Peuraheimo
Keskiarvo 3.54
3.54 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (23)
Kirjahyllytilastot

Peuraheimo

Pekka Halonen
Julkaistu: huhtikuu 30, 2008 (Vaskikirjat)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, paleofiktio
Avainsanat: kotimainen

Kannen kuva: Pia Hentunen. Nidottu.

Mukana Kuvastaja-palkinnon lyhytlistalla 2009.

Kaikuja menneisyydestä!

Peuraheimo asustaa kotamajoissaan Sahvan kylässä meren rannalla. Kylän noita Guodhi sekä hänen poikansa Ahla johdattavat heimoa läpi vaikeidenkin aikojen perinteitä noudattaen. Uudenlaiset haasteet kuitenkin nousevat uhkaamaan kylän elämää. Kun toinen kansa, koidalaiset, saapuvat etelästä pitkine veneineen ja kuparikirveineen, on Sahvassakin siirryttävä uuteen aikaan.

Pekka Halosen esikoisteos on ikivanhoihin myytteihin perustuva mielenkiintoinen ja jännittävä kertomus elämästä Litorinameren rannalla yli 5000 vuotta sitten. Peuraheimo on elämänmakuista aikuisellekin sopivaa fantasiaa ja samalla uskottava historiallinen tarina elämästämme Suomenniemellä muinaisena aikana, jolloin jopa Kalevalan tarinat olivat vasta kaukaista tulevaisuutta.

”Peuraheimo on hyvä suomalais-saamelaista perintöä hyväkseen käyttävä romaani, joka kulkee harvojen edelläkävijöiden aukaisemaa polkua varmoin askelin.”  – Jukka Halme, Tähtivaeltaja 3/2008

”Ja lopuksi, ostakaa tämä kirja, ei niinkään kotimaisen tieteis/fantasiakirjoittamisen ja julkaisutoiminnan tukemiseksi... vaan siksi että Peuraheimo on hyvä kirja, niin hyvä että odotan henkeä pidättäen Pekka Halosen seuraavaa.” – Juhani Hinkkanen, Portti 3/2008

(muokattu 04.07.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Keskiyön valtiatar (Varjometsästäjät, #1)Pimeyden valhe (Manalan valtiaat, #6)Liekkien loimu (Taru kolmesta miekasta, #10)Nova 2015 -antologia (Nova-antologiat, #2)Artemis Fowl: Tehtävä Pohjoisessa (Artemis Fowl - Sarjakuva, #2)

Kirja-arvioita (2)

Fantasyfan avatar
Kirjoittanut ()
3.0
Peuraheimo on ennen kaikkea muinainen sukusaaga. Kirja ei ole tarina yksittäisestä seikkailusta ja minä-kertoja siirtyy monta kertaa eteenpäin. Tarina kertoo heimosta, jonka punaisena lankana kulkee noitien linja. Nämä noidat pitävät pitävät huolta heimosta ja heimo heistä. Muinaisista ajoista kertovissa kirjoissa on ennenkin ollut noituutta ja tarinoita henkimaailmasta, mutta tässä tarinassa henkimaailma konkretisoituu. Kaikkea tapahtunutta ei voi ohittaa sillä, että se olisi päähenkilön mielikuvituksen tuotetta.
Paikalla 33 vierailijaa
Uusin jäsen: Suvi Viinikainen
Jäseniä yhteensä: 8739