Fiktiota! Levottomat genret ja kirjaston arki
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Fiktiota! Levottomat genret ja kirjaston arki

Kaisa Hypén
Julkaistu: 2006 (BTJ Kirjastopalvelu)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: antologia, tietokirjakirjallisuudentutkimus
Avainsanat: kotimainen

Toimittanut Kaisa Hypén. Nidottu.

  • Irma Hirsjärvi: Genremurros?: Scifin ja fantasian genreongelmia
    – Kun maailmat törmäävät
    – Tieteiskirjallisuus: mitä jos -ajattelua ja kirjallista avant gardea?
    – Fantasia: ihmeen tuntua realismin keinoin
    – Onko genrellä väliä?

Millaista kirjallisuutta on Tyrnävän kirjastossa? Kuinka hyvin fiktio tunnetaan kirjaston arjessa? Miten positiivinen työnsankari Nikolai Kortšagin ja gonzojournalismi liittyvät toisiinsa? Miksi entisistä ”huonoista naisista” on tullut sinkkukirjallisuuden myötä positiivisia sankarittaria?

Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia tässä artikkelikokoelmassa. Kirjallisuutta tarkastellaan eri näkökulmista. Toisaalta lähdetään liikkeelle jonkin genren, lajityypin, näkökulmasta ja etsitään tutkimuksen keinoin sen juuria, nykyisyyttä ja suhdetta kirjallisuuden häilyvään ja muuttuvaan kaanoniin. Toisaalta hahmotetaan kirjastojen paikkaa kirjallisuuden jakeluketjussa ja niiden näkemystä omasta roolistaan kaunokirjallisuuteen liittyvien palveluiden tuottajana.

Artikkelit antavat elävän kuvan alati liikkeessä olevasta kaunokirjallisuudesta ja ”levottomista” genreistä sekä siitä, mitä tapahtuu kirjaston kulisseissa. Kuinka kirjallisuuden runsaudesta valikoituu kirjaston kokoelma? Miten lukemisen monet funktiot ja lukijan muuttuvat asemat näkyvät kirjastotyössä? Entä mitä intohimoja liittyy palautushyllyyn?

muokattu 25.06.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Satusaappaat ja runopilli (Lastenkirjainstituutin julkaisuja, #32)Suomen nykykirjallisuus. 1, Lajeja, poetiikkaaLisää kovaa kyytiä ja kaunokaisiaLisää sotaa, sutinaa ja seikkailujaYliluonnollinen kauhu kirjallisuudessa (Savukeitaan kauhuklassikot, #2)
Paikalla 71 vierailijaa
Uusin jäsen: Marja Lindroos
Jäseniä yhteensä: 9859