
Kirjoittanut
4.0
Hopeahevonen on perusfantasiaa lapsille ja nuorille, joka muistuttaa hieman kirjailijan edellistä kirjasarjaa. Hyvin kirjoitettuun teokseen jää lukemisen jälkeen koukkuun ja odottamaan ilmiselvää jatko-osaa. Kirja kannattaa lukea "välipalaksi", sillä teksti on nopealukuista ja kevyttä. Vaikka teos sisältääkin kliseitä, se on lukemisen arvoinen.
Pennywere avatar
Kirjoittanut
2.0
Kirja on aika tylsä, yllätyksetön. Tapahtuihan siinä aika paljon kaikkea, mutta loppujen lopuksi juoni oli aika.. no, tylsä on tässä kohdin oikea sana. Rupesin kirjan luettuani miettimään haluanko edes lukea jatko-osaa (mutta koitetaan). Sarja ei ole mielestäni todellakaan Näkijän kirjojen tasoinen, mutta jotkut ehkä tykkäävät, minä en kovin paljoa. Mutta yhdestä kohdasta pidin: siitä, kun Kat tulee takaisin kotiinsa ja Cornelius halaa häntä. Se oli jotenkin suloinen <3
TheDarkMission avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirjaa lukiessa huomasin, että Lenellä on pienoinen kaava kirjoilleen. Ulkokuoreltaan kova, syrjitty tai erikoisella tavalla lahjakas tyttö, johon on erityisen helppo samaistua. Vahvatahtoinen, ei niin nätti. Hänellä on kuitenkin liittolaisia. Ehkä pidin kirjasta juuri siksi, että Katiin oli niin helppo samaistua. Toisaalta kirja ei edusta ihan lempikirjallisuuttani: opus oli ohut, ärsyttävän keskeneräinen, yksinkertainen ja hieman liian kliseisesti etenevä. Kaikkien sorsimasta ... (lisää)
Freya avatar
Kirjoittanut
3.5
Päätin katkaista pitkän taukoni lukemisesta tällä kirjalla, sillä muistelin sen olevan suhteellisen helppolukuinen ja juonen olevan helposti seurattavissa. Muistin oikein, sillä luin kirjan muutamassa päivässä, vaikka minulla ei juuri aikaa ole lukemiseen. Kirja oli tosiaan juoneltaan hiukan hitaasti etenevä, mutta loppua kohden jää odottamaan jatko-osan kimppuun pääsyä. Tämä oli hyvä kirja pitkän lukutauon jälkeen (noin 3 vuoden pituisen), ja aion huomenissa marssia kirjastoon lainaamaan jatko-osankin hyvillä mielin.
Charmilla avatar
Kirjoittanut
5.0
Luin kirjan 11-vuotiaana, joten siitä on jo vähän aikaa ja tapahtumat ovat alkaneet hämärtymään. Kaikki kolme osaa olivat mahtavaa luettavaa eikä missään vaiheessa ollut tylsää. Suosittelen, jos pidät myös Lenen kirjoittamasta Näkijän tyttärestä.
BookSolder avatar
Kirjoittanut
4.0
Ihana kirja! Kansi on todella kaunis, ja takakansi kehotti lukemaan! Kaikki oli kirjan kannesta kanteen jännittävää, ja mysteeristä. Hyvää vaihtelua tulevaisuudesta kertoville kirjoille. Kansi voi hämätä, joten vaikka et ole hevos ihminen kannattaa lukea!
Tiger avatar
Kirjoittanut
4.0
Luin kirjan vähän aikaa sitten, mutta mielestäni kirjan juoni jäi junnaamaan paikalleen. Luin kuitenkin koko sarjan lähes putkeen, mutta juoni edistyi hitaasti ja "tahmeasti". Joissakin kohdissa oli lähellä, ettenkö olisi lopettanut lukemista, mutta silti suosittelen lukemaan koko sarjan, vaikka ensimmäinen osa oli lievä pettymys.
tuu-t1kk1 avatar
Kirjoittanut
3.0
Luin kirjasarjan joskus alle 10v, nyt yritin lukea uudestaan ja vähän tylsähköltä se tuntui . Suosittelen kuitenkin lukemaan
le_sa_to avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja oli ihan hyvä vaikka takansi lupasikin liikoja.
Samira avatar
Kirjoittanut
1.0
Hmmmmmm.... Taas kerran takakansi johti harhaan. Olin odottanut jotain kiinnostavampaa kuin kahdensadan sivun höpötystä bitch- tytöistä ja jostan vtun hornanhevosesta; Toisin kävi. Kirja oli hyvin tylsä, ja olen lievästi sanoen pettynyt.No kirja jäi hyvin, hyvin pahasti kesken, joten jatkoa tulee pakostikkin.
Paikalla 31 vierailijaa
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858