Lahja
Keskiarvo 3.55
3.55 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (56)
Kirjahyllytilastot

Lahja

Ingrid Law
Julkaistu: maaliskuu 27, 2009 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Savvy
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Annukka Kolehmainen. Sidottu.

Andre Norton -palkintoehdokas 2008, Mythopoeic-palkintoehdokas (nuortenkirjat) 2009.

Omaperäinen ja sydämellinen road trip Amerikan takamailta – valloittava ja varmaotteinen esikoisteos, joka vie tyystin mukanaan

Beaumonteilla on erikoinen ”sukuvika”. 13-vuotispäivänään heitä odottaa perinteisen paketin lisäksi myös toisenlainen lahja. Mibsin isoveljistä toinen saa aikaan hirmumyrskyjä, toinen sähköpurkauksia jne.

Perheen keskimmäisen tyttären Mibsin tärkeä päivä koittaa järkyttävissä merkeissä. Isä ajaa kolarin ja makaa koomassa sairaalassa. Mibs erehtyy uskomaan, että hänen lahjansa on eloonherättäminen, ja kuin pakkomielteen ajamana, kielloista huolimatta, hän pujahtaa parin muun nuoren kanssa ensimmäiseen highwaylle lähtevään kulkupeliin – raamattukauppiaan pinkkiin bussiin. On päästävä isän luo sairaalaan!

Alkaa unohtumaton, tiivistunnelmainen matka, jonka aikana selviää a) että bussi on menossa väärään suuntaan b) ettei mikään eikä kukaan ole lopulta sitä miltä päällepäin näyttää ja c) myös Mibsin todellinen lahja. Se on tehdä hänet hulluksi, mutta ennen kuin päästään määränpäähän, siitä koituu myös odottamatonta apua…

”…vahva, elokuvallinen romaani, johon ei voi olla ihastumatta.” – Publishers Weekly, starred review

”…kieli kekseliästä, henkilöt omalaatuisia mutta ihailtavan uskottavia…” – Booklist, starred review

muokattu 30.05.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Punainen kuningatar (Hopea, #1)Lumottu lelutehdas (Haavekaupunki, #2)Kultainen torni (Magisterium, #5)Lumoava kaaos (Loihtijakronikka, #3)Huijarin oppipoika (Taikuri ja taskuvaras -trilogia, #2)

Kirja-arvioita (7)

Xariel avatar
Kirjoittanut
4.0
Takakannen sisäliepeeseen on kirjoitettu tietoa kirjailijasta. Yksi siinä esiintyvä sanapari on "viatonta vallattomuutta", ja se kuvaa tätä kirjaa ihailtavan hyvin. Omaperäinen ja sydämellinen road trip - siinä vasta kuvaus. Ja tottahan se on, sydämellinen, vapaa, elämäniloinen... tästä ei paljon syvällisyyttä löydy, mutta kepeydellään tämä korvaa suuren osan siitä mitä tältä voisi pyytää enemmän. Juoni menee eteenpäin ihan mukavasti, hahmot ovat oikeasti todella ... (lisää)
suski avatar
Kirjoittanut
4.0
Kun sain tämän lahjaksi tädiltäni, ennakkoluuloni olivat korkealla kannen (ja tätini kirjamaun) takia, joten ensin ajattelin vain jättää kirjan lojumaan hyllyyn. Luin kuitenkin takakansitekstin ja kiinnostuin sen verran, että kun lukemani kirjasarja loppui, tartuin tähän kirjaan. Eikä se ollut pettymys! Hahmot olivat ihania. Sisaruksellinen suhde Mibsin ja isoveli Fishin välillä oli jotain niin suloista, että minun teki mieli itkeä silkasta kateudesta. Myös muut hahmot olivat ... (lisää)
KJK avatar
Kirjoittanut
3.0
Tämä on todella hyvin kirjoitettu kirja, mutta selvästi lapsille suunnattu. Olisin nauttinut tämän lukemisesta eniten ehkä ala-asteikäisenä. Päähenkilö on välillä raivostuttavan sokea nenänsä edessä oleville tapahtumille ja lapsellisempi kuin mitä ikänsä edellyttäisi, mutta toisaalta, eikö monissa kirjoissa iät vähän falskaakin. Kuitenkin kirjan idea ja toteutus ovat loistavat: tarina suorastaan hengittää.
Lady_ avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Heidi Kristina avatar
Kirjoittanut
5.0
Hyvä tovi jo siitä, kun tämän olen lukenut. Mutta muistan lainanneeni tämän muutamaan otteeseen uudelleen sen takia, koska tämä sai aina hyvälle tuulelle. Ihana nuorisohenkinen tarina, joka vetää maantielle sydämellisellä otteellaan ja pitelee kiinni irti päästämättä. Rakastettava tarina. Kirja, joka nuorten kannattaisi lukea.
tintti89 avatar
Kirjoittanut
3.0
Tämän kirjan juoni on hyvä ja etenee sujuvasti eteenpäin, vaikka aikana mitattuna kirjan tapahtumat ovat lyhyet. Pientä ennalta-arvattavuutta kirjassa on, mutta osaltaan se on myös melko ennalta-arvaamaton. Kirjoitustyyli kirjailijalla on jotain vallan ihanaa, mutta samalla kuitenkin hieman lapsellista. Kirjassa oli juuri sopivasti henkilöitä, sillä kaikista pysyi hyvin perillä. Mibs oli ajoittain ehkä hieman pikkuvanha ja ajoittain hyvinkin lapsellinen. Bobbin henkilö jäi ... (lisää)
Midori avatar
Kirjoittanut
3.0
Hulvatonta menoa, vielä hulvattomamman perhee parissa. Aina on olemassa joku, joka toivoo, että aamulla, kun herää löytää itsestään uusia erityisiä uusia kykyjä. Ja tämä nauruhermoja koetteleva teos on omiaan juuri näille ihmisille. Beaumontien perheen lahjat koettelevat mielikuvituksen rajoja ja keskittyvät myös niihin yleisimpiin voimiin. Tarinan voisi sanoa olevan varsinainen sekameteli soppa, jonka herkulliset ainekset luovat kiehtovan juonen. Mutta kirjassa käsitellään ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 48 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Patrik Beshar
Jäseniä yhteensä: 9734