Artemis Fowl: Aikaparadoksi

@ Eoin Colfer
Artemis Fowl: Aikaparadoksi (Artemis Fowl #6) - Eoin Colfer 7.80   240

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Sidottu, kansipaperi.

ARTEMIS FOWL VASTAAN ARTEMIS FOWL

Artemis Fowlin äiti Angeline potee tuntematonta sairautta Fowl Manorissa, mutta lääketieteen keinot taudin taltuttamiseen osoittautuvat rajallisiksi. Artemis pyytää apua keijuystäviltään, jotka tunnistavat heille tutun vitsauksen oireet hetkessä.

Angeline Fowlin jäljellä olevaa elinaikaa lasketaan jo tunneissa, kun Artemis keksii ratkaisun. Hänen on hankittava lääke sairauteen nuorelta rikolliselta, jonka kohtaaminen vaatii erityistä viekkautta – ja aikamatkaa menneisyyteen. Vaarallisen vastustajan nimi on nimittäin... Artemis Fowl!

Onnistuuko Artemis tähän asti vaarallisimmassa tehtävässään? Ja mitä ihmettä komisario Holly Short tekee Helsingin ilmatilassa?


Keskustelu: Eoin Colfer (11 viestiä)

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu lokakuu 23, 2008 (WSOY)
Alkuperäinen nimi The Time Paradox
Tietoja muokattu toukokuu 1, 2016

Artemis Fowl -kirjasarja

Sarja sisältää 8 pääteosta ja yhteensä teoksia 9 kpl.

Alasarja Artemis Fowl - Sarjakuva
Alasarja Fowlin kaksoset

Artemis Fowl (Artemis Fowl #1) 7.96   516
Artemis Fowl: Tehtävä pohjoisessa (Artemis Fowl #2) 7.54   406
Artemis Fowl: Ikuisuuskoodi (Artemis Fowl #3) 7.80   391
Artemis Fowl: Opalin kosto (Artemis Fowl #4) 7.46   368
Artemis Fowl: Kadonnut siirtokunta (Artemis Fowl #5) 8.02   323
Artemis Fowl: Aikaparadoksi (Artemis Fowl #6) 7.80   240
Artemis Fowl: Atlantiskompleksi (Artemis Fowl #7) 7.50   172
Artemis Fowl: Viimeinen vartija (Artemis Fowl #8) 8.04   118
Artemis Fowl: Salaiset kansiot 5.82   209

Kirja-arviot & arvosanat

Katjuska
Arvosanat 97
Kirja-arviot 50
Viestit 10
joulukuu 15, 2013
10 / 10

Tämäkin on yksi parhaimmista kirjoista joita olen lukenut. Todella nerokas idea panna Artemis nuorempaa itseään vastaan. Tätä kirjasarjaa lukiessani olen huomannut miten Artemis on kasvanut ja muuttunut paremmaksi ihmiseksi, sekä sosiaalisemmaksi kuin ensimmäisessä osassa. Mutta Artemikselle tulee kova haaste kun hän joutuu kohtamaan entisen itsekkään minänsä. Ja Hollykin on oppinut olemaan suvaitsevaisempi Artemista kohtaan. Tästä kirjasta ei varmaankaan kertakaikkiaan voi saada parempaa! Ja tästäkään ei ole unohdettu Foalyn ja Mulchin välisiä hulvattomia suun heittoja, sekä pahamaineista Opal Koboita, joka tulee sotkemaan ystävysten suunnitelmia. Eikö Koboin pitänyt olla telkien takana? Sen saat selville seuraavassa osassa.

w-a-r-i
Arvosanat 83
Kirja-arviot 83
Viestit 47
huhtikuu 14, 2013
10 / 10

Juoni oli mielestäni hyvä, ei paras - mutta hyvä. Artemiksen pikkuveljet on paikotellen vähän ärsyttäviä, mutta eikö pikkusisarukset yleensä ole? ;P Kahden artemiksen yhteenotot oli hauskaa luettavaa, ja se puoliapina! Niin ihana otus :) Yksinkertaisesti - kannattaa lukea.

Kirjaneito
Arvosanat 402
Kirja-arviot 87
Viestit 568
tammikuu 11, 2013
8 / 10

Artemis Fowl, Aikaparadoksi on taattua Colfer laatua, vaikka ei aivan edellisen osan tasolle ylläkkään. Edelleenkin hahmot nousevat suosikki ominaisuudekseni. Artemiksen pikkuveljet olivat lutuisia ja koko Artemiksen isoveli homma niin hauska että... Nro 1 teki myöskin sympaattisen paluun, mutta Minervaa jäin kaipaamaan. Juoni sitten. Se ei ollut aivan mieleeni, vaikka hyvä olikin. Jotenkin aikamatkailu on aina mennyt minulta yli hilseen. Loppu kuitenkin yllättävä ja jännitävä. Seuraavan lukemista odotellessa...

tintti89
Arvosanat 119
Kirja-arviot 119
Viestit 0
maaliskuu 26, 2009
8 / 10

Kirjan juoni oli hyvin tyypillinen Artemis Fowl, mutta idea sillä oli hyvä. Mielestäni kirja ei ollut liian ennalta-arvattava. Itseäni ärsytti kirjan viittaukset sarjan aiempiin kirjoihin, sillä siitä on kauan aikaa kun luin edelliset osat. Kirjassa on hyvää colfermainen huumori, jota tosin olisi voinut olla enemmän. Tässä kirjassa oli mielenkiintoiset henkilöt. Kirjasta huomasi hyvin, miten Artemis on kasvanut sarjan kuluessa. Alussa hän oli raivostuttava pikkupenikka, mutta nyt on kasvanut jo melkein järkeväksi aikuiseksi. Odotan innolla, millaisiksi hänen ja Hollyn välit muuttuvat. Olisin toivonut Mulchia ja Foalya enemmän mukaan kirjaan. Loppu oli mielestäni hyvä. Ajatus kahdesta Artemiksesta huijaamassa vaarallista pahista on kutkuttava. Muutenkin lopetus oli täydellinen tälle kirjalle, lopussa sai hyvin vastaukset kaikkiin avoimiin kysymyksiin. Kirja on erittäin suositeltava, jos on lukenut aiemmat kirjat ja pitää Colferin kirjoitustyylistä.

Veequa
Arvosanat 310
Kirja-arviot 5
Viestit 2
joulukuu 22, 2008
6 / 10

Kirjassa tiivistyivät kaikkien aikaisempien Artemis Fowlien huonot puolet. Colferin sarjaa niin hyvin leimaava huumori on tehnyt hurjan laskun ja keskittyi hieman liikaa ala-asteaikaisiin alapääkaskuihin. Tarina myös alkoi täysin samalla tavalla kuin aikaisemmat, jatkui samaa rataa ja peräti loppuikin niin. Kirja heitti hukkaan suurimman osan henkilökaartistaan keskittyen Artemikseen ja Hollyyn sekä siihen pieneen siniseen kipinään heidän välillään. Lasken tämänkin huonoksi puoleksi, sillä se jätti tympääntyneen ruoan maun suuhun. Puolet mausteista oli poissa. Juonikaavio ehkä toistui, mutta tarina ei. Siinä oli uusia juttuja ja hienoja yllätyksiä yhdessä jos toisessakin välissä. Tarinankerronta on vain kehittynyt sitten Colferin ensimmäisten kirjojen ja sitä olikin miellyttävä lukea. Toivottavasti seuraava on parempi. Sellainenkin luultavasti tulee, ainakaan tällä Artemiksella oli (taas kerran) jatko-osaa lupaava loppu. Tulee rahastamisen maku suuhun, mutta ei voi kuin jännittää seuraavan kirjan ilmestymistä.

Mantaliini
Arvosanat 24
Kirja-arviot 5
Viestit 0
marraskuu 2, 2008
6 / 10

Minusta kirja oli huonompi kuin sarjan muut kirjat. Aikamatkustus sekoitti juonta ja sama vanha pahis alkaa pikkuhiljaa tympiä. Oli kirjassa silti hyvääkin. Artemisin pikkuveljet olivat hämmentävä ja huvittava lisä kirjaan. Oli outoa huomata miten paljon päähenkilö on muuttunut sarjan aikana. Tämä oli myös ensimmäinen kirja jossa Artemis sai pärjäillä ilman Butleria. Eipä sitten muuta voi sanoa että ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja!!:)

Nannapus
Arvosanat 15
Kirja-arviot 12
Viestit 0
toukokuu 31, 2012
8 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
tammikuu 4, 2022
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
heinäkuu 19, 2020
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
kesäkuu 27, 2019
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle