Sydämen muotoinen rasia
Keskiarvo 3.51
3.51 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (75)
Kirjahyllytilastot

Sydämen muotoinen rasia

Joe Hill
Julkaistu: syyskuu 3, 2008 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Heart-Shaped Box
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: bram stoker -palkinto, kummitukset, locus-palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 11 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Kari Salminen.

1. painos: Tammi, 2008. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Tammi, 2011. Nidottu.

Locus-palkinto (paras esikoisromaani) 2008, Bram Stoker -palkinto (paras esikoisromaani) 2007, British Fantasy -palkintoehdokas 2008.

Hyytävän jännittävä ja palkittu kauhudebyytti

Kuolleet vetävät eläviä alaspäin...

Jude Coyne on ikääntyvä death-metal-muusikko, jonka kiinnostus makaaberiin ja yliluonnolliseen on hyvin fanien tiedossa. Kannibaalien keittokirjat ja käytetyt hirttosilmukat alkavat kuitenkin tuntua kesyiltä, kun Jude huomaa ilmoituksen netissä huutokaupattavasta sielusta. Tuhannella dollarilla Judesta tulee kuolleen miehen haamun ylpeä omistaja.

Juden ovelle tuodaan sydämen muotoinen rasia. Rasiasta löytyy kuolleen miehen puku, jonka mukana rauhattoman sielun on luvattu saapuvan. Judea lähinnä huvittaa: häntä eivät ole jääneet vainoamaan sen paremmin väkivaltainen isä, hylätyt rakastajat kuin petetyt bändikaveritkaan – mitä yksi vanhuksen sielu hänelle mahtaisi?

Mutta sitten haamu onkin kaikkialla. Se kykenee tekemään itsensä näkyväksi mitä epämiellyttävimmillä hetkillä. Ja se on tosissaan. Se kutsuu Judea mukaansa yöpuolen tielle. Ja kun se heiluttaa hypnoottista partaveitsen teräänsä, Jude ei voi olla seuraamatta perässä.

Sydämen muotoinen rasia on pelottava ja riippuvuutta aiheuttava matkakertomus.” – Rocky Mountain News

Kauhukirjallisuuden huippukamaa.” – Time

Kesytön, lumoava, kieroutuneella tavalla kekseliäs kauhutarina.” – Janet Maslin, New Yok Times

...rapsakka kummitustarina, joka käynnistyy välittömästi, lisää kierroksia ja pysyy hyvin liitoksissaan.” – Marika Riikonen, Hämeen Sanomat

Hillin luoma kummitustarina pyrkii vimmatusti eroon perinteistä ja löytää kuin löytääkin uutta hehkua aavemaailmoista.” – Portti 4/2008

muokattu 14.07.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hurmeen makuTalven lapsetDomowikKivienkelit (Lasilapset, #3)Kirottu talo

Kirja-arvioita (3)

Eija avatar
Kirjoittanut
3.0
Valjuhko kauhutrilleri, joka ei onnistunut pelottamaan. Osaltaan kerronta oli melko väritöntä ja tarinakaan ei lopulta sytyttänyt. Tarinan alku tuntui lupaavalta, mutta jatkui tasapaksuna tusinatuotoksena – yllätyksellisyys puuttui. Kuuluu kategoriaan ”kyllähän sen luki”.
Pääskynen avatar
Kirjoittanut
1.0
Sydämen muotoinen rasia ei "rapsakkaa" aloitusta lukuun ottamatta tarjoa lukijalle kuin tavanomaisen jännitystarinan yliluonnollisella höystettynä. Ensin kirja tempaa lukijan mukaansa hienolla idealla rokkarista, joka ostaa internetistä ehdan kummituksen, jonka jälkeen kirjailija latistaa tarinansa selittämällä sen juurta jaksaen. Kun yliluonnollinen selitetään, ei se enää ole "yliluonnollista", ja sen tarjoamat väristykset herpoavat tyhjiin. Toki kirjan maailmassa kummitus ... (lisää)
Emelie avatar
Kirjoittanut
3.5

Helppo- ja nopealukuinen, ihan menettelevä tarina. Puolikas tähti lisää siitä, että kirja oli parempi kuin aluksi odotin ja siitä, että päähahmona oli vanha death-metal-muusikko. Alku oli vakuuttava ja kiehtova, mutta valitettavasti juoni muuten latistui melkoisen nopeasti. Kerronta oli kuitenkin hyvää, se viihdytti ja kantoi aika pitkälle.

Paikalla 1 jäsen ja 26 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: S P
Jäseniä yhteensä: 9856