Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Mika Renvall. Kannen kuva: Matt Stawicki. Sidottu.
Raistlin Majeresta on tullut mustan kaavun velho ja hänellä on hallussaan lohikäärmekristalli. Hän matkustaa Nerakaan vahvistamaan voimaansa Mustan Kuningattaren palveluksessa.
Mutta Raistlin ymmärtää, että jos Takhisis voittaa, hän jää ikuisesti Kuningattaren orjaksi.
Raistlin aloittaa vaarallisen ja tappavan pelin. Hän toimii kaksoisagenttina ja tarjoaa palveluksiaan sekä valon että pimeyden voimille työskennellen keisari Ariakaalle ja Nerakan vastarintaliikkeelle.
Kumppanusten viimeinen seikkailu.
Arvosana kirjalle
Margaret Weis
Margaret Weis (s. 1948) on yhdysvaltalainen fantasiakirjailija. Hänet tunnetaan yhdessä Tracy Hickmanin kanssa alkuperäisten Dragonlance-kirjojen kirjoittajana. Hänen romaanejaan on myyty yli 22 miljoonaa kappaletta.
Weis syntyi Independencessä Missourin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Weis löysi J. R. R. Tolkienin kirjat ollessaan collegessa. Niiden jälkeen hän ei kertomansa mukaan ole löytänyt fantasiakirjallisuutta josta pitäisi. Weis opiskeli Missourin yliopistossa ja valmistui vuonna 1970 maisteriksi pääaineinaan luova kirjoittaminen ja kirjallisuus. Hän työskenteli pienessä kustantamossa Independencessä kolmentoista vuoden ajan.
Dragonlance: Kadonneet kronikat
Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.
Kadonneet kronikat kertoo niistä Peitsen sodan tapahtumista, joihin vain viitattiin alkuperäisessä Kronikat-sarjassa.
Pääsarja Dragonlance
Kirja-arviot & arvosanat
Kirja-arviot 179
Viestit 0
Kadonneiden kronikoiden viimeinen osa, joka samalla täyttää viimeiset Kronikat-sarjan aukot. Mitä kaikkea Raistlin tekikään Punaisen meren Suuren Pyörteen ja Nerakan temppelin välillä. 'Tiimalasivelhon lohikäärmeet' on taattua Weis&Hickman-laatua ja kertoo viimeisen osan niin monelle rakkaan Raistlinin tarinasta, kuinka hänestä tuli mustan kuun velho, kuinka hän kukisti Fistandantiluksen ja tuli Menneen ja Nykyisen herraksi. Samalla moni muukin mysteeri ratkeaa. Tarina kulkee jouhevasti Mustan Kuningattaren vallan viimeisinä päivinä ennen tuhoa, henkilöhahmot ovat vahvoja ja omaperäisiä ja Raistlinkin paljastuu yhä syvällisemmäksi hahmoksi. Raistlin onkin loppujen lopuksi suuri kapinallinen, velho joka ei kumarra keisareita eikä jumalia ja haluaa kulkea omaa tietään vapaana. Pieniä kliseitä tietysti ajelehtii tarinassa ja jotkin "paljastukset" tuntuivat hieman teennäisiltä ja väkisin tarinaan myöhemmin sovitetuilta. Mutta pikku vioistaan huolimatta tarina on mahtava, koukuttava ja sujuva. Weisin ja Hickmanin muiden kirjojen tapaan myös 'Tiimalasivelhon lohikäärmeet' on vetävää, mukavaa ja nautittavaa ajanvietilukemista ilman suurempia pohdintoja tai teoreettis-filosofisia dialogeja. Suosittelen 'Tiimalasivelhon lohikäärmeitä' kaikille, jotka ovat lukeneet Kronikat ja aiemmat Kadonneet kronikat, sillä muuten kokonaisuutta ei käsitä. Mutta mainiota kesälukemista kenelle tahansa aiheeseen perehtyneelle. Arvosana: 9-.