Kauhujen saari

Martin Widmark
fantasia, jännitys, nuoret, seikkailu
Kauhujen saari (David & Larissa #3) - Martin Widmark7.38

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Outi Menna. Sidottu.

Aivan uskomattomia juttuja voi tapahtua – ainakin Davidille ja Larissalle

Davidin ja Larissan karmiva seikkailu alkaa aivan tavallisena lauantaina, kun ystävykset löytävät kotikaupunkinsa rannasta huonokuntoisen sillan. Silta johtaa saareen, jonka edustalle on pystytetty kuin houkutukseksi kyltti: PÄÄSY KIELLETTY.

Aavemaiselta saarelta David ja Larissa löytävät oudon rykelmän sammaleisia hautakiviä. Saaressa on myös autiotalo, jossa on aikoinaan toiminut mielisairaala. Liittyvätkö haudat, talo ja saaren lohduton tunnelma jollakin tavalla yhteen?

Omituinen yhteensattuma kietoo Davidin ja Larissan lopullisesti saaren pauloihin. Sympaattinen rouva Kropowski nimittäin esittää heille käsinukeilla näytelmän, joka kertoo mielenkiintoisia seikkoja saaren ja sen asukkaiden menneisyydestä. Nainen tuntuu myös tietävän täsmälleen, mitä Davidin ja Larissan päässä liikkuu!

Saadakseen selville saaren salaisuuden Davidin ja Larissan on ehkä pakko palata kolkkoon mielisairaalaan. Ja se on kaikkea muuta kuin vaaratonta.

Widmarkin varhaisnuorten dekkari tempaa heti mukaansa. Siinä on seikkailua, vauhtia ja hyppysellinen fantasiaa. Yllättäen esiin nousevat myös elämän suuret kysymykset ja tieteen tekemisen rajat. Mikä kaikki on sallittua?

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Julkaistu: maaliskuu 14, 2009
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasia, jännitys, nuoret, seikkailu
Alkuperäinen nimi: Dårarnas ö
Arvosanalla: 7.38/10
Arvosanoja: 13
Muokattu: joulukuu 31, 2014

David & Larissa -kirjasarja

Kolmastoista vieras (David & Larissa #2)8.00
Sinisen peilin antikvariaatti (David & Larissa #1)7.00
Kauhujen saari (David & Larissa #3)7.38
Noidan laulu (David & Larissa #4)7.26

Kirja-arvioita

6/10 |
helmikuu 02, 2015
En pitänyt tästä niin paljoa kuin edellisistä ja tässä kaikki alkoi mennä niin paljon oudommaksi. Kyllähän tämän luki, mutta ei tämä kovin hyvä ollut.
10/10 |
maaliskuu 17, 2014
Salaperäinen ja ihana
6/10 |
toukokuu 04, 2009
Mystinen lukukokemus varhaisnuorten kirjaksi. Kirjan teksti on helppolukuista, niinkuin aikaisemmissakin teoksissa, mutta tässä aihe on entistä vaikeampi. Pitäisi osata ja tietää paljon fysiikkaa ymmärtääkseen kaiken kirjassa kerrotun. Kirja ...