Torakin merkki (Muinainen pimeys, #4)
Keskiarvo 4.07
4.07 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (135)
Kirjahyllytilastot

Torakin merkki

Michelle Paver
Julkaistu: elokuu 16, 2008 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Outcast
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia, nuoret, seikkailu

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Tarja Rouhiainen. Sidottu.

Muinainen pimeys -sarjan neljäs kirja mullistaa Torakin elämän.

Torakia painaa kauhea salaisuus. Pohjan perukoilla hänet on pakotettu ottamaan rintaansa sielunsyöjien vihattu merkki, eikä hän tiedä, kuinka kertoisi siitä ystävilleen. Torakin kiusanhenki Aki sysää lopulta liikkeelle onnettomien tapausten sarjan, joka johtaa klaanien armottomaan tuomioon. Torak karkotetaan, ja hänen on paettava henkensä edestä.

Nyt Torakia eivät uhkaa vain sielunsyöjien juonet, vaan myös vihamielisten klaanien metsästäjät. Kehen Torak voi enää luottaa ja turvata, kun kaikki, vieläpä Susi, näyttävät pettävän hänet? Torakin on nyt todistettava klaaneille, kenen puolella hän on. Kaiken lisäksi Torakin ystävä Renn paljastaa itsestään hyvin hämmentäviä asioita...

Muinainen pimeys -sarja kertoo Torakin seikkailusta Metsässä ja kamppailusta vallanhimoisia sielunsyöjiä vastaan. Michelle Paver tarinoi kuuden tuhannen vuoden takaisesta pohjoisesta elämästä kiehtovan tarkasti ja luo ainutlaatuisen klaanien, tietäjien ja luonnonhenkien maailman. Sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet Suden veli, Henkivaeltaja ja Sielunsyöjä.

“Torakin seikkailut Muinaisessa pimeydessä ovat jännittäviä aina ensimmäisestä sivusta lähtien. Torakista on tullut uuden sukupolven hieno sankari.” – The Times

muokattu 07.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Haukansilmä (Pronssisoturit, #3)Liekehtivä leijona (Pronssisoturit, #2)Varjojen valtias (Muinainen pimeys, #6)Delfiinin saari (Pronssisoturit, #1)Veriveljen vala (Muinainen pimeys, #5)

Kirja-arvioita (4)

tintti89 avatar
Kirjoittanut
4.0
Torakin merkki on yksi sarjan parhaimmista kirjoista. Juoni on sopivan jännittävä ja se etenee loogisesti. Kirjan alku on melko hätkähdyttävä. Vaikka kirjassa on paljon tapahtumia, ne keritään kuitenkin kaikki käsittelemään. Kirjassa on jonkin verran toistoa edellisistä osista, mutta se on huomattavasti ennalta-arvaamattomampi kuin sarjan muut kirjat. Henkilöihin pääsee tässä kirjassa enemmän sisälle mitä sarjan aiemmissa osissa. Torakin tunteita on kuvattu huomattavasti ... (lisää)
Pennywere avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja oli simppeli jatko Torakin seikkailuille. Yksinkertaisesti sanottuna juoni oli, että Torak karkoitettiin ja hän koettaa selviytyä. Renn tulee Balen kanssa etsimään häntä, ja sitten tehdään vähän sellaista ja tälläistä ja lopulta Torak pääsee takaisin Korppien pariin ja lisää asioita on taas selvinnyt. Kirja on hyvin yksinkertainen, mutta silti se oli mukava lukukokemus. Ei ollut niin paljoa sellaista tunnelmaa kuin esim. Henkivaeltajassa, mutta kyllä tämä on yhtä hyvä kirja kuin muutkin sarjassa. Ostaisin omaksi.=)
Helmeilevä susi avatar
Kirjoittanut
5.0
Ei tahtonut päästää otteestaan. Ja kamalaa kun Torak oli ihan Sesrun armoilla.
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
3.5
Parempi kuin aikaisemmat osat.
Paikalla 1 jäsen ja 63 vierailijaa
Mustelmann
Uusin jäsen: Zahra Osman
Jäseniä yhteensä: 9588