Eräänä päivänä tyhjä taivas
Keskiarvo 3.39
3.39 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (27)
Kirjahyllytilastot

Eräänä päivänä tyhjä taivas

Tiina Raevaara
Julkaistu: elokuu 13, 2008 (Teos)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: ekokatastrofit, kotimainen, ydinsota
Osallistu keskusteluun (viestejä 2 kpl)

Kannen suunnittelu: Timo Ketola. Kannen kuva: Timo Sälekivi. Sidottu, kansipaperi.

Tiiliskivi-palkintoehdokas 2008.

"Olemme isäni talossa, muurin sisällä, veljeni ja minä, mutta turvaa täällä ei ole."

Tyttö on elänyt perheestään erossa maailmassa, joka on tuhoutunut elinkelvottomaksi. Ympäristö tuntuu täysin vieraalta: kaupungit ja kylät ovat kadonneet, ainoastaan eräs metsä näyttää vielä olevan ennallaan.

Vanhan miehen opastamana tyttö löytää metsän keskeltä syntymäkotinsa, joka ei kuitenkaan tarjoa turvaa – vaan järkyttäviä yllätyksiä. Epämuotoisen rakennuksen uumenista löytyy outo veljessarja sekä isä, jota kaikki pelkäävät.

Mitä on tapahtunut? Tyttö vedetään mukaan sokkeloisen talon kummalliseen elämään. Vähitellen paljastuvat salaisuudet eivät jätä yhtäkään talon asukasta ennalleen.

Tiina Raevaaran esikoisromaani Eräänä päivänä tyhjä taivas on painajaismainen satu ja nurinkurinen kehitystarina, jossa luonto ja eläinten maailma limittyvät ihmisten maailman kanssa. Unenomaiset kuvat ja tuhoutuvan maailman maisema luovat kerrontaan lohduttoman mutta kauniin tunnelman, joka pitää lukijan otteessaan loppuun saakka.

muokattu 07.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Caapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Tuulen nimi (Kuninkaansurmaajan kronikka, #1)Taru sormusten herrastaValtaistuinpeli (Tulen ja jään laulu, #1)Fullmetal Alchemist

Kirja-arvioita (2)

Eija avatar
Kirjoittanut
3.5
Lyhyet lauseet ja luvut toimivat kirjassa erinomaisesti. Ne toivat kirjaan keveyttä lohduttoman, jopa karmean aiheen vastapainoksi. Kirja oli helppo lukuinen, kieli kaunista ja sujuvaa. Se oli tunnelmaltaan hyvä ja kirjaa ei tehnyt mieli laskea käsistään vaan lukea yhtäsoittoa. Sanomaakin sisällöstä löytyi ja hyvin oli saatu kuvattua synkkiä ihmiskohtaloita sodan jälkimainingeissa. Arvosana 3½
Dyn avatar
Kirjoittanut
4.0
Raevaaran surumielinen ja synkeä maailma on kiehtova. Symbolismi tekee kirjasta vaikean, mutta haasteista nauttivalle kirja sopii! Lyhyeen mittaan on saatu paljon asiaa.
Paikalla 45 vierailijaa
Uusin jäsen: Matti
Jäseniä yhteensä: 9885