Pimeän käskyläiset (Viisi vartijaa, #3)
Keskiarvo 3.60
3.60 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (78)
Kirjahyllytilastot

Pimeän käskyläiset

Anthony Horowitz
Julkaistu: heinäkuu 27, 2009 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Nightrise
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, jännitys, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Susanna Paarma. Sidottu.

Hyytävää nuorten jännitysfantasiaa Alex Riderin tekijältä!

Kaksoset Scott ja Jamie Tyler tietävät, etteivät ole tavallisia teini-ikäisiä. He esiintyvät nuhjuisessa showteatterissa Renossa, eikä heidän telepatianumerollaan ole salaisuutta. He pystyvät lukemaan ajatuksia.

Mutta joku on kuullut heidän kyvyistään. Kun Nightrise-yhtiön agentit saapuvat, Scott siepataan ja Jamie joutuu pakenemaan henkensä edestä: pojat on lavastettu syyllisiksi kasvattivanhempiensa murhaan. Mutta kuka on Jamien salaperäinen auttaja, ja miksi Scott on viety huippumoderniin vankilaan keskelle aavikkoa? Poikien on löydettävä toisensa – ja muut viidestä vartijasta, joiden on yhdistettävä voimansa Vanhojen ikiakaista pahuutta vastaan. Sillä Nightrise toimii Vanhojen käskyläisenä…

”Täynnä jännitystä… seikkailut peittoavat jopa Alex Riderin.” – The Scotsman

”Horowitz on kertovan jännityskirjallisuuden mestari.” – The Times

muokattu 16.04.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kauhujen saari (David & Larissa, #3)Biggles TiibetissäKylmä tähti (Viisi vartijaa, #2)Sinisen peilin antikvariaatti (David & Larissa, #1)Korpinportti (Viisi vartijaa, #1)

Kirja-arvioita (5)

Mort avatar
Kirjoittanut
3.0
Pimeän käskyläiset jatkaa Viiden vartijan tarinaa, muttei yllä edellisten osien tasolle. Alku ei vakuuta ja on jopa hieman kyllästyttävä, mutta kun juoni alkaa edetä niin kiinnostavuus kasvaa ja lopulta kirja koukuttaa mukavasti ja on paikoittain erittäinkin mielenkiintoinen. Kirjan tapahtumat ajoittuvat lähes täysin edellisen osan päälle ja juonessa ei juurikaan edetä. Välillä kirja tuntuikin vain 2. ja 4. osan väliseltä täytteeltä, joka vain kertoo viiden vartijan ... (lisää)
Poison Girl avatar
Kirjoittanut
4.5
Tässä kirjassa seurataan kaksospoikien vaarallista vastarintaa Nightrise-yhtiötä vastaan. Tykkäsin kaksosista paljon. Joissain kohtiin kirja oli pitkäveteisempi kuin edelliset, mutta toimii edelleen.
Emppu101 avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirjasarjan aiemmat osat olivat mielenkiintoisia ja jännittäviä, ja olin iloinen voidessani tässä osassa lukea muistakin kuin Mattista. Kirjan juoni oli mukaansatempaava joitakin rauhallisia jaksoja lukuunottamatta, ja olin kiinnostunut kuullessani Viiden historiaa ja tekoja. Loppu oli arvattava, mutta mitä olisi pitänyt odottaa.
CaliFe avatar
Kirjoittanut
2.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
tintti89 avatar
Kirjoittanut
2.0
Tämä kirja on selkeästi sarjan tähän mennessä huonoin. Sarjan juoni ei varsinaisesti etene mihinkään, vaan tässä kerrotaan portinvartijoiden historiasta. En pitänyt laisinkaan kirjan menneisyys-osasta, sen olisi voinut jättää kokonaan pois ja kertoa historian jollain muulla tavalla. Siitä tuli liikaa mieleen sci-fi-kirjat, mitä tämä sarja ei ainakaan ennestään ole ollut. Mielestäni oli huono ratkaisu tehdä portinvartijat kahdeksi kappaleeksi. Kirjailija olisi edes voinut ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 66 vierailijaa
Eija
Uusin jäsen: Saba Nadew
Jäseniä yhteensä: 9730