Memmoin arvat
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Memmoin arvat

Aira Brink
Julkaistu: 1952 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia, nuoret
Avainsanat: kotimainen

1. painos: Tammi, 1952. 
2. painos: Kansankulttuuri, 1980. Sidottu.

Kun Tuomas-piispa tuli ristin ja miekan voimalla saattamaan Suomen ainoan autuaaksi tekevän kirkon helmaan, oli hänellä vastassaan villi ja puoliksi pakanallinen kansa. Uljas, vaalea Hämeen heimo uhrasi vielä Lemmolle ja Tursolle pyhissä uhrilehdoissaan, ja naiset lauloivat iltaisin lapsilleen vanhoja pakanallisia laulujaan.

Hämeessä Tuomas, luostarin kasvatti, joutui outojen, salaperäisten tapausten pyörteeseen. Ei ollut vielä Lempo kuollut, ei vielä vanhojen jumalien mahti taittunut. Kuolemaansa saakka oli Tuomas-piispa rakastava Hämettä ja samalla kantava synkkää salaisuutta sydämessään.

Memmoin arvat on niitä nuorisonkirjoja, jotka pystyvät viehättämään jokaista, niin nuorta kuin aikuista. Jännitys pysyy herpaantumattomana loppuun asti ja lukija huomaa, että kirjailija, jonka esityksen pohjana on prof. Jalmari Jaakkolan historiantutkimukset, avaa aivan uusia näköaloja erääseen historiamme ratkaisevaan vaiheeseen.

Memmoin arvat sijoittui toiseksi pohjoismaisessa nuorisokirjakilpailussamme.

muokattu 29.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Huijarin oppipoika (Taikuri ja taskuvaras -trilogia, #2)Tinasotamiehet (Taikuri ja taskuvaras -trilogia, #3)Salamurhaajan oppipoika (W.A.R.P., #1)Tulimieli (Kapinaenkelit, #1)Riimukivet
Paikalla 17 vierailijaa
Uusin jäsen: Sari Pentti
Jäseniä yhteensä: 9568