Kuka Harry Potter? Avain fantasian maailmaan

Tomi Kontio, Riitta Oittinen
antologia, tietokirja > kirjallisuudentutkimus
Kuka Harry Potter? Avain fantasian maailmaan - Tomi Kontio, Riitta Oittinen5.48

Kirjoittajat: Tomi Kontio, Heta Mulari, Riitta Oittinen, Jari Sinkkonen ja Sisko Ylimartimo. Kansi: Jarkko Nikkanen. Sidottu.

Sisällys:

  • Sisko Ylimartimo: Potter ja muuta fantasiaa – mitä ja miksi juuri nyt?
  • Tomi Kontio: Kuinka kirjoittaa fantasiaa?
  • Jari Sinkkonen: Poika nimeltä Harry
  • Heta Mulari: Tytöt Harryn maailmassa
  • Riitta Oittinen: Harry vai Harri?
  • Heta Mulari: Kirjasta ilmiöksi

Harry Potterin maailma kiehtoo juuri nyt. Tässä teoksessa etsitään vastauksia kysymyksiin: Millainen poika on Harry Potter ja millaista poikakuvaa Harry edustaa? Millaisia ovat tytöt Potterin ja fantasian maailmassa? Kuinka Potter-kirjoista tuli ilmiö ja kuinka se tuotteistettiin palvelemaan elokuvaa, fanikulttuuria ja musiikkia?

Kirjassa pohditaan, miksi fantasia kiinnostaa juuri nyt, kuinka fantasiahahmo luodaan ja kuinka fantasiakirja kirjoitetaan, samoin kuin sitä, kuinka fantasia kääntyy suomen kielelle. Kirja avaa ovia fantasian maailmaan ja pyrkii ymmärtämään ilmiön suosiota erilaisista näkökulmista.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat ja Elisa Kirja

Julkaistu: maaliskuu 17, 2008
Kustantaja: Minerva
Tyylit: antologia, tietokirjakirjallisuudentutkimus
Avainsanat: harry potter, kotimainen, useita kirjoittajia
Arvosanalla: 5.48/10
Arvosanoja: 23
Muokattu: huhtikuu 23, 2021

Kirja-arvioita

4/10 |
huhtikuu 09, 2020
Esseet rönsyilivät sinne tänne, eikä oikein mistään otettu kunnon otetta. Ja aivan kuin kirjoittajat eivät olisi ollenkaan lukeneet Potter-sarjaa (tai eeposta, niin kuin sarjaa tekstissä luonnehditaan). Kirjan nimi lupaa aivan liikaa sisältöönsä nähden.
4/10 |
maaliskuu 17, 2013
Jaaha. Olin kirjastossa ja Potter-hulluna näin hyllyssä nimen Harry Potter ja lainasin kirjan sen enempiä ajattelematta. Loppujen lopuksi en tullut lukeneeksi kirjaa loppuun. Mielestäni se oli mileti yhtä puuduttava, kuin Sinuhe egyptiläinen- ...
6/10 |
syyskuu 29, 2012
Kuka Harry Potter? on melko epätasainen esseekokoelma fantasian asemasta nykymaailmassa. Pääosa teksteistä pyörii otsikon mukaisesti Harry Potter-ilmiön ympärillä, mutta välillä kirjoittajat lähtevät sivupoluille, erityisesti Tomi Kontio ...