Valloitus (Animorphs, #1)
Keskiarvo 3.15
3.15 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (138)
Kirjahyllytilastot

Valloitus

K. A. Applegate
Julkaistu: 2000 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Invasion
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1996. Suomentanut Kaisa Kattelus. Päällyksen kuva: David Mattingly. Nidottu.

Kukapa olisi uskonut, että Jaken sekä hänen ystäviensä Marcon, Cassien, Tobiaksen ja Rachelin elämä muuttuu kertaheitolla, kun he eräänä tuikitavallisena päivänä päättävät oikaista rakennustyömaan poikki kotiin mennessään. Yhtäkkiä taivaalla näkyy kirkas valo ja maahan laskeutuu avaruusalus, josta astuu ulos kuolemaisillaan oleva avaruusolento, andaliitti. Hän on prinssi Elfangor-Sirinal-Shamtul, joka kertoo heille maapalloa uhkaavasta katastrofista: yeerkit, maailmankaikkeuden loiset, ovat valloittamassa Maata. Ne tarvitsevat ihmisiä orjikseen. Ne asettuvat ihmisen aivoihin ja ottavat isäntäruumiin hallintaansa, muuttuvat ohjastajiksi. Jakella ja kumppaneilla on edessään mahdottomalta tuntuva ja pelottava tehtävä. Heidän on yritettävä pelastaa ihmiskunta yeerkien valloitukselta. Avuksi taisteluun he saavat kuitenkin ainutlaatuisen aseen: kyvyn morfata eli muuttaa itsensä eläimiksi! Heistä tulee animorfeja!

muokattu 06.12.2011

Muita kirjoja joista saatat pitää

Nälkäpeli: Matkijanärhi (Nälkäpeli, #3)Yhä sininen taivas (Paljaan taivaan alla, #3)Pandemonium: Rakkaus on kapinaa (Delirium-trilogia, #2)LoppuAinoa (Valinta-sarja, #3)

Kirja-arvioita (2)

_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
4.0

Luin tämän kirjan ensimmäisen kerran 2000-luvun alussa, kun se ilmestyi. Olin tuolloin ala-asteella ja se sai minut rakastumaan kirjoihin, joissa on muutakin kuin faktaa. Kyseessä on siis ensimmäinen lukemani scifikirja, joka sai minut rakastumaan genreen ylipäätään! Tästä syystä sillä on erityinen paikka sydämessäni. Aikuisempaan makuun kerronta on turhan yksioikoista ja tarinassa saattaa olla hiukkasen aukkoja, jos asiaa alkaa oikein pohtimaan. Mutta silti kirja on edelleen mielestäni mukava ja tarinan idea inspiroi mielikuvistusta.

tintti89 avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja oli hyvinkirjoitettu ja nopealukuinen. Juoni oli hieman erilainen ja eteni sujuvasti eteenpäin. Henkilöhahmot olivat mielenkiintoisia ja varsinkin Marco toi sopivasti huumoria mukaan kirjaan. Ainut huono puoli oli kirjan hieman töksähtävä loppu.
Paikalla 2 jäsentä ja 56 vierailijaa
karivaan, Iivari
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455