Leikkiä tulella (Keplo Leutokalma, #2)
Keskiarvo 3.93
3.93 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (121)
Kirjahyllytilastot

Leikkiä tulella

Derek Landy
Julkaistu: syyskuu 30, 2008 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Playing with Fire
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasynkkä fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Helene Bützow. Sidottu, kansipaperi.

Leikkiä tulella on sarjan toinen, hyytävän jännittävä osa

“Mihin Kauna sijoittuu roistoasteikolla?
Jos Serpine on kymmenen ja Surku ykkönen?”
“Valitettavasti paroni yltää lukuun yksitoista.”
“Älä! Sittenhän hän on pahaakin pahempi.”
“Niin voi sanoa.”

Keplo Leutokalma ja Valkyria Salama jatkavat päätähuimaavia seikkailuja Dublinin maagisessa maailmassa, josta kaupungin tavallisilla asukkailla ei ole aavistustakaan. Useat maagisen Dublinin johtohahmoista ovat saaneet surmansa valtataisteluissa ja Vanhimpien neuvoston johdossa on uusi suurmaagi, Thurid Guild.

Uusi suurpahis, paroni Kauna apureineen jahtaa Keplo Leutokalmaa ja Valkyriaa. Tilanne kehittyy kiperäksi, mutta onneksi Valkyria saa yllättäen apua Kaiku-Gordonilta, edesmenneen kauhukirjailijasetänsä toisinnolta, johon Gordon on eläessään siirtänyt ajatuksensa, kokemuksensa ja tunteensa.

Kaikki huipentuu Jylypoukamassa, maagien kaupunpungissa, synkässä pikku paikassa, jossa vierasta katsotaan karsaasti. Pystyvätkö Keplo ja Valkyria päihittämään koko pahismaagien kerman: Kaunan, Piinan, Hemo Globiinin ja ikiaikaisen Groteskin?

muokattu 06.05.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Keplo Leutokalma (Keplo Leutokalma, #1)Kasvottomat (Keplo Leutokalma, #3)Jäänteiset (Keplo Leutokalma, #5)Demoninoita (Korppikartanon salat, #2)Yönsiiven velhot (Korppikartanon salat, #1)

Kirja-arvioita (4)

Midori avatar
Kirjoittanut
4.0
Sieltähän se vihdoin tuli;jatko-osa nokkela sanaisen luurankoetsivän seikkailuille. Tämä teos ei tosin yllä edeltäjänsä tasolle, vaikka meno on aivan yhtä kovaa kuin edellisessä kirjassa ja sanailu ei jätä ketä kylmäksi. Stephanie on selvästi ajan kuluessa kehittynyt entistä ärsyttävämmäksi ja loistaa roolissaan esittäessään neiti-täydellisesti-tosielämään-kyllästynyttä. Kirjassa oli myös muutama asia, jotka kirjailija olisi minun puolestani voinut jättää pois ... (lisää)
Yllatuus avatar
Kirjoittanut
4.0

Vaikka eka kirja ei todellakaan vakuuttanut päätin antaa tälle sarjalle uuden mahdollisuuden. Ja tämä kyllä jo vakuutti. Juoni oli hyvä ja sujuva. Kirjan ulko-asu edelleen mahtava.

Suosittelen.

Veadela avatar
Kirjoittanut
3.5
Paroni Kauna on paennut venäläisestä vankilasta ja kaikki maagit etsivät häntä. Hänen tavoitteenaan on palauttaa Kasvottomat takaisin tähän maailmaan ja jos hän onnistuu tehtävässään, maailma tulee olemaan sekasorrossa. Viime kerralla Keplo Leutokalma sai paroni Kaunan kiinni ja tällä kertaa paroni Kauna osaa odottaa Keplo Leutokalmaa. Viime kerralla paroni Kauna epäonnistui tehtävässään, koska häneltä puuttui yksi ainesosa, mutta kukaan ei tiedä mikä se on. Joten ... (lisää)
Jillponie 2 avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirja, jossa on fantasiaa ja magiaa ihan koko kirjan täydeltä. Itse rakastan kirjaa, mutta sellaiselle, joka etsii kirjasta joko romantiiikkaa tai rauhaa, niin en juurikaan suosittele. Huumoria löytyy ja joskus se on hiukan rajun puoleista eli ei hirvittävän nuorille tarkoitettu kirja
Paikalla 62 vierailijaa
Uusin jäsen: Pena Matikaine
Jäseniä yhteensä: 9573