Vellum (Kaikkeuden kirja, #1)
Keskiarvo 3.27
3.27 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (49)
Kirjahyllytilastot

Vellum

Hal Duncan
Julkaistu: lokakuu 21, 2009 (Like)
Alkuperäinen nimi: Vellum
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: enkelit, tähtivaeltaja-palkinto, tieteisfantasia
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Nina Saikkonen. Sidottu, kansipaperi.

Tähtivaeltaja-palkinto 2010. World Fantasy -palkintoehdokas 2006, British Fantasy -palkintoehdokas 2006, Locus-palkintoehdokas (esikoisromaanit) 2006, Prix Europeén Utopiales -ehdokas 2009.

Reynard Carter löytää yliopistonsa kirjastosta vanhan nahkakantisen kirjan. Legenda kertoo, että sen on kirjoittanut enkeli ja että se sisältää kaiken tiedon, hyvän ja pahan. Hän lähtee kirja oppaanaan tutkimusretkelle ja tajuaa, että hänen tuntemansa maailmankaikkeus on vain naarmu, vain törkyhiukkanen kynnen alla. Kaikki muu on Vellumia, jossa langenneet enkelit ja kapinoivat demonit varustautuvat suureen sotaan sieluista. On tullut aika valita puolensa tai juosta maailman ääriin – mutta Vellumissa tiet eivät vie perille asti.

Skotlantilaisen kirjailijan Hal Duncanin tuotanto ei sovi ahtaisiin lokeroihin. Hän venyttää olevaisuuden rajoja tässä säkenöivässä esikoisromaanissaan, joka rellestää pahaa-aavistamattoman lukijan mielenrauhan ja maailmankuvan täysin uuteen uskoon.

Tajunnan räjäyttävä kokemus. – SFX

”Duncanin tyylillinen taituruus yhdistyy juonikuvioon, joka mittavuudessaan jättää lukijan haukkomaan henkeään.” – Tähtivaeltaja

"Rikkaalla mielikuvituksella ja hurmaavalla kielenkäytöllä kyllästetty romaani imaisee mukaansa. Vellum on kokemus, joka ei huuhtoudu mielestä. Klassikko jo syntyessään." – Toni Jerrman, Helsingin Sanomat

”Vellum lyö yhteen häkellyttävän määrän teemoja, tyylilajeja ja maailmankaikkeuden aikatasoja. Yllättäen sekoitus toimii.” – Turun Sanomat

Kirjallisuuden tyylilajeja sekoitteleva mestariteos hyödyntää oivaltavasti vanhoja myyttejä, Euroopan historian kipupisteitä ja tieteiskirjallisia ikoneita. – Tähtivaeltaja-palkintoraati

muokattu 30.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Demoninmetsästäjän käsikirjaSe koira älähtää (Väinämöinen, #7)Lohikäärmeen silmätHellsing 4 (Hellsing, #4)Veren vuorovedet (Dragonlance: Minotaurisodat, #2)

Kirja-arvioita (2)

Dyn avatar
Kirjoittanut
4.0
Hämmentävä ja hankala kirja ymmärtää, silti jokin tässä koukutti. Myyttien käyttö on uskottavaa ja mielenkiintoista, ja rinnastukset nykypäivään jopa pelottavan osuvia. Tajunnassa poksahtelee, mutta ei aivan räjähdä.
Thialfi avatar
Kirjoittanut
2.0
Vellum on romaani, jonka kerronta on hajotettu rinnakkaisiin tapahtumiin ja aikajärjestykseltään hajonnaisiin osiin. Ensimmäisellä lukukerralla on paljon sulattelemista, toisella lukemisella voi kiinnittää huomiota esimerkiksi myyttiosioiden onnistuneeseen kieleen. Taustatieto erilaisista myyteistä ja kirjallisuuden tyylilajeista ei ole lukijalle haitaksi. Duncanin kirjan selkeänä esikuvana ovat 1960-luvun brittiläisen uuden aallon tieteiskirjallisuuden tyyli. Kirjailijalla on ... (lisää)
Paikalla 54 vierailijaa
Uusin jäsen: Luljeta Buxhovi
Jäseniä yhteensä: 9558