Riimut
Keskiarvo 3.82
3.82 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (154)
Kirjahyllytilastot

Riimut

Joanne Harris
Julkaistu: syyskuu 23, 2008 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Runemarks
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: skandinaavinen mytologia

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Inka Parpola. Sidottu, kansipaperi.

Viisisataa vuotta on kulunut Ragnarökistä, maailmanlopusta, ja maailma on rakentanut itsensä uudelleen.

Uudessa maailmassa Järjestys pitää valtaa. Kaaoksen, taian, tarinoiden ja vanhojen jumalten kerrotaan kadonneen maailmasta vuosisatoja sitten.

Mutta Maddy ja hänen ystävänsä Yksisilmä tietävät, että pieni pala lumousta on säilynyt – ruosteenvärinen riimumerkki Maddyn käsivarressa on todiste vanhan taian elinvoimasta.

Kun uuden ja vanhan välille uhkaa syttyä sota, Yksisilmä lähettää Maddyn etsimään Kuiskaajaa, salaperäistä jumalten ajalta peräisin olevaa esinettä. Pystyykö Maddy löytämään omat voimansa ja selvittämään riimumerkin perimmäisen tarkoituksen? Onko riimujen taikuus tarpeeksi vahvaa nousemaan Järjestystä vastaan?

Mestarillinen tarinankertoja Joanne Harris on luonut skandinaavisten jumaltarujen pohjalta omaperäisen fantasiaseikkailun, joka kietoo lukijansa väistämättä verkkoonsa.

muokattu 29.08.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mimirin lähde (Matka Asgårdiin, #2)Odininlapsi (Korpinkehät, #1)Mahti (Korpinkehät, #3)Thorin vasara (Magnus Chase, #2)Kuolleiden laiva (Magnus Chase, #3)

Kirja-arvioita (13)

Cavus avatar
Kirjoittanut
5.0
Nyt on kyllä itsekin pakko rustailla tänne arvostelua, sillä tämä kirja on ehdottomasti sen arvoinen. Riimut on Joanne Harrisin kirjoittama skandinaavisiin jumaltaruihin pohjautuva kirja. Ragnarökistä, elikkä maailmanlopusta, on tullut kuluneeksi jo viisisataa vuotta, ja maailma on rakentanut itsensä uudelleen. Uudessa maailmassa paheksutaan kaikkea magiaan tai yliluonnolliseen liittyvää, mutta Maddy Smith, ja hänen ystävänsä Yksisilmä tietävät, että Maddyn käsivarressa ... (lisää)
tintti89 avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirja on idealtaan ja juoneltaan hyvä, mutta toteutus olisi voinut olla parempi. Kirja alkaa ns. kesken tapahtumien, jonka jälkeen vasta aletaan selittämään Maddyn menneisyyttä yms. Pidin kuitenkin paljon siitä, että siinä on sekoitettu faktaa ja fiktiota keskenään. Kirja on osittain melko ennalta-arvattava ja ajoittain se on jopa pitkästyttävä hitaiden tapahtumien vuoksi. Kirjassa on myös jonkin verran toistoa. Ensimmäinen asia, joka minua kirjassa jäi häiritsemään, ... (lisää)
WildFlower avatar
Kirjoittanut
4.0
Aluksi ajattelin, että onpas tämä jotenkin lapsellinen ja ei-joanneharrismainen kirja. Sen teksti on kuitenkin niin sujuvaa ja mukaansatempaavaa, että en voinut jättää sitä alkuun päästyäni. Harrisin tyylikin tuli loppua kohden selvästi näkyviin. Juoni on melko selkeä peruspiirteiltään, mutta yksittäiset tapahtumat jäävät esim. lopussa epäselviksi vaikka niitä kertaisikin. Henkilöitä on tosiaan runsaasti, mutta alun esittelytekstit ja huolellinen syventyminen kirjaan ... (lisää)
PercyJacksonfani avatar
Kirjoittanut
4.0
Pidän tästä kirjasta, koska pidän skandinaavisesta mytologiasta. Kun luin kirjan takakansitekstin, kiinnitin huomiota erityisesti tähän: "On kulunut viisisataa vuotta Ragnarökistä, maailmanlopusta, ja maailma on rakentanut itsensä uudelleen." (Jos se edes noin meni). Lempihahmojani ovat Maddy, Yksisilmä, Loki, Skadi ja Kuiskaaja. Myös kirjassa esiintyvät riimut, kuten Thuris ja Raedo, ovat mielenkiintoisia.
Chain-of-destiny avatar
Kirjoittanut
4.5
Tykkäsin aivan mielettömästi! Maailma oli ihana ja kieli todella monipuolista ja soljuvaa. Mielestäni keskivaiheilla homma junnasi paikallaan, sillä tapahtumapaikkoja ja henkilöitä oli niin paljon. (Pisteet tietenkin hienosta juonenrakenteesta) Kaikki jumalhahmot ovat aina kiinnostaneet minua ja tämä kirja ei ollut pettymys! Riimut ovat myös lähellä sydäntäni. Maddy oli perus-hauska-kiva päähklö, heistä on vaikea "erikoisia-päähklöitä". Loki oli ehdottomasti paras. Itkin ... (lisää)
Rauros avatar
Kirjoittanut
4.5
Kirja oli hyvä! Tykkäsin kirjoittajan kirjoitustyylistä! Ja olihan kirja jännittäväkin! Mutta alussa se oli jotenkin tahmea ja ei tuntunut juonen liikkuvan ollenkaan mutta loppua kohden alkoi tapahtua.
Bensku avatar
Kirjoittanut
5.0
Ainoastaan se, ettei kirjalle ole jatko-osia harmittaa. Tämä on yksi parhaista lukemistani kirjoista, pidän kirjoittajan tyylistä, säkä juoni-ideoista. Aluksi mietin vähän, kannattaako lukea (koska takakansi), mutta nyt olen tyytyväinen, että tuli luettua. Kirjassa on "vain" kuutisensataa sivua, mutta sen ei kannata antaa hämätä, että sen lukisi mitenkään hirveän nopeasti. Juoni etenee loppua kohden varsin nopeasti.
Dworkin avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirja oli todella mielenkiintoinen ja jännittävä. Aluksi kirja oli hieman tylsä, mutta luettuani sen siitä tuli uusi suosikkikirjani.
Arwina avatar
Kirjoittanut
3.5
Joanne Harrisin kiehtova kirja riimuista. Itse olin luokan kanssa aikaa sitten kirjastossa ja sanoin kaverilleni, että etsi mulle mahdollisimman tylsän näköinen kirja. No, käteeni osui tämä yksilö. Itse en luokittelisi tätä kirjaa tylsäksi. Ehkä jopa päinvastoin, en tiedä. Mielestäni kirja oli kylläkin liian pitkästi kerrottu, muuten todella hyvä! Suosittelen!
Snapsu avatar
Kirjoittanut
4.0
Yllätyin kuinka loistava kirja loppujenlopuksi oli. Oikein alkoi harmittamaan ettei kyseisestä tarinasta ole jatko-osia. Muinaiset skandinaaviset uskomukset ja riimut kietoituivat upeasti tarinaan ja kertomus eteni reippaassa tahdissa eteenpäin. Suosittelen kaikille tätä kirjaa!
Iltaneth avatar
Kirjoittanut
5.0
Mielestäni kirja on loistava. Harris on luonut maailman todella mielenkiintoiseksi ja kaikki siinä mainittavat asiat voidaan tarkistaa alkuperäisistä mytologioista. Muutoksia ei ole tehty juuri ollenkaan mikä on plussaa. Tykkäsin jopa päähenkilöstä vaikka tämä vaikutti aluksi vähän turhan naiivilta ja omaan erikoisuuteensa kytkeytyvältä. Pidin myös paljon Lokin hahmosta sekä tämän suhteesta päähenkilöön - jäänkin mielenkiinnolla seuraamaan millaiseen suuntaan sitä lähdetään seuraavissa osissa viemään.
Karajishi avatar
Kirjoittanut
5.0
Mielestäni Joanne Harris on luonut omalla tavallaan mielenkiintoisen ja maagisen maailmansa, joka on jo ennestään tuttu, kirjailijan omilla loistavilla lisäyskillä höystettynä. Oli varsin ilahduttavaa huomata, ettei Harris ollut muuttanut manalaa liikaa omanlaisekseen, vaan piti paikan sellaisena kuin moni sen entuudestaan näkee. Tämä ei siis haitannut lukukokemusta, kuten valitettavan monissa muissa kirjoissa. Harris oli osannut luoda paitsi mielenkiintoisen ja ... (lisää)
Jillponie 2 avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirja osuu juuri sille osa-aluueelle jta rakastan eli muinaisiin skandeihin ja näiden jumaliin. Kirjassa käydään kuoleman tuolla puolen, taistellaan jumalia vastaan ja koitetaan säilyttää maailman tasapaino. Loki, skandien tuhon ja kaaoksen jumala, kieroilee luonteensa mukaisesti tappaen melkein kaikki. Odin, skandien ylijumala, koittaa myös omalla kierolla tavallaan saada Maddy Smithiä, nuorta tyttöä kylästä nimeltä Malbry, pelastamaan oma nahkansa ja siinä sivussa muutaman ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 50 vierailijaa
Aurinkotuuli
Uusin jäsen: Aurinkotuuli
Jäseniä yhteensä: 9857