Jangada: 800 peninkulmaa Amazonia pitkin
Keskiarvo 3.19
3.19 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (8)
Kirjahyllytilastot

Jangada: 800 peninkulmaa Amazonia pitkin

Jules Verne
Julkaistu: 1983 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: La Jangada: Huit cents lieues sur l'Amazone
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: mainstream, seikkailu
Avainsanat: 1800-luku

Alkuteos ilmestynyt 1881. Suomentanut Pentti Kähkönen. Kuvittanut L. Benett. Sidottu.

Kartanonomistaja Joam Garral, hänen vaimonsa, poikansa, tyttärensä ja tyttären sulhanen matkaavat valtavalla tukkilautalla, jangadalla, Iquitosista Amazon-virtaa pitkin Belémiin. Kauppamatkan päätepisteessä on tarkoitus viettää Minha-tyttären mahtavat häät.

Mutta kohtalo on oikullinen. Lautan matkustajaksi tuppautuu Torres-niminen seikkailija, joka on saanut selville, että Joam Garral on kuolemaan tuomittu lainsuojaton. Torres koittaa kiristää Minhan vaimokseen, mutta kun Joam kieltäytyy, Torres antaa hänet ilmi, ja poliisit pysäyttävät jangadan Manausissa.

Verne sitoo mestarin tavoin yhteen seikkailun monet langat, hänen tarinansa on yhtä eksoottinen kuin jännittäväkin. Jangada ilmestyi ensi kerran Pariisissa 1881, ja mainittakoon, että Edgar Allan Poe, joka oli Vernen mieluisin kirjailija, antoi novellillaan 'Kultakuoriainen' herätteen tähän romaaniin.

muokattu 27.12.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Vuosisadan pakinoitaMetsästäjän yö (Kumppanusten kirja, #1)Ulkomaisia fantasiakirjailijoitaHiljaisuus (Langennut enkeli, #3)Mammutin suojelija
Paikalla 1 jäsen ja 54 vierailijaa
Wanda
Uusin jäsen: Zahra Osman
Jäseniä yhteensä: 9588