Taikavaras (Taikavaras, #1)
Keskiarvo 3.61
3.61 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (148)
Kirjahyllytilastot

Taikavaras

Sarah Prineas
Julkaistu: syyskuu 18, 2008 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Magic Thief
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu

Alkuteos ilmestyy 2008. Suomentanut Kaisa Kattelus. Kuvitus ja kannen kuvat: Antonio Javier Caparo. Sidottu, kansipaperi.

Älä koskaan varasta velholta! Seuraukset voivat olla arvaamattomat...

Connin olisi pitänyt kaatua kuolleena maahan siinä siunaamassa kun hän nappasi Ikimys Liiholasin velhokiven tämän taskusta. Mutta jostain syystä niin ei käynytkään. Ja se herätti neuvosmaagi Ikimyksen mielenkiinnon.

Velmusta taskuvarkaasta tulee velhon oppipoika, ja hän joutuu heti suuren tehtävän eteen: Ikimyksen ja hänen on saatava selville, mistä Ehtoisan maagisen kaupungin taikuuden väheneminen johtuu tai muuten kaupunkia uhkaa tuho.

Connin on myös löydettävä itselleen oma velhokivi kuukauden kuluessa voidakseen jatkaa velhon opintojaan Ehtoisan lyseossa ja Ikimyksen oppipoikana. Muussa tapauksessa hänen on palattava takaisin Illankajon kujille.

Taikavaras on fantasiaromaani, joka imaisee lukijan mukaansa heti ensi sivuilta lähtien. Huikean trilogian ensimmäinen osa vie lukijansa Illankajon ja Aamunkoin hämäräperäisille kujille, seikkailuun velhojen keskelle. Kirjan myötä lukija voi opiskella myös Ehtoisan riimuaakkoset.

muokattu 07.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Yhdeksän maailman sankaritThorin vasara (Magnus Chase, #2)Olympoksen veri (Olympoksen sankarit, #5)Salamurhaajan oppipoika (W.A.R.P., #1)Mestarin kosto (W.A.R.P., #3)

Kirja-arvioita (4)

Xariel avatar
Kirjoittanut
4.0
Taikavaras on ihan viihdyttävää fantasiaa. Varas päähenkilönä ei ole mitenkään uutta, mutta tarinasta löytyi positiivisia puoliakin, sekä juonesta että muista tapahtumista. Maailma jäi hieman toispuoliseksi, samoin osa henkilöistä. Toisaalta taikuuden olemus oli kuvattu minusta oivaltavasti. Ei välttämättä uudenlaisesti, mutta kohtalaisen oivaltavasti ja mukavalla tavalla. Henkilöistä Conn oli päähenkilö, ja kohtalaisen uskottava siinä. Pihlavakin kelpasi, mutta ... (lisää)
Soturikissat-fani03 avatar
Kirjoittanut
3.0
Olen joskus lukenut tämän kirjan mutteise nyt mistään parhaasta päästä ole. Juoni on hieman pitkäveteinen ja niin pois päin...
MoonEye avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja oli ihan hyvä, mutta jotain jäi puuttumaan. Henkilöt olivat melko persoonallisia kaikki, mutta niistä olisi pitänyt kertoa enemmän.
Katjuska avatar
Kirjoittanut
2.0
Kirja oli aika pitkästyttävä ja juoni tökki, mielestäni turhaa jaarittelua ja asioiden selittämistä oli liikaa. Tämän vuoksi sain kirjan juuri ja juuri luettua. Kirjasta ei jäänyt mieleeni muuta kuin "tylsä" ja jatko-osia en aio lukea.
Paikalla 1 jäsen ja 28 vierailijaa
Lyyskis
Uusin jäsen: Sarppa
Jäseniä yhteensä: 9652