Maan kätkemät (Maan, veden ja tulen väki, #1)
Keskiarvo 3.71
3.71 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (50)
Kirjahyllytilastot

Maan kätkemät

Reeta Aarnio
Julkaistu: heinäkuu 2008 (Otava)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen, suomalainen kansanperinne

Kannen kuva ja lukujen alkuvinjetit Jussi Kaakinen. Sidottu.

Kaivattua kotimaista lastenfantasiaa!

Neljäsluokkainen Liina yrittää totutella uuteen kaupunkiin ja uuteen kouluun. Eräällä kirjastoreissulla hän löytää oven, joka johtaa aivan toisenlaiseen maailmaan. Muutamat koulun oppilaat käyvät iltaisin ”taikatunneilla” ja oppivat asioita maahisista, tontuista ja veden väestä.

Liinakin huomaa kuuluvansa joukkoon, jolla on kyky nähdä ja kokea asioita, joita muut ihmiset eivät näe. Tunneilla Liina tutustuu punatukkaiseen Siriin ja ujoon Eetuun, ja pian he ovat tiivis kolmikko. Kun koulun pihalta ja tarhasta alkaa kadota lapsia, vain Liina, Siri ja Eetu ymmärtävät, että maahisilla on sormensa pelissä. Miksi ihmisten ja muiden väkien Rauhanomaisen rinnakkaiselon sopimusta on yhtäkkiä rikottu?

muokattu 26.04.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

NäkkiVirvatulen vartijat (Maan, veden ja tulen väki, #3)Veden vanki (Maan, veden ja tulen väki, #2)MörkövahtiTuulien taikuri (Maan, veden ja tulen väki, #4)

Kirja-arvioita (6)

Milu avatar
Kirjoittanut
3.0
Mukavaa, että Suomessa osataan kirjoittaa viihdyttävää nuortenfantasiaa, joka osaa pitää mielenkiinnon yllä. Maan kätkemät on esimerkki siitä. Toisaalta kirjan tarinan ympäristö ja juoni muistuttaa jonkin verran Harry Potteria. Jopa siinä määrin, että oli vähän liian helppo arvata ennalta tietyt asiat. Lisäksi kirja ei ehdi kovin syvälle tapahtumien tai hahmojen taustoihin. Asetelmat tai henkilöhahmot vaikuttavat paikoin mustavalkoisilta. Positiivista on se, että ... (lisää)
Kastehelmi avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirja oli ihan hyvä ja aika nopea lukea. Luinkin sen yhdessä päivässä. Pidin kirjasta ja oli mukava saada tietää tuolla lailla kirjan mukana, millaisia olentoja on joskus ollut tai kukaties on edelleen...
lnx avatar
Kirjoittanut
4.0
Virkistävä ja monipuolinen SUOMALAINEN lukukokemus, jonka kruunaavat hauskat henkilöt. Kerronta voisi kuitenkin olla hiukan mielenkiintoisempaa, se on välillä hiukan puisevaa ja tavanomaista. Lukiessa ei tarvinnut paljoa miettiä, ja sainkin kirjan luettua neljässä päivässä.
kaia avatar
Kirjoittanut
5.0
Luin kirjan pari vuotta sitten yläastetta aloitellessani. Olin niihin aikoihin kovin kiinnostunut suomalaisesta mytologiasta, mistä syystä Aarnion sarja viehättikin minua. Pidin sitä kylläkin ehkä hieman nuoremmalle yleisölle suunnattuna, mutta viihdyin silti kirjan parissa. Maan kätkemät ja sen jatko-osat olivat mielestäni tasaisen hyviä, eikä yksikään ollut mitenkään merkittävästi toista parempi tai huonompi. Kirjat ovat myös nopealukuisia: muistan lukeneeni kunkin ... (lisää)
suden veli avatar
Kirjoittanut
4.0
Ihan hyvä avaus tälle kirjasarjalle. Kertomisen tyyli on hieman mielenkiinnotonta, mutta tapahtumat korvaavat tämän puitteen. Eläydyin jokaiseen hahmoon. Arkipäiväistä ympäristöä olisi saanut olla enemmän. Mutta suosittelen.
Emili@ avatar
Kirjoittanut
4.0
Ensimmäinen koskaan itselukemani "kunnollinen" kirja. Luin tämän ollessani kolmannella luokalla ja muistan kuinka paljon siihen tykästyin. Kerronta selkeää ja juoni on mukavan 'täyttävä', mutta kuitenkin tarpeeksi yksinkertainen. Yritin lukea kahden vuoden kuluttua kirjasarjan toista osaa, mutta en pystynyt nauttimaan siitä kuten tästä tuolloin nuorenpana. Sanoisinkin, että tämä on aivan erinomainen, kevyt, fantasiakirja nuorille. Suosittelen!
Paikalla 1 jäsen ja 45 vierailijaa
Päitsy
Uusin jäsen: Jeesuskello_
Jäseniä yhteensä: 9739