Mustan kuningattaren lohikäärmeet (Dragonlance: Kadonneet kronikat #2) - Margaret Weis, Tracy Hickman 7.78   61

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Mika Renvall. Kannen kuva: Matt Stawicki. Sidottu.

Pelätty Sininen valtiatar Kitiara panee alulle suunnitelman, jonka mukaan Solamnian ritarit lähtevät Jäävallille etsimään Lohikäärmepeistä. Kitiaran kilpailijatar Laurana aloittaa myös matkan, jossa hän, Sturm, Flint ja Tasslehoff liittyvät ritarien seuraan heidän suorittaessa vaarallista tehtäväänsä.

Kitiaran itsensä on mentävä koko Krynnin pelätyimpään paikkaan, Dargaardin linnaan. Kukaan ei ole palannut aaveritari Sothin linnasta elävänä. Mutta Kitiaralla ei ole vaihtoehtoa, hänen on joko kohdattava Soth tai kuolema Mustan kuningattaren käsissä.

Kumppanukset ovat taas yhdessä! Ja niin ovat heidän vihollisensakin.


Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu syyskuu 16, 2008 (Jalava)
Alkuperäinen nimi Dragons of the Highlord Skies
Tietoja muokattu helmikuu 2, 2016

Dragonlance: Kadonneet kronikat -kirjasarja

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

Kadonneet kronikat kertoo niistä Peitsen sodan tapahtumista, joihin vain viitattiin alkuperäisessä Kronikat-sarjassa.

Pääsarja Dragonlance

Kääpiökuilujen lohikäärmeet (Dragonlance: Kadonneet kronikat #1) 7.60   91
Mustan kuningattaren lohikäärmeet (Dragonlance: Kadonneet kronikat #2) 7.78   61
Tiimalasivelhon lohikäärmeet (Dragonlance: Kadonneet kronikat #3) 8.22   42

Kirja-arviot & arvosanat

Jackalbury
Arvosanat 845
Kirja-arviot 179
Viestit 0
kesäkuu 3, 2009
10 / 10

'Mustan kuningattaren lohikäärmeet' täyttää aukot 'Talviyön lohikäärmeiden' ja 'Kevätaamun lohikäärmeiden' välillä, kertoen mitä Laurana ja kumppanit kokivat Jäävallilla ja kuinka arkkivelho Feal-Thas kukistui ja lohikäärmekristalli päätyi Ergothiin. Weis ja Hickman myös kertovat Kitiaran vaiheista enemmän, syventäen hänen hahmoaan entisestään. Weis ja Hickman ovat onnistuneet saavuttamaan 'Kadonneissa Kronikoissa' alkuperäisten 'Kronikoiden' hohdon, huumorin ja seikkailuntunnun, mikä aikoinaan lumosi minut lukiessani niitä. 'Kadonneissa Kronikoissa' huomaa myös heidän kehittyneen kirjoittajina ja henkilöhahmojen kehittyneen. 'Kadonneissa Kronikoissa' henkilöt ovat syvempiä ja monitahoisempia kuin Kronikoissa, mikä on minusta hieno saavutus. Eniten kiitän sitä, että myös "pahat" ovat saaneet inhimmillisiä piirteitä, kuten riitaiset lohikäärmeruhtinaat, keisari Ariakas ja drakolainen Grag. Lisäksi hyvätkään eivät enää ole niin yksitasoisia, vaan myös heissä on enemmän vaihtelua, kuten esim. Derek Kruununvartija, jonka henkilökohtainen tragedia nappaa suuren osan kirjasta. Laurana alkaa kehittyä haltiaprinsessasta todelliseksi valtiattareksi, samalla kun Kitiara seuraa Ariakaan tuhon alkamista Nerakassa. Vanha tuntu taas täällä ja parempana kuin ennen. 'Mustan kuningattaren lohikäärmeet' säilyttää 'Kääpiökuilujen lohikäärmeiden' aloittaman loistokkaan tason ja syvällisyyden kerronnassa ja jäänkin innolla odottamaan 'Kadonneiden kronikoiden' viimeistä osaa, 'Tiimalasivelhon lohikäärmeitä'. Kerrassaan mahtavaa. Arvosana: 9.

Morndun
Arvosanat 64
Kirja-arviot 6
Viestit 0
helmikuu 7, 2009
8 / 10

Mustan kuningattaren lohikäärmeet, kuten arvata saattaa, sijoittuu Kronikoiden kakkos- ja kolmososien välimaastoon. Suurintä roolia tässä osassa näyttelee Sininen valtiatar Kitira, joka etenee seikkailusta toiseen niin uskollisen Skie-lohikäärmeensä kuin ennalta arvaamattomienkin tahojen avustamana. Myös kaikkien himoamalla lohikäärmekristallilla on tärkeä osa tarinassa. Kertomus on enimmäksen Kitiaran ja Lauranan kamppailua päämääriensä eteen, mutta oman mausteensa seikkailuihin tuovat monet muutkin vanhat tutut, kuten Derek Kruununvartia. Uusia kasvojakin luotu tätä opusta varten, mainittakoon vaikkapa keisari Ariakaan noita Iolanthe. Hyvin valotetaan myös kreivi Sothin elämää ja Mustan kuningattaren päähänpinttymän takia Kitiara joutuu lopulta epäonnekseen kohtaamaan pelätyn kuolon ritarin. Itse pidin tässä eniten siitä, että huomiota kiinnitetään Kitiaraan enemmän kuin Kronikoissa ja hänen tarinaansa kerrotaan tarkemmin. Laurana kumppaneineen etenee samanaikaisesti toisaalla ja heistä totta kai kerrotaan myös, mutta minä kiinnostuin tällä kertaa Kitiaran roolista. Harmittavinta oli Tanisin ja lopun porukan poissaolo, muttei se sinänsä häirinnyt tarinan edetessä jouhevasti. Jotkut juonen käänteet jäivät kyllä häiritsemään tyylillä, että "oliko tuon nyt pakko mennä noin kun olisi ollut parempi tehdä näin", mutta lopputulos oli kuitenkin viihdyttävä. Näitä Kadonneita kronikoita lukee mielellään kun saa taas palata vanhaan tuttuun maailmaan ja lukea tutuista hahmoista aikaisemmin kertomattomia tarinoita.

Henri Linkinen
Henri Linkinen
Arvosanat 145
Kirja-arviot 0
Viestit 0
huhtikuu 26, 2022
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
Miiwuska
Miiwuska
Arvosanat 210
Kirja-arviot 2
Viestit 0
maaliskuu 15, 2021
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle
Linnunlento
Linnunlento
Arvosanat 355
Kirja-arviot 3
Viestit 3
lokakuu 31, 2017
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
duiduli
duiduli
Arvosanat 102
Kirja-arviot 0
Viestit 2
elokuu 12, 2017
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Ziili
Ziili
Arvosanat 217
Kirja-arviot 0
Viestit 5
tammikuu 26, 2016
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
toukokuu 11, 2015
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
huhtikuu 3, 2015
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
kesäkuu 28, 2014
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle