Unkarilainen taulu
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (8)
Kirjahyllytilastot

Unkarilainen taulu

Mikko Karppi
Julkaistu: lokakuu 1, 2008 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, jännitys
Avainsanat: kotimainen

Sidottu, kansipaperi.

Hiuksia nostattavan jännittävä tarina 400 vuotta vanhan arvoituksen voimasta.

Keskiaikaisen Unkarin varjelluimmat salaisuudet ovat pysyneet pinnan alla, kunnes kesäisenä aamuna Porin asukkaiden mielenrauhaa järkyttää verettömänä löytyvä nuori nainen. Paikalle kutsutaan Väinämöisen vyö -rikosromaanista tuttu rikoskomisario Ylipää, joka ottaa mukaansa oikean kätensä Eskolan, sekä Juha Hannukaisen, joka alkaa jälleen kärsiä selittämättömistä näyistä ja painajaisista.

Helteiseen Poriin saapuu myös mies, joka jäljittää unkarilaisesta sukukryptasta ryöstettyä arvokasta kirjaa. Legendan mukaan kirjan arvoitus liittyy muotokuvaan, joka löytyy yllättäen porilaisen naisen asunnosta. Lisää naisia katoaa. Ainoa epäilty löytyy kuolleena. Pian poliisilla on käsissään enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, ja jazzkaupungista alkaa löytyä muitakin antiikkiesineistä kiinnostuneita.

Rikosten syiden selvittämiseksi Ylipään ryhmä joutuu loppujen lopuksi päivittämään tietonsa eräästä keskiaikaisesta tarinasta. Siitä kaikkein verisimmästä. Lopulta selviää myös kirjan ja taulun sisältämä salakirjoituksen arvoitus – ja se miksi niiden takia niin moni on hengenvaarassa.

Mikko Karppi on tuonut suomalaiseen jännityskirjallisuuteen mystiikkaa ja yliluonnollisia asioita tavalla, joka on tullut tutuksi X-Filesin ja Lostin kaltaisista televisiosarjoista. Unkarilainen taulu on hänen toinen romaaninsa.

(muokattu 27.04.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuinka aika pysäytetäänKontakti (Death Note, #9)Peto (Mustan tikarin veljeskunta, #14)Pimeän käskyläiset (Viisi vartijaa, #3)Paljastettu rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #4)
Paikalla 31 vierailijaa
Uusin jäsen: Maija
Jäseniä yhteensä: 8675