Susiemon klaani (Noitien taistelu, #1)
Keskiarvo 3.83
3.83 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (207)
Kirjahyllytilastot

Susiemon klaani

Maite Carranza
Julkaistu: helmikuu 4, 2009 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: El clan de la Loba
Käännetty englanniksi: War of the Witches
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: noidat

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Anu Partanen. Kannen kuvat: Sammy Yuen Jr. Sidottu, kansipaperi.

Kiehtova noitatrilogia alkaa!

O:n ennustus:

Kerran saapuu valittu, joka polveutuu Omista.

Hänellä on tulta hiuksissaan, siivet, ja suomuja ihossaan, kurkustaan kuuluu ulvahdus ja silmissään on kuolema.

Hän auringolla ratsastaa ja kuuta kieputtaa.

Niin kauan kuin he jaksavat muistaa, Omarnoitien klaanit ovat väistelleet verenhimoisia Odish-noitia ja odottaneet vanhan ennustuksen toteutumista. Ennustuksen mukaan jonakin päivänä saapuu valittu, joka lopettaa sodan vastakkaisten noitaleirien välillä. Ja tähtiasetelmien mukaan tuo hetki on lähellä.

Neljätoistavuotias Anaid-tyttö on elänyt koko elämänsä pienessä Urtin kylässä Pyreneillä, eikä hänellä ole aavistustakaan salaisuuksista, joita hänen sukunsa naiset kantavat sisällään. Vasta kun hänen häikäisevä, punatukkainen Selene-äitinsä katoaa, uskomaton totuus alkaa paljastua Anaidille. Selene on noita, ja hänen uskotaan olevan ennustuksen valittu, joka lopettaa ikiaikaisen sodan Omarien ja Odishien välillä.

Totuuden järkyttämä Anaid lähtee vaaralliselle matkalle kauas kotoa ja alkaa kehittää omia noidankykyjään. Ennen kuin hän voi pelastaa äitinsä, tai edes itsensä, hänen täytyy oppia uimaan kuin delfiini, taistelemaan kuin käärme ja saada haltuunsa myyttinen valtikka...

Susiemon klaani on espanjalaisen Maite Carranzan nykyaikaa ja ikiaikaisia taruja lomittavan Noitien taistelu -trilogian ensimmäinen osa, joka lumoaa niin tytöt kuin heidän äitinsä. Trilogia on myyty pariinkymmeneen maahan.

muokattu 13.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Koutamäen noita (Koutamäen noita, #1)Valpuri Vaahteran maaginen korvaVarjojen kuningatar (Throne of Glass, #4)Paimenen kruunu (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #6)Mestarin kosto (W.A.R.P., #3)

Kirja-arvioita (11)

 avatar
Kirjoittanut
3.0
Ensinnäkin, kannen kökköyteen ei kannata kompastua. Sisällä piilevä tarina on lukemisen arvoinen. Maite Carranzan idea nykyajan noidista on kenties käytetty, mutta hän tekee kliseestä uuden idean omaperäisellä ajatusten kehittelytavallaan ja tavallisesta poikkeavalla noitatyypillään. Carranzan kirjassa on matriarkaalinen meininki, ja kirjan päähenkilö kokee noidaksi kypsymisen samalla kuin naiseksikin. Tämä on piristävä poikkeus esim. Eddingsin kirjoihin, joissa ... (lisää)
Ayala avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirja oli ihan hyvä ja sen luki nopeasti. Ei jäänyt mitenkään erityisemmin mieleen, vaikka aionkin lukea seuraavan osan.
_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
2.0

Ei mitenkään mieleenpainuva kerrontatyyli, tarina tai edes idea. Kyllähän tämän luki, mutta olisin voinut käyttää aikani paremminkin.

Milzu avatar
Kirjoittanut
3.5
Kirja ei ole parhaimmasta päästä, mutta ihan ok.
Umiduck avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
kirjafriikki blogi avatar
Kirjoittanut
3.0
olen lukenut tämän kirjan pari päivää sitten. odotin paljon ja petyin raskaasti anaid oli säälittävä ja aluksi jouduinkin pakottamaan itseni jatkamaan lukemista. Selene kuitenkin auttoi minua jaksamaan hänen räiskyvä luonteensa oli niimn mahtava. loppua kohti anaidista tuli kuitenkin jo aikuismaisempi ja kiinnostavampi.
Celestine avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Tempeste avatar
Kirjoittanut
3.0
Ensimmäisenä kirjasta jäi mieleen vastenmielisyys Anaidia vastaan. En pitänyt hänestä alkuunkaan, lähinnä sen takia, että Maite Carranza jäi sille kliseiselle linjalle, jossa lapsi saa tietää syntyperänsä, ja sen jälkeen onkin aivan ilmiömäinen. Mahtava luonnonlahjakkuus, joka oppii kaiken nopeammin kuin kukaan muu. En millään pystynyt lukemaan tuntia kauempaa putkeen. Piti pitää tauko aina sadan sivun välein, kun Anaid-ilmiö alkoi oksettaa. Kirjan pelastukseksi ... (lisää)
w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
4.0
Alku oli aika erikoinen, vähän sekava, mutta kun kirja pääsi kunnolla liikkeelle, oli juoni pieniä tylsiä kohtia lukuunottamatta mukavan jouheva, ja kirja nopea lukea. Carranzalla on aika erikoinen näkemys noidista, mutta se tekee tästä kirjasta vähän erilaisen luettavan, ja vaihtelu virkistää :)
Li avatar
Kirjoittanut
4.0
Ainoa miinus tulee alun sekavuudesta. Sen jälkeen kun Anaid oli saanut tietää olevansa noita tarina muuttui sujuvammaksi. Sen jälkeenkin jotkut Selene jutut olivat todella takkuista luettavaa.
Paikalla 1 jäsen ja 32 vierailijaa
Jussi
Uusin jäsen: Ella Nieminen
Jäseniä yhteensä: 9668