Kunnian sirpaleita (Vorkosigan, #1)
Keskiarvo 3.65
3.65 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (51)
Kirjahyllytilastot

Kunnian sirpaleita

Lois McMaster Bujold
Julkaistu: kesäkuu 25, 2009 (Myrskykustannus)
Alkuperäinen nimi: Shards of Honor
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiavaruusooppera + sotilasscifi
Avainsanat: hugo-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 1986. Suomentanut Mervi Hämäläinen. Kansikuva: Alan Gutierrez. Kansi: Lapine Oy. Nidottu.

Hugo-palkinto 2017 (koko Vorkosigan-sarjalle). Toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (esikoisromaanit) 1987.

Siirtokunta Beta on demokraattinen planeettavaltio, jossa arvostetaan kansalaisoikeuksia.

Barrajar on feodaalinen planeettavaltio, jonka keisari pitää hädin tuskin koossa hallitusta, jossa kamppailevat sotahullujen puolue ja rauhantahtoisemmat voimat.

Betalainen komentaja Cordelia Naismith ja hänen tutkimusaluksensa miehistö tutkivat uutta planeettaa, kun he joutuvat sotilasjoukon hyökkäyksen kohteeksi. Cordelia ja hänen nuori vänrikkinsä jäävät lähes tutkimattomalle planeetalle muun ryhmän paettua. Planeetalla kaksikon vangitsee Barrajarin sota-aluksen pahamainen kapteeni Aral Vorkosigan.

Cordelia ja Vorkosigan tulevat hyvin erilaisista kulttuureista ja taustoista. He joutuvat kuitenkin tekemään yhteistyötä, jotta jäävät henkiin ja pääsevät jälleen sivilisaation pariin. He tuntevat jopa orastavaa viehätystä toisiinsa, mutta heidän välillään ovat kulttuurierot ja uhkaavan sodan varjo.

Lois McMaster Bujold on yksi Yhdysvaltojen suosituimpia scifi- ja fantasiakirjailijoita. Hän on voittanut neljä Hugo-palkintoa, kolme Locus-palkintoa ja kaksi Nebula-palkintoa.

muokattu 11.08.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

The Last JediHyperion (Hyperion, #1)Endymionin nousu (Hyperion, #4)Tähystä tuulenpuolta (Kulttuuri, #4)Ratkaisun hetki (Jeditehtävä, #10)

Kirja-arvioita (1)

Jussi avatar
Kirjoittanut
4.0
Avaruusoopperaksi laskettava Kunnian sirpaleita on onnistunut scifikirja. Se avaa Vorkosigan-sarjan, mutta toimii hyvin yksittäisenä romaanina. Teoksen juoni etenee rivakasti, hahmot ovat hyvin kuvattuja ja tarinassa riittää jännitystä. Barrajar-planeetan kiehtova yhteiskunta on yksi kirjan parhaista asioista. Kunnian sirpaleita voi kehua myös helppolukuisuudesta. Viihdettähän tämä on, mutta mainiosti kirjoitettua. Ymmärrän hyvin, miksi Bujoldilla on niin paljon faneja. Olisi pitänyt tutustua kirjailijaan jo aiemmin...
Paikalla 19 vierailijaa
Uusin jäsen: Sari Pentti
Jäseniä yhteensä: 9568