
Sidottu.
”Mihinkään ei ole ennalta kirjattu, että tulemme epäonnistumaan,
äläkä sinäkään kiirehdi niin päättämään. Keskity vain siihen mitä olet
nyt tekemässä, äläkä anna pelolle sijaa.”
Nuori soturioppilas Hinetoshi vaeltelee Japanin syrjäseuduilla
mausteita myyvän mestarinsa Nagerun kanssa. Kun heidän korviinsa
kantautuu huhu, että keisarin poika on sairastunut parantumattomaan
kulkutautiin, Nageru päättää kehitellä vitsaukseen lääkkeen ja viedä
sen tulevalle hallitsijalle. Hinetoshi sijoitetaan siksi aikaa Suuren
rukouksen temppelin maineikkaaseen taistelukouluun. Siellä hän kohtaa
itsensä kaltaisia nuoria; soturioppilaita, jotka haluavat tulla
voittamattomiksi taistelijoiksi.
Pian Hinetoshi joutuu keskelle temppeliä piinaavia
ristiriitoja ja valtataistelua, jonka panoksena ovat temppelin
tulevaisuus, koko keisarikunnan olemassaolo ja maailmankaikkeuden
tasapaino – eikä vähiten Hinetoshin oma henkiriepu.
FatalNinjan maaginen maailma on kiehtova sekoitus feodaaliajan Japania, itämaisia taistelutaitoja sekä aasialaista filosofiaa.
Arvosana kirjalle
Aleksi Delikouras
Aleksi Delikouras (s. 1990) on helsinkiläinen elokuvaohjaaja ja kirjailija. Kuvaamisesta ja elokuvista hän innostui jo 12-vuotiaana saatuaan syntymäpäivälahjaksi videokameran. Ensimmäiset elokuvat olivat toimintapätkiä ja ninjasarjoja, joita varten hän tutustui lukuisiin taistelulajeihin, kuten karateen, aikidoon ja kungfuhun. Lyhytelokuvat innostivat hänet myös kirjoittamaan Japaniin sijoittuvan FatalNinja-seikkailutrilogian yhdessä Kristina Delikouraksen kanssa.
Kirja-arviot & arvosanat
Kirja-arviot 8
Viestit 0
Kirja tuli luettua, koska ei ollut tietokonetta eikä mitään muutakaan muuta siinä käden ulottuvilla, kun tädillä olin taannoin käymässä. Kirja tuli valittua, koska siinä oli tapahtumapaikkana kiehtova Japani sekä taistelutaidoista puhetta. Enkä pettynyt - hyvällä kielellä työstetyssä tarinassa samaistuu Hinetoshiin, joka on ainoa sukunsa elossa oleva jäsen, orpo, jonka mestari Nageru otti huostaansa. Hinetoshi ei milloinkaan saisi näyttää vaaleita hiuksiaan; vaaleat hiukset olivat hänen sukunsa merkki, ja niin monet tahtoisivat tappaa Baruno-suvun viimeisen... Tarina vie mukanaan. Syy miksi jatketaan, on se, että Nageru haluaa auttaa nuorta huollettavaansa selviytymään, ja kun he kuulevat, että keisarin poika on sairastunut, Nageru aikoo lähteä viemään lääkettä keisarin jälkeläiselle. Nageru jättää Hinetoshin ihmisten keskelle taistelukouluun, missä tapahtumat seuraavat toista... Suosittelen itämaisista taistelutaidoista, feodaaliajan Japanista ja itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille.
Kirja-arviot 84
Viestit 6