Kauhujen saari (David & Larissa, #3)
Keskiarvo 3.69
3.69 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (13)
Kirjahyllytilastot

Kauhujen saari

Martin Widmark
Julkaistu: maaliskuu 14, 2009 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Dårarnas ö
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, jännitys, nuoret, seikkailu

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Outi Menna. Sidottu.

Aivan uskomattomia juttuja voi tapahtua – ainakin Davidille ja Larissalle

Davidin ja Larissan karmiva seikkailu alkaa aivan tavallisena lauantaina, kun ystävykset löytävät kotikaupunkinsa rannasta huonokuntoisen sillan. Silta johtaa saareen, jonka edustalle on pystytetty kuin houkutukseksi kyltti: PÄÄSY KIELLETTY.

Aavemaiselta saarelta David ja Larissa löytävät oudon rykelmän sammaleisia hautakiviä. Saaressa on myös autiotalo, jossa on aikoinaan toiminut mielisairaala. Liittyvätkö haudat, talo ja saaren lohduton tunnelma jollakin tavalla yhteen?

Omituinen yhteensattuma kietoo Davidin ja Larissan lopullisesti saaren pauloihin. Sympaattinen rouva Kropowski nimittäin esittää heille käsinukeilla näytelmän, joka kertoo mielenkiintoisia seikkoja saaren ja sen asukkaiden menneisyydestä. Nainen tuntuu myös tietävän täsmälleen, mitä Davidin ja Larissan päässä liikkuu!

Saadakseen selville saaren salaisuuden Davidin ja Larissan on ehkä pakko palata kolkkoon mielisairaalaan. Ja se on kaikkea muuta kuin vaaratonta.

Widmarkin varhaisnuorten dekkari tempaa heti mukaansa. Siinä on seikkailua, vauhtia ja hyppysellinen fantasiaa. Yllättäen esiin nousevat myös elämän suuret kysymykset ja tieteen tekemisen rajat. Mikä kaikki on sallittua?

muokattu 31.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Suojaan metsän siimekseenCaapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Elävien kasvien yö (Buster Bayliss, #1)Tuulen nimi (Kuninkaansurmaajan kronikka, #1)Miehet jotka vihaavat naisia (Millennium, #1)

Kirja-arvioita (3)

Soturiorava avatar
Kirjoittanut
3.0
En pitänyt tästä niin paljoa kuin edellisistä ja tässä kaikki alkoi mennä niin paljon oudommaksi. Kyllähän tämän luki, mutta ei tämä kovin hyvä ollut.
Mai00 avatar
Kirjoittanut
5.0
Salaperäinen ja ihana <3. Suosittelen!
Pennywere avatar
Kirjoittanut
3.0
Mystinen lukukokemus varhaisnuorten kirjaksi. Kirjan teksti on helppolukuista, niinkuin aikaisemmissakin teoksissa, mutta tässä aihe on entistä vaikeampi. Pitäisi osata ja tietää paljon fysiikkaa ymmärtääkseen kaiken kirjassa kerrotun. Kirja oli jännittävä ja salaperäinen, mutta lopullinen pahanteko jäi aika laimeaksi, odotin jotain pelottavaa. Sopiva teos fysiikkaa ja elämää pohtiville nuorille.
Paikalla 5 jäsentä ja 46 vierailijaa
neri, Kuunliekki, Valerie, Jukuke, Matti
Uusin jäsen: Matti
Jäseniä yhteensä: 9885