Katmandun Kobrakuningas (Lampun lapset, #3)
Keskiarvo 3.54
3.54 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (39)
Kirjahyllytilastot

Katmandun Kobrakuningas

P. B. Kerr
Julkaistu: maaliskuu 10, 2008 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Cobra King of Kathmandu
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Arja Gothoni. Kansi: Timo Mänttäri. Sidottu.

Lampun lasten kolmas kirja toteuttaa hurjimmatkin toivomukset!

Mukaansatempaavassa ja ilkikurisessa Lampun lapset -sarjassa seikkailevat John ja Philippa Gaunt, neuvokkaat kaksoset New Yorkista. Kun kaksosten viisaudenhampaat puhkeavat poikkeuksellisen varhaisessa vaiheessa, heille paljastuu sukunsa ikivanha salaisuus. Kaksoset ovat täysiverisiä džinnejä, joilla on kyky kasvattaa hyvän onnen määrää maailmassa. He voivat myös toteuttaa kolme toivomusta!

Sarjan kolmannessa kirjassa John ja Philippa Gaunt täyttävät kolmetoista vuotta ja astuvat lähemmäksi aikuisten džinnien maailmaa. Layla-äiti valmistautuu kaksosten tietämättä suureen tehtäväänsä seuraavana Babylonin sinisenä džinninä ja näyttää kaksosille syntymäpäivän kunniaksi heidän sielunpeilinsä.

Kaksosten toveri Dybbuk eli Buck on tapansa mukaan sotkeutunut luvattomuuksiin. Törmättyään murhaajiin ja tappavan myrkylliseen kuningaskobraan hän piiloutuu pienelle saarelle ja pyytää kaksosia apuun. Samaan aikaan Gauntien kotiin murtaudutaan ja kaksosten visusti varjellut viisaudenhampaat yritetään varastaa.

Johtolangat viittaavat koko džinnimaailmaa uhkaavaan salaliittoon. Kuka etsii yli sata vuotta sitten kadonnutta kallisarvoista Kobrakuninkaan talismaania? Miksi joku yrittää saada kaksoset valtaansa? Lapset lähtevät etsimään Aasth Naagin kobran palvojia, ja niin alkaa vaarallinen seikkailu, joka vie heidät huikean värikkääseen Intiaan ja Nepaliin lumisille vuorille. Sieltä löytyy viimein pahuuden pesä, salaperäinen vaaleanpunainen linnake.

muokattu 13.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mestarin kosto (W.A.R.P., #3)Mieletön museo (Haavekaupunki, #5)Keskiyö ylläni (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #5)Gregor ja Alismaan vitsaus (Alismaan tarinat, #3)Artemis Fowl: Atlantiskompleksi (Artemis Fowl, #7)

Kirja-arvioita (1)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
4.0
'Katmandun Kobrakuningas' jatkaa syvenevää ja synkkenevää linjaa 'Lampun lapsissa'. Intialainen käärmekultti on herännyt taas henkiin ja hamuaa dzinnien viisaudenhampaita saadakseen alistettua nämä valtaansa. Kuka on tämän takana ja miksi hän jahtaa Dybbukin varastamaa varsin arvotonta maalausta Britannian aikaisesta Intiasta? Dybbuk pyytää Johnin ja Philippan apuun, jotka kyseenalaisen enkelin avulla livahtavat äitinsä vartioivien silmien alta. Tuttuun tapaan alkaa huima ... (lisää)
Paikalla 38 vierailijaa
Uusin jäsen: Noel Ruppenthal
Jäseniä yhteensä: 9392