Maameren tarinat 5–6
Keskiarvo 4.12
4.12 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (49)
Kirjahyllytilastot

Maameren tarinat 5–6

Ursula K. Le Guin
Julkaistu: lokakuu 24, 2008 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, kokoelma
Osallistu keskusteluun (viestejä 13 kpl)

Suomentanut Kristiina Rikman. Sidottu.

Maameri... velhojen ja varjojen sirpaleinen saaristo... lohikäärmeiden ja labyrinttien sokkeloinen maailma

Kertomuksia Maamereltä sisältää viisi itsenäistä novellia, jotka laajentavat ja selittävät neljän aikaisemman Maameri-romaanin tapahtumia sekä Saaristomeren mutkikasta maailmanjärjestystä. Novellien aiheet käsittelevät muun muassa velhokoulun perustamista Roken saarelle, nuoren naisen kivistä tietä miehisen koulun oppiin sekä nuorukaisen ristiriitaa rakastamisen ja velhokutsumuksen välillä.

Romaanissa Toinen tuuli kuolleet pyrkivät murtautumaan elävien maailmaan kylätaikuri Lepän unien kautta valloittaakseen Maameren. Vuosisatoja kestäneen rauhan jälkeen myös lohikäärmeet ovat palanneet ihmisten ilmoille ja tekevät tuhojaan läntisessä Havnorissa. Maameren maagien on viimein turvauduttava ihmiskäden mestarillisiin taitoihin korjatakseen elämän ja kuoleman horjuvan tasapainon.

”Le Guin ymmärtää taikuutta ja lohikäärmeitä paremmin kuin kukaan muu.”
– Michael Swanwick

muokattu 31.03.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Narrin salamurhaaja (Narri ja Näkijä, #1)Viimeinen valtakunta (Usvasyntyinen, #1)Myrkyn oppitunnit (Yelena Zaltana, #1)Seitsemän kuningaskunnan ritariOdininlapsi (Korpinkehät, #1)

Kirja-arvioita (2)

Twist avatar
Kirjoittanut
4.0
Aivan kuten ensimmäinen osa Maameren kokoelmia, myös toinen on erinomaisen erilainen fantasiakirja. Parasta tekee vielä se, että vaikka neljännen osan "piti" olla viimeinen, se jatkui näinkin mallikkaasti. Viides osa sisältää viisi erillistä tarinaa, jotka valottavat Maameren rakoja ja antavat lisää käsityksiä siitä, miten hyvin omalaatuinen fantasiakirja voi toimia. Toinen tuuli taas on omasta mielestäni kaiken huippu, Maameren tarinoiden paras osa, loistava lopetus. Siinä on ... (lisää)
TheBookWorm avatar
Kirjoittanut
4.0
kertomuksia maamereltä oli parempi kuin Toinen tuuli. ensimmäiseksi mainittu esitti vastauket kysymyksiisi joita et tiennyt miettivänkään, ennen kuin sait tietää vastauksen. tekee mieli oikein lurittaa laulu ja tanssia pätkä improvisoitua polkkaa, niin hyvälle tuulelle (hirsipuuhuumoriaa) tästä tulee. Toinen tuuli oli myös mielenkiintoinen, mutta vähän raskas kun sen luki yhteydessä näin kevyisiin novelleihin. kokonaisuus oli hurmaava nyt kun miettii eli pari-kolme tuntia ei mennyt hukkaan. :)
Paikalla 1 jäsen ja 35 vierailijaa
Freyja
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873