Maanalainen elefantti (Kiekkomaailma, #24)
Keskiarvo 4.22
4.22 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (91)
Kirjahyllytilastot

Maanalainen elefantti

Terry Pratchett
Julkaistu: maaliskuu 10, 2009 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: The Fifth Elephant
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori, ihmissudet
Osallistu keskusteluun (viestejä 105 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1999. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Josh Kirby. Sidottu, kansipaperi.

Toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (fantasiakirjat) 2000.

Kääpiöiden valtakunta Überwald tunnetaan arvokkaista läskilouhoksista, joiden rinnalla Ankh-Morporkin kuivahtaneet siirappikaivokset eivät ole mitään. Kun Überwaldiin saadaan uusi kääpiökuningas, kaupunginvartioston komentaja Sam Vimes lähetetään kruunajaisiin lordi Vetinarin edustajana.

Ennen kruunajaisia koetaan kuitenkin vastoinkäymisiä. Konstaapeli Reiska Hustala löytää kääpiöleipomosta ruumiin – tai siis vitaalisesti vajaan henkilön – mutta hän ei löydä kääpiöiden pyhää kiviskonssia, vaikka kuinka etsisi. Voidaanko kruunajaisia edes pitää ilman kiveä? Kadonneen kiviskonssin metsästys panee Vimesin lujille, mutta mitäpä mies ei tekisi turvatakseen riittävän rasvansaannin.

Huikeassa mylläkässä mukana pyörimässä on myös sankka kääpiöjoukko, vallanhimoinen ihmissusiperhe, parannuksen tehnyt vampyyrileidi sekä kirsikkapuistossa haikailevat kolme sisarta.

(muokattu 05.12.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

ElefanttiViimeinen manner (Kiekkomaailma, #22)Vartijat hoi! (Kiekkomaailma, #8)Suuri ajomatka – Onttujen ensimmäinen kirja (Bromeliad-trilogia, #1)Savijaloilla (Kiekkomaailma, #19)

Kirja-arvioita (1)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut ()
5.0
'Maanalainen elefantti' on jälleen yksi Pratchettin mestarillista sieluntuotoksista. Se on kyllä synkempi kuin moni muu Kiekkomaailma-kirja, tosin miljöönä toimiikin pääasiassa oudosti Itä-Eurooppaa muistuttava Überwald, jossa ihmiset ovat vähemmistö ja sen sijaan kääpiöt, vampyyrit ja ihmissudet enemmistö. Kääpiöiden parissa kuohuu, uuden Alhaisen Kuninkaan vaali on repinyt juopia Ankh-Morporkin vapaamielisten kääpiöiden ja vuorilla yhä elävien vanhoillisten välille. ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 47 vierailijaa
Terhi, HourglassEyes
Uusin jäsen: Alpaca Gameing
Jäseniä yhteensä: 9069