Artemis Fowl: Aikaparadoksi (Artemis Fowl, #6)
Keskiarvo 3.90
3.90 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (236)
Kirjahyllytilastot

Artemis Fowl: Aikaparadoksi

Eoin Colfer
Julkaistu: lokakuu 23, 2008 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Time Paradox
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: aikamatkustus, keijut
Osallistu keskusteluun (viestejä 11 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Sidottu, kansipaperi.

ARTEMIS FOWL VASTAAN ARTEMIS FOWL

Artemis Fowlin äiti Angeline potee tuntematonta sairautta Fowl Manorissa, mutta lääketieteen keinot taudin taltuttamiseen osoittautuvat rajallisiksi. Artemis pyytää apua keijuystäviltään, jotka tunnistavat heille tutun vitsauksen oireet hetkessä.

Angeline Fowlin jäljellä olevaa elinaikaa lasketaan jo tunneissa, kun Artemis keksii ratkaisun. Hänen on hankittava lääke sairauteen nuorelta rikolliselta, jonka kohtaaminen vaatii erityistä viekkautta – ja aikamatkaa menneisyyteen. Vaarallisen vastustajan nimi on nimittäin... Artemis Fowl!

Onnistuuko Artemis tähän asti vaarallisimmassa tehtävässään? Ja mitä ihmettä komisario Holly Short tekee Helsingin ilmatilassa?

muokattu 01.05.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tyrannin hauta (Apollon, #4)Bomba vieraassa viidakossa (Vaasan nuorisokirjat, #7)Ansa (Mahtavat 12, #2)Petojen kaupunki (Petojen kaupunki, #1)Keskiyö ylläni (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #5)

Kirja-arvioita (7)

Veequa avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirjassa tiivistyivät kaikkien aikaisempien Artemis Fowlien huonot puolet. Colferin sarjaa niin hyvin leimaava huumori on tehnyt hurjan laskun ja keskittyi hieman liikaa ala-asteaikaisiin alapääkaskuihin. Tarina myös alkoi täysin samalla tavalla kuin aikaisemmat, jatkui samaa rataa ja peräti loppuikin niin. Kirja heitti hukkaan suurimman osan henkilökaartistaan keskittyen Artemikseen ja Hollyyn sekä siihen pieneen siniseen kipinään heidän välillään. Lasken tämänkin huonoksi ... (lisää)
tintti89 avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirjan juoni oli hyvin tyypillinen Artemis Fowl, mutta idea sillä oli hyvä. Mielestäni kirja ei ollut liian ennalta-arvattava. Itseäni ärsytti kirjan viittaukset sarjan aiempiin kirjoihin, sillä siitä on kauan aikaa kun luin edelliset osat. Kirjassa on hyvää colfermainen huumori, jota tosin olisi voinut olla enemmän. Tässä kirjassa oli mielenkiintoiset henkilöt. Kirjasta huomasi hyvin, miten Artemis on kasvanut sarjan kuluessa. Alussa hän oli raivostuttava pikkupenikka, mutta ... (lisää)
Katjuska avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämäkin on yksi parhaimmista kirjoista joita olen lukenut. Todella nerokas idea panna Artemis nuorempaa itseään vastaan. Tätä kirjasarjaa lukiessani olen huomannut miten Artemis on kasvanut ja muuttunut paremmaksi ihmiseksi, sekä sosiaalisemmaksi kuin ensimmäisessä osassa. Mutta Artemikselle tulee kova haaste kun hän joutuu kohtamaan entisen itsekkään minänsä. Ja Hollykin on oppinut olemaan suvaitsevaisempi Artemista kohtaan. Tästä kirjasta ei varmaankaan kertakaikkiaan voi ... (lisää)
w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
5.0
Juoni oli mielestäni hyvä, ei paras - mutta hyvä. Artemiksen pikkuveljet on paikotellen vähän ärsyttäviä, mutta eikö pikkusisarukset yleensä ole? ;P Kahden artemiksen yhteenotot oli hauskaa luettavaa, ja se puoliapina! Niin ihana otus :) Yksinkertaisesti - kannattaa lukea.
Kirjaneito avatar
Kirjoittanut
4.0
Artemis Fowl, Aikaparadoksi on taattua Colfer laatua, vaikka ei aivan edellisen osan tasolle ylläkkään. Edelleenkin hahmot nousevat suosikki ominaisuudekseni. Artemiksen pikkuveljet olivat lutuisia ja koko Artemiksen isoveli homma niin hauska että... Nro 1 teki myöskin sympaattisen paluun, mutta Minervaa jäin kaipaamaan. Juoni sitten. Se ei ollut aivan mieleeni, vaikka hyvä olikin. Jotenkin aikamatkailu on aina mennyt minulta yli hilseen. Loppu kuitenkin yllättävä ja jännitävä. Seuraavan lukemista odotellessa...
Nannapus avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Mantaliini avatar
Kirjoittanut
3.0
Minusta kirja oli huonompi kuin sarjan muut kirjat. Aikamatkustus sekoitti juonta ja sama vanha pahis alkaa pikkuhiljaa tympiä. Oli kirjassa silti hyvääkin. Artemisin pikkuveljet olivat hämmentävä ja huvittava lisä kirjaan. Oli outoa huomata miten paljon päähenkilö on muuttunut sarjan aikana. Tämä oli myös ensimmäinen kirja jossa Artemis sai pärjäillä ilman Butleria. Eipä sitten muuta voi sanoa että ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja!!:)
Paikalla 39 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455