Star Wars: The Clone Wars: Kuvitettu opas

Jason Fry
Julkaistu: marraskuu 4, 2008 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Star Wars: The Clone Wars: The Visual Guide
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiavaruusooppera, tietokirjanuorten tietokirja
Avainsanat: elokuva, star wars, tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Tommi Järvinen. Toimittanut Juhani Kohonen. Sidottu.

Elokuussa ensi-iltaan tullut animaatioelokuva Star Wars: The Clone Wars on uusin lisäys George Lucasin luomaan tähtisaagaan ja lähtölaukaus kokonaan uudelle televisiosarjalle, josta on ennakkotietojen mukaan tulossa kaikkiaan 100-osainen.

Elokuvassa avataan Episodien II ja III väliin sijoittuvia tapahtumia. Galaksin rauhaa nakertavat separatistit pyrkivät murskaamaan Tasavallan, jota jedisoturit puolustavat Voiman siivittäminä. Anakin Skywalker ja hänen oppilaansa, uusi sankaritar Ahsoka Tano, tekevät parhaansa vapauttaakseen kidnappaajien kynsiin joutuneen Jabba the Huttin pojan.

Tehtävä osoittautuu pian alkuasetelmaa monimutkaisemmaksi. Vauhdikas ja toiminnantäyteinen seikkailu ei olisi täydellinen ilman viisasta Obi-Wan Kenobia ja kreivi Dookua, jonka kieroksi salajuoneksi kidnappaus ennen pitkää paljastuu…

Myös tulevan tv-sarjan kumppaniksi sopivassa kuvitetussa oppaassa esitellään elokuvan hyvien ja pahojen hahmojen kirjava kavalkadi ja taustoitetaan niin alusten, aseiden kuin droidien tekniikkaa pintaa syvemmältä.

muokattu 01.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Star Wars: Tähtien sodan kuvitettu opasSithien kosto: Kuvitettu opasThe Force Awakens: KuvasanakirjaStar Wars: Galaktiset taistelutThe Force Awakens: Uskomattomat alukset
Paikalla 23 vierailijaa
Uusin jäsen: Heini N.
Jäseniä yhteensä: 9572