Katmandun Kobrakuningas

P. B. Kerr
fantasia, nuoret, seikkailu
Katmandun Kobrakuningas (Lampun lapset #3) - P. B. Kerr7.08

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Arja Gothoni. Kansi: Timo Mänttäri. Sidottu.

Lampun lasten kolmas kirja toteuttaa hurjimmatkin toivomukset!

Mukaansatempaavassa ja ilkikurisessa Lampun lapset -sarjassa seikkailevat John ja Philippa Gaunt, neuvokkaat kaksoset New Yorkista. Kun kaksosten viisaudenhampaat puhkeavat poikkeuksellisen varhaisessa vaiheessa, heille paljastuu sukunsa ikivanha salaisuus. Kaksoset ovat täysiverisiä džinnejä, joilla on kyky kasvattaa hyvän onnen määrää maailmassa. He voivat myös toteuttaa kolme toivomusta!

Sarjan kolmannessa kirjassa John ja Philippa Gaunt täyttävät kolmetoista vuotta ja astuvat lähemmäksi aikuisten džinnien maailmaa. Layla-äiti valmistautuu kaksosten tietämättä suureen tehtäväänsä seuraavana Babylonin sinisenä džinninä ja näyttää kaksosille syntymäpäivän kunniaksi heidän sielunpeilinsä.

Kaksosten toveri Dybbuk eli Buck on tapansa mukaan sotkeutunut luvattomuuksiin. Törmättyään murhaajiin ja tappavan myrkylliseen kuningaskobraan hän piiloutuu pienelle saarelle ja pyytää kaksosia apuun. Samaan aikaan Gauntien kotiin murtaudutaan ja kaksosten visusti varjellut viisaudenhampaat yritetään varastaa.

Johtolangat viittaavat koko džinnimaailmaa uhkaavaan salaliittoon. Kuka etsii yli sata vuotta sitten kadonnutta kallisarvoista Kobrakuninkaan talismaania? Miksi joku yrittää saada kaksoset valtaansa? Lapset lähtevät etsimään Aasth Naagin kobran palvojia, ja niin alkaa vaarallinen seikkailu, joka vie heidät huikean värikkääseen Intiaan ja Nepaliin lumisille vuorille. Sieltä löytyy viimein pahuuden pesä, salaperäinen vaaleanpunainen linnake.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Julkaistu: maaliskuu 10, 2008
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Alkuperäinen nimi: The Cobra King of Kathmandu
Arvosanalla: 7.08/10
Arvosanoja: 39
Muokattu: kesäkuu 13, 2017

Lampun lapset -kirjasarja

Seitsenosainen sarja, jonka suomentaminen jätettiin kesken.

Faaraon haudan vangit6.92
Babylonin sininen džinni (Lampun lapset #2)6.72
Katmandun Kobrakuningas (Lampun lapset #3)7.08
Džinnisotureiden aika (Lampun lapset #4)6.68
Viidakon silmä (Lampun lapset #5)6.54

Kirja-arvioita

8/10 |
kesäkuu 25, 2009
'Katmandun Kobrakuningas' jatkaa syvenevää ja synkkenevää linjaa 'Lampun lapsissa'. Intialainen käärmekultti on herännyt taas henkiin ja hamuaa dzinnien viisaudenhampaita saadakseen alistettua nämä valtaansa. Kuka on tämän takana ja miksi ...