Kivi (Septimus Heap, #4)
Keskiarvo 3.79
3.79 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (151)
Kirjahyllytilastot

Kivi

Angie Sage
Julkaistu: syyskuu 18, 2008 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Queste
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Kaisa Kattelus. Sidottu, kansipaperi.

»JOKA KIVEN OTTAA OMAKSEEN, HÄN HEITTÄÄ HYVÄSTIT TAHDOLLEEN.»

On kulunut jo puoli vuotta siitä, kun prinsessa Jenna ja velhopoika Septimus palasivat aikamatkaltaan menneisyydestä – tosin ilman Nickoa. Koska parasvelho Marcia Overstrand ei tunnu tekevän asialle yhtikäs mitään, Septimus ja Jenna yrittävät rauhanomaisin keinoin puristaa hajamieliseltä alkemistilta Marcellus Pyeltä tietoja, jotka auttaisivat löytämään kadonneen veljen.

Pimeän magian saloihin vihkiytynyt Merrin Meredith pyrkii väärän henkilöllisyyden turvin soluttautumaan Manuskriptorioon tuhotakseen arkkivihollisensa Septimuksen. Häijyksi heittäytynyt ylikirjurin haamu Tertius Fume auttaa toki mielellään, mutta kiristää samalla Merrinin sopimukseen, josta on mahdoton kieltäytyä.

Lopulta Jenna ja Septimus saavat vihiä kaukaisesta Foryxien talosta, jossa kaikki aikakaudet mystisesti kohtaavat. Septimus vain tajuaa liian myöhään lähteneensä vaellukselle, jolta KUKAAN ei ole toistaiseksi palannut elävänä…

Kivi on neljäs osa vauhdikkaasta ja nokkelan humoristisesta SEPTIMUS HEAP -fantasiasarjasta, jossa aiemmin ovat ilmestyneet teokset Magiaa, Varjo ja Peili. Kansainvälistä menestyssarjaa on myyty pelkästään jo Yhdysvalloissa toista miljoonaa kappaletta. Warner Bros. on lisäksi ostanut oikeudet sarjan aloitusosaan perustuvaan elokuvaan, jonka ensi-ilta on vuonna 2010.

muokattu 12.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Varjoruton kosketus (Myyttihovi, #3)Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille (Neiti Peregrinen eriskummalliset lapset, #1)Merenneidon myrskyt (Merenneito, #1)Haukansilmä (Pronssisoturit, #3)Kohtalon koukkuja (Chrestomancin maailmat, #4)

Kirja-arvioita (4)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
4.0
'Kivi' jatkaa tuttua Septimus Heap-seikkailujen putkea, tosin 'Kivi' on pikemminkin kahden kirjan välinäytös, jossa 'Peili'ssä menneisyyteen jääneet Nicko ja Snorri pelastetaan ja samalla lukijalle esitelleen Velhotornin ja Linnan menneisyyden mysteerejä ja jätetään useita avonaisia kysymyksiä auki, odottamaan mitä ilmeisimmin seuraavaa osaa. Vanha tuttu DomDaniel vilahtaa nopeasti viimeisen kerran, kuolemassa nyt lopullisesti, sillä Sage ilmiselvästi raivaa tilaa uudelle ... (lisää)
WindWizard avatar
Kirjoittanut
4.5
Kirja oli hyvä, se minun on PAKKO myöntää. Tuntui, että meidän rakas vanha tuttu DomDaniel vaihtuu ja tilalle tulee Tertius Fume, joka ei ole yhtään sen juonikkaampi kuin DomDaniel aikoinaan. Mukava kirja, parempi kuin edellinen, sen sanon. Olin ensin silleen että mitä, mikä hemmetti on 'Vaelluskivi'? mutta sen jälkeen tilanne alkoi vähäsen olla selvempi. Tuntui, että Jenna, Beetle (joka on loistava hahmo, parempaa ei olekkaan), ja Semptimus tulivat vähän liiankin äkisti ... (lisää)
Niittysalvia avatar
Kirjoittanut
5.0
Tästä osasta pidin paljon, pääosin tuon metsässä seikkailun ansiosta. Mukana oli sopivasti vauhtia, eikä kirja ollutkaan kovin ennalta-arvattava mitä se seikkailun alussa antoi ymmärtää. Niitä kirjoja, jotka on luettava heti aloittamisen jälkeen loppuun saakka.
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
3.5
Ihan hyvä kirja. Ehdottomasti parempi kuin edellinen osa Peili. Osa juonenkäänteistä pääsee yllättämään.
Paikalla 22 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384