Herra Tompkinsin uusi maailma

George Gamow, Russell Stannard
Julkaistu: 2002 (Art House)
Alkuperäinen nimi: The New World of Mr Tompkins
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjaluonnontieteet

Alkuteos ilmestynyt 2001. Uudistettu laitos teoksesta Herra Tompkins fysiikan ihmemaassa. Toimittanut Russell Stannard. Suomentanut Markus Hotakainen. Kuvitus: Michael Edwards. Nidottu.

Herra Tompkins tulee takaisin uusine seikkailuineen fysiikan ihmemaassa! Pääset Tompkinsin mukana tutkimaan Einsteinin suhteellisuusteoriaa, mustia aukkoja, kvarkkeja, antimateriaa ja arvoituksista suurinta, rakkautta.

Tämän tiedonhaluisen pankkivirkamiehen vilkas mielikuvitus ja hyvät unenlahjat vievät hänet kosmisten mysteerien äärelle niin unessa kuin valveillakin. Herra Tompkinsin huikeita seikkailuja seuratessa tulevat maailmankaikkeuden salat ja modernin fysiikan käsitteet tutuiksi hauskalla ja mieleenpainuvalla tavalla.

Russell Stannard on ottanut huomioon fysiikan uusimmat edistysaskeleet ja uudistanut George Gamowin vuonna 1965 ilmestyneen klassikon Herra Tompkins fysiikan ihmemaassa vastaamaan tämän hetken tietämysta ja herra Tompkins voi jälleen valloittaa uuden fysiikasta kiinnostuneen sukupolven pohjattomalla tiedonjanollaan.

muokattu 24.06.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ajan lyhyt historiaSeitsemän lyhyttä luentoa fysiikastaHerra Tompkins fysiikan ihmemaassaMaailmankaikkeus pähkinänkuoressaSuuri suunnitelma
Paikalla 4 jäsentä ja 53 vierailijaa
Thialfi, Eija, Echramath, Skie
Uusin jäsen: Martta Ylä-kotola
Jäseniä yhteensä: 9862