Ihmemaa
Keskiarvo 3.27
3.27 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (44)
Kirjahyllytilastot

Ihmemaa

Cecelia Ahern
Julkaistu: tammikuu 25, 2008 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: A Place Called Here
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, romantiikka

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Terhi Leskinen. Sidottu.

Mihin kaikki katoaa?

Mihin päätyvät kaikki ne ihmiset, jotka katoavat kuin tuhka tuuleen? Asia on kalvanut 34-vuotiasta Sandy Shorttia siitä lähtien kun hän oli lapsi ja naapurintyttö Jenny-May katosi jälkiä jättämättä.

Samaan aikaan toisella puolen Irlantia Jack Ruttle on epätoivoinen. Hänen nuorempi veljensä Donal on ollut kateissa jo vuoden, eikä poliisista ole apua. Bongatessaan lehdestä Sandyn etsivätoimiston ilmoituksen Donal on varma, että hänen rukouksiinsa on vastattu.

Sandyn myöhästyttyä sovitusta tapaamisesta Donal kuitenkin huomaa etsivänsä mystisesti kadonnutta naisetsivää, jonka oli määrä jäljittää hänen veljensä. Ja kadoksissa Sandy Shortt totisesti on. Hän on harhautunut juoksulenkillään kylään, josta ei ole minkäänlaista ulospääsyä. Kaiken lisäksi eräs kylän asukkaista on kukapa muukaan kuin Jenny-May Butler.

Vaikka salaperäinen kylä tarjoaa avaimen katoamisen arvoitukseen, Sandy huomaa kaipaavansa takaisin kotiin. Mutta onko Sandy piilottanut itsensä tällä kertaa liian hyvin?

Ihmemaa on lämmin, satumainen tarina yksinäisyydestä, etsimisestä ja löytämisestä.

”Loistava... kaunis ja katkeransuloinen.” – Heat

muokattu 13.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Huokausten poukama (Tähdet-trilogia, #2)Rautakuningatar (Rauta-saaga, #3)Rautatytär (Rauta-saaga, #2)Rautakuningas (Rauta-saaga, #1)Tapaaminen Elämän kanssa

Kirja-arvioita (3)

Marjo avatar
Kirjoittanut
5.0
Ihana! Luin kirjan päivässä, sitä ei vain malttanut laskea käsistään. Päähenkilöt ovat helposti samaistuttavia ja inhimillisiä. Silmät kostui lopussa.
Katjuska avatar
Kirjoittanut
4.0
Ihana kirja. Tykkäsin kirjan luovasta ideasta ja sen yksinkertaisuudesta. Kirjaa oli vaikea irrottaa käsistään, sillä se piti mukanaan viimeisille sivuille saakka. Ahern keksii ihania ja persoonallisia henkilöitä, jotka tuntuvat oikeilta ihmisiltä, sillä heidän luonteensa tulee Ahernin kirjoissa aina vahvasti esille. En oikein keksi enempää kirjoitettavaa tästä kirjasta, mutta sen voin sanoa, että tämä kirja kannattaa lukea jos tykkää vähän kevyemmästä fantasiasta.
Lunis avatar
Kirjoittanut
3.0
Rakastan syvästi Cecelia Ahernin kirjoja. Ne ovat suloisia, romanttisia, yllättäviä, ihastuttavia ja ennen kaikkea omaperäisiä. Ihmemaa ei kuitenkaan ole sellainen. Kenties se, että Cecelia teki tarkoituksella fantasiaa, hämäsi häntä pahemman kerran. Yleensä Ahernin kirjoissa on aina ripaus yliluonnollista herkkua. Ihmemaassa tuo yliluonnollinen herkku menee kuitenkin yli. Petyin kirjaan pahasti. Toki Ihmemaa on ihan luettavaa materiaalia. Omaperäinen idea ja mielenkiintoisia ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 67 vierailijaa
Fievre, shewolf
Uusin jäsen: Jeesuskello_
Jäseniä yhteensä: 9739