Taikavaras - Sarah Prineas7.22

Alkuteos ilmestyy 2008. Suomentanut Kaisa Kattelus. Kuvitus ja kannen kuvat: Antonio Javier Caparo. Sidottu, kansipaperi.

Älä koskaan varasta velholta! Seuraukset voivat olla arvaamattomat...

Connin olisi pitänyt kaatua kuolleena maahan siinä siunaamassa kun hän nappasi Ikimys Liiholasin velhokiven tämän taskusta. Mutta jostain syystä niin ei käynytkään. Ja se herätti neuvosmaagi Ikimyksen mielenkiinnon.

Velmusta taskuvarkaasta tulee velhon oppipoika, ja hän joutuu heti suuren tehtävän eteen: Ikimyksen ja hänen on saatava selville, mistä Ehtoisan maagisen kaupungin taikuuden väheneminen johtuu tai muuten kaupunkia uhkaa tuho.

Connin on myös löydettävä itselleen oma velhokivi kuukauden kuluessa voidakseen jatkaa velhon opintojaan Ehtoisan lyseossa ja Ikimyksen oppipoikana. Muussa tapauksessa hänen on palattava takaisin Illankajon kujille.

Taikavaras on fantasiaromaani, joka imaisee lukijan mukaansa heti ensi sivuilta lähtien. Huikean trilogian ensimmäinen osa vie lukijansa Illankajon ja Aamunkoin hämäräperäisille kujille, seikkailuun velhojen keskelle. Kirjan myötä lukija voi opiskella myös Ehtoisan riimuaakkoset.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Julkaistu: syyskuu 18, 2008
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Alkuperäinen nimi: The Magic Thief
Arvosanalla: 7.22/10
Arvosanoja: 150
Muokattu: kesäkuu 07, 2017

Taikavaras -kirjasarja

Sarjan neljättä osaa Home (2014) ei suomennettu.

Taikavaras7.22
Kadonnut (Taikavaras #2)7.18
Löytynyt (Taikavaras #3)7.84

Kirja-arvioita

6/10 |
maaliskuu 22, 2015
Olen joskus lukenut tämän kirjan mutteise nyt mistään parhaasta päästä ole. Juoni on hieman pitkäveteinen ja niin pois päin...
8/10 |
elokuu 13, 2014
Kirja oli ihan hyvä, mutta jotain jäi puuttumaan. Henkilöt olivat melko persoonallisia kaikki, mutta niistä olisi pitänyt kertoa enemmän.
4/10 |
marraskuu 01, 2013
Kirja oli aika pitkästyttävä ja juoni tökki, mielestäni turhaa jaarittelua ja asioiden selittämistä oli liikaa. Tämän vuoksi sain kirjan juuri ja juuri luettua. Kirjasta ei jäänyt mieleeni muuta kuin "tylsä" ja jatko-osia en aio lukea.
8/10 |
lokakuu 11, 2008
Taikavaras on ihan viihdyttävää fantasiaa. Varas päähenkilönä ei ole mitenkään uutta, mutta tarinasta löytyi positiivisia puoliakin, sekä juonesta että muista tapahtumista. Maailma jäi hieman toispuoliseksi, samoin osa henkilöistä. ...