Nalle Puhin kootut kertomukset

A. A. Milne
Julkaistu: 2005 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Winnie-the-Pooh Complete Story Collection
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaeläinfantasia + satufantasia, lapset, kokoelma

Suomentanut Kersti Juva. Kuvitus: E. H. Shepard. Sidottu. Satufantasia.

  • Nalle Puh (Winnie-the-Pooh, 1926).
  • Nalle Puh rakentaa talon (The House at Pooh Corner, 1928).

Tässä tulee Kaarlo Karhu portaita alas pää edellä, pum, pum, pum…” Näin aloittaa A. A. Milne tarinansa lelukarhusta, jonka nimi muotoutuu Kallen kautta Knalleksi ja sitten Nalle Puhiksi. Milne kirjoitti Puhista kaikkiaan 20 kertomusta, jotka julkaistaan nyt klassisen kauniina kokoomateoksena. Tavanomaista isotekstisemmässä kirjassa on E. H. Shepardin tuttu värikuvitus ja lisämausteena hänen harvemmin nähtyjä luonnospiirroksiaan. Ennen satujen alkua kirja taustoittaa Puh-tarinoiden ja -kuvien syntyä sekä kertoo tekijöiden elämänvaiheista.

(muokattu 07.01.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Päivikin satuHerra Huu saa naapurin (Herra Huu, #2)Lumottu taikasauva (Tarinoita Keijupoukamasta, #2)Mestaritontun seikkailutOuto vieras muumitalossa (Muumikirjat, #13)

Kirja-arvioita (2)

Poison Girl avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Oli pakko ostaa Nalle Puhin kootut kertomukset kun näin sen kirpparilla. Muistan Nalle Puhin lähinnä sarjakuvina ja ihanana TV-sarjana, joten oli hienoa päästä lukemaan alkuperäistä Puhia.
ShadowMaker avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Kyllä, tämä on yksiä parhaimpia lastenkirjoja maailmassa. Sisältää runoja, lauluja (muistaakseni), hienoja kuvia ja kaunista kerrontaa ja tarinoita. Valehtelematta, Nalle Puhin tarinoita joka ikinen lapsi ja varttuneempi rakastaa! Viestini niille, jotka eivät ole koskaan lukeneet Nalle Puhia: "Teillä on suuri aukko sivistyksessänne! Siispä lukekaa, lukekaa!"
Paikalla 60 vierailijaa
Uusin jäsen: Teemu Sihvonen
Jäseniä yhteensä: 8844