Vihreän saaren laulu
Keskiarvo 3.20
3.20 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (55)
Kirjahyllytilastot

Vihreän saaren laulu

Kate Thompson
Julkaistu: tammikuu 21, 2008 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: The New Policeman
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: keijut

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Kannen kuvitus ja suunnittelu Paolo Barbieri ja Arnoldo Mondadori Editore S.p.A. Sidottu.

Whitbread-palkinto 2005, Guardian-lastenkirjallisuuspalkinto 2005. Mythopoeic-palkintoehdokas 2008 (lastenkirjat).

Taianomainen tarina tempaa lukijan ikuisen nuoruuden maahan

Kinavaaran kylässä aika on kortilla. Kun 15-vuotiaan JJ Liddyn äiti pyytää leikkisästi syntymäpäivälahjaksi lisää aikaa, poika päättää toteuttaa äitinsä toiveen. Mutta kuka tietää, mihin aika juoksee ja mistä sitä saisi lisää?

Aikaa etsiessään pelimannisuvun vesa päätyy sattumalta Tír na n'Ógiin, keijujen maailmaan. Keijujen maailmassa aika on ollut aina näihin päiviin saakka tuntematon käsite, mutta JJ Liddyn saapuessa maahan asiat ovat sekaisin. Aivan kuin aika vuotaisi ihmisten maailmasta Tír na n'Ógiin ja aiheuttaisi kaaosta kaikkialla: aikapulaa JJ Liddyn maailmassa ja aikatulvaa Tír na n'Ógissa. Pystyykö JJ Liddy pelastamaan keijut kuolemalta ja tukkimaan sekasortoa aiheuttavan aikavuodon? Ja mitä tekemistä JJ Liddyn esi-isällä on vanhan papin murhalla? Salaperäistä aikavuotoa selvittäessään JJ Liddy tempautuu mukaan keijujen myyttisen musiikin pyörteisiin.

Vihreän saaren laulu on palkittu arvostetuilla Whitbread- ja Guardian-lastenkirjapalkinnoilla.

”Tarina on täynnä yllätyksiä, taikaa ja hienostuneesti tasapainotettua sisäistä logiikkaa.” – The Guardian

muokattu 30.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

13 salaisuutta (Keijutrilogia, #3)Tulimieli (Kapinaenkelit, #1)Verikivi (Kapinaenkelit, #2)13 kirousta (Keijutrilogia, #2)Artemis Fowl: Atlantiskompleksi (Artemis Fowl, #7)

Kirja-arvioita (6)

TheDarkMission avatar
Kirjoittanut
2.0
Kirja vaikutti niin mielenkiintoiselta, että lainasin sen ja jaksoin innostua ensimmäiset 200 sivua. Aihe oli ajankohtainen ja idea varmasti hieno, mutta... No, ensinnäkin lukemiseeni tuli usean kuukauden tauko, sillä kirja ei todellakaan parantunut loppua kohti. Se vain lysähti kasaan, kun juonessa ei tapahtunut juuri mitään, ainakaan yllätyksellistä. Kirja oli kannesta kanteen ennalta-arvattavaa kidutusta. Jokainen lausekin oli tehty tietyn, sietämättömän selkeän kaavan ... (lisää)
Minzki avatar
Kirjoittanut
2.0
Suoraan sanottuna en pitäytr kirjasta yhtään. Huomasin kirjan ilmestymisen Risingin kautta ja ajattelin, että voisin lukea kirjan. Se näytti ulkoisesti hyvältä ja takakannen tekstikin oli aika mielenkiintoinen. Alussa kirja oli tylsä. Ajattelin, että ehkäpä se paranee loppua kohden. Tuli välillä semmoinen tunne, että en viitsi, en viitsi, mutta en halunnut jättää kirjaa kesken. Luin kyllälkin kaksi muuta kirjaa tämän välissä:) Mielestäni kirja ei vastannut ... (lisää)
tintti89 avatar
Kirjoittanut
4.0
Pidin tästä kirjasta paljon. Juoni oli erittäin hyvä ja erilainen sekä kulki sujuvasti eteenpäin. Aihe oli osaltaan ajankohtainenkin, kaikilla on nykyään kiire. Kirja oli helppolukuista, joka on mielestäni aina hyvän kirjan merkki. Mielestäni myös nuotit lukujen välissä olivat hyvä idea ja on varmasti vaatinut vaivaa etsiä jokaiseen kappaleeseen sopivan nimiset nuotit. Kirjan henkilöt olivat mielenkiintoisia eivätkä niinkään kliseisiä, vaikka JJ olikin hyvä lähes ... (lisää)
Beldaran avatar
Kirjoittanut
5.0
Päätin lukea kirjan, koska sen kansi suorastaan kutsui minua ottamaan kirjan äteeni. Se vaikutti todella mielenkiintoiselta, ja sitä se olikin. Lukukokemus oli todella miellyttävä. Kirja oli jännittävä, taitavasti kirjoitettu ja jollain tapaa hieman karmiva. Olen kiinnostuut keijuista ja Irlanista, ja tässä kirjassa oli molempia. Pidin kovasti, ja suosittelen tätä kaikille!
Mystinen tyttö avatar
Kirjoittanut
4.0
En sanoisi, että oli sattumaa kun tartuin tähän kirjaan, sillä olen lukenut Thompsonin teoksen Yön eläjä ja pidin hänen kirjoitustyylistään. Tämä teos on ennen Yön eläjää julkaistu kirja minkä vuoksi saatoin huomata kirjoitustyylissä parantamisen varaa. Kirjassa esiintyvät hahmot ovat mielenkiintoisia ja mieleenpainuvia. Halusin ahmia tietoa heistä. Myös ympäristö on mielenkiintoinen ja hyvin kuvattu. Itselleni aihe oli tärkeä, sillä olen kiinnostunut keijuista, en ... (lisää)
Kingi avatar
Kirjoittanut
4.0
Törmäsin kirjaan sattumalta mutta pidin siitä. Kiva juoni vaikka jossain kohdin oli vähän tylsä.
Paikalla 2 jäsentä ja 55 vierailijaa
Pete, Jouni
Uusin jäsen: Lauri Wallivaara
Jäseniä yhteensä: 9379