Velhon uskontunnustus
Keskiarvo 3.36
3.36 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Velhon uskontunnustus

Esko Miettinen
Julkaistu: syyskuu 24, 2008 (Kirjapaja)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjakirjallisuudentutkimus
Avainsanat: kotimainen, uskonto

Velhon uskontunnustus: Raamattu ja fantasiakulttuuri kohtaavat. Sidottu.

Fantasiakirjallisuus on yksi aikamme merkittäviä kulttuuri-ilmiöitä. Sen menestystarinan huippuja ovat Harry Potter ja Taru Sormusten herrasta – niin kirjoina kuin elokuvina. Tarkkanäköinen harrastaja huomaa, että fantasiakulttuuri käyttää paljon uskonnollisia teemoja. Harry Potter paljastuu lopulta Kristus-hahmoksi, Matrix-elokuvien Neo pelastaa ihmiset koneiden hyökkäykseltä, Teräsmies herää kuolleista, tv-sarjan noitasiskoilla on pyhä kirjansa. Päähenkilöt ovat yhtä paljon munkkeja kuin miekkamiehiä.

Velhon uskontunnustuksessa fantasiakulttuurin ja Raamatun yhteiset teemat otetaan vakavasti. Kristitty fantasiakulttuurin harrastaja Esko Miettinen pohtii pamfletinomaisessa teoksessaan, millaista olisi niiden pohjalta nouseva hengellisyys. Millaisia yhtäläisyyksiä ja eroja Raamatun teksteillä ja fantasiakulttuurilla on? Onko kristinuskolla jotain opittavaa fantasialta? Tarvitaanko suorastaan uutta fantasiasukupolven uskonpuhdistusta?

Esko Miettinen on toimittaja ja teologian maisteri, joka on perehtynyt fantasian ja uskonnon suhteeseen. Miettisen edellinen teos Velhot, örkit, sankarit – Johdatus fantasian maailmaan esittelee fantasiakirjallisuuden filosofisia teemoja.

(muokattu 25.06.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Satusaappaat ja runopilli (Lastenkirjainstituutin julkaisuja, #32)Historiallisen romaanin taitajia 1Toisten Suomi, eli, Mitä meistä kerrotaan maailmallaKotimaisia nykykertojia 5 (Kotimaisia nykykertojia, #5)Ulkomaisia tieteis- ja fantasiakirjailijoita
Paikalla 1 jäsen ja 61 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Mette Uusinarkaus
Jäseniä yhteensä: 9019