5.76

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Tapani Bagge. Päällyksen kuva: Jonathan Barkat. Nidottu.

Maailmanloppu on tullut… ja mennyt.

Häijyt siniset pitävät nelijalkaista alkuperäisrotuaan Äidin itseoikeutettuina lapsina. Äiti, pitkässä yksinäisyydessään häiriintynyt keskustietokone, taas haluaa tuhota koko rodun Billy Weirin ja muiden selviytyjien avulla.

Telepaattisia kykyjä omaava Billy haastaa Äidin tahtojen taisteluun, mutta menettää yhteyden koneeseen, ja valtaa alati himoitseva presidentinpoika Yago tunnistaa tilaisuutensa. Mutta ennen kuin Yagon johtama unionin ratsuväki kohtaa häijyjen sinisten kapinallisarmeijan, hänen on paljastettava myös nöyryyttävimmät pelkonsa.

Selviytyjät jakautuvat kahteen leiriin ja Jobs elättelee toivoa rauhasta häijyjen sinisten kanssa. Kun tulkkausyritykset epäonnistuvat, Jobsin joukkojen on ryhmityttävä tuomitulta tuntuvaan puolustukseen. Tulitauolla valepukuinen "liittolainen" pakottaa heidät pohtimaan pahaenteistä tarjousta.

Oma arvosanani kirjalle


Julkaistu: 2003
Kustantaja: WSOY
Tyylit: scifi, nuoret
Alkuperäinen nimi: Breakdown
Arvosanalla: 5.76/10
Arvosanoja: 47
Tietoja päivitetty 13.01.2009

Kirja-arvioita

2/10 Cicatrix 20.02.2015
En tykännyt koko srajasta, kai se oli vaa liian scifiä minulle. Ja outoa kyllä, en oikein osannut päättää pidänkö jostain kirjan hahmoista vain en, mikä ei ole minulle tyypillistä.... Lue lisää
6/10 tintti89 12.08.2007
Tämä kirja on mielestäni tähän asti lukemistani sarjan kirjoista huonoin. Henkilöitä tuli taas kaksi lisää. Onneksi vanhoista henkilöistä on jo niin hyvin perillä, ettei heitä sekoita keskenään. Tapahtumapaikat vaihtelivat kirjassa ... Lue lisää