Susiemon klaani

@ Maite Carranza
Susiemon klaani (Noitien taistelu #1) - Maite Carranza 7.66   209

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Anu Partanen. Kannen kuvat: Sammy Yuen Jr. Sidottu, kansipaperi.

Kiehtova noitatrilogia alkaa!

O:n ennustus:

Kerran saapuu valittu, joka polveutuu Omista.

Hänellä on tulta hiuksissaan, siivet, ja suomuja ihossaan, kurkustaan kuuluu ulvahdus ja silmissään on kuolema.

Hän auringolla ratsastaa ja kuuta kieputtaa.

Niin kauan kuin he jaksavat muistaa, Omarnoitien klaanit ovat väistelleet verenhimoisia Odish-noitia ja odottaneet vanhan ennustuksen toteutumista. Ennustuksen mukaan jonakin päivänä saapuu valittu, joka lopettaa sodan vastakkaisten noitaleirien välillä. Ja tähtiasetelmien mukaan tuo hetki on lähellä.

Neljätoistavuotias Anaid-tyttö on elänyt koko elämänsä pienessä Urtin kylässä Pyreneillä, eikä hänellä ole aavistustakaan salaisuuksista, joita hänen sukunsa naiset kantavat sisällään. Vasta kun hänen häikäisevä, punatukkainen Selene-äitinsä katoaa, uskomaton totuus alkaa paljastua Anaidille. Selene on noita, ja hänen uskotaan olevan ennustuksen valittu, joka lopettaa ikiaikaisen sodan Omarien ja Odishien välillä.

Totuuden järkyttämä Anaid lähtee vaaralliselle matkalle kauas kotoa ja alkaa kehittää omia noidankykyjään. Ennen kuin hän voi pelastaa äitinsä, tai edes itsensä, hänen täytyy oppia uimaan kuin delfiini, taistelemaan kuin käärme ja saada haltuunsa myyttinen valtikka...

Susiemon klaani on espanjalaisen Maite Carranzan nykyaikaa ja ikiaikaisia taruja lomittavan Noitien taistelu -trilogian ensimmäinen osa, joka lumoaa niin tytöt kuin heidän äitinsä. Trilogia on myyty pariinkymmeneen maahan.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu helmikuu 4, 2009 (Tammi)
Alkuperäinen nimi 'El clan de la Loba'
Käännetty englanniksi War of the Witches
Tietoja muokattu kesäkuu 13, 2017

Noitien taistelu

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

Susiemon klaani (Noitien taistelu #1) 7.66   209
Jään valtakunta (Noitien taistelu #2) 7.62   134
Odin kirous (Noitien taistelu #3) 7.24   113

Kirja-arviot & arvosanat

_kirjakeiju_
Arvosanat 394
Kirja-arviot 323
Viestit 0
heinäkuu 15, 2019
4 / 10

Ei mitenkään mieleenpainuva kerrontatyyli, tarina tai edes idea. Kyllähän tämän luki, mutta olisin voinut käyttää aikani paremminkin.

Milzu
Arvosanat 75
Kirja-arviot 27
Viestit 2
toukokuu 23, 2015
7 / 10

Kirja ei ole parhaimmasta päästä, mutta ihan ok.

kirjafriikki blogi
Arvosanat 108
Kirja-arviot 16
Viestit 0
heinäkuu 17, 2014
6 / 10

olen lukenut tämän kirjan pari päivää sitten. odotin paljon ja petyin raskaasti anaid oli säälittävä ja aluksi jouduinkin pakottamaan itseni jatkamaan lukemista. Selene kuitenkin auttoi minua jaksamaan hänen räiskyvä luonteensa oli niimn mahtava. loppua kohti anaidista tuli kuitenkin jo aikuismaisempi ja kiinnostavampi.

Ayala
Arvosanat 9
Kirja-arviot 2
Viestit 3
heinäkuu 5, 2014
6 / 10

Kirja oli ihan hyvä ja sen luki nopeasti. Ei jäänyt mitenkään erityisemmin mieleen, vaikka aionkin lukea seuraavan osan.

Tempeste
Arvosanat 32
Kirja-arviot 10
Viestit 2
tammikuu 13, 2013
6 / 10

Ensimmäisenä kirjasta jäi mieleen vastenmielisyys Anaidia vastaan. En pitänyt hänestä alkuunkaan, lähinnä sen takia, että Maite Carranza jäi sille kliseiselle linjalle, jossa lapsi saa tietää syntyperänsä, ja sen jälkeen onkin aivan ilmiömäinen. Mahtava luonnonlahjakkuus, joka oppii kaiken nopeammin kuin kukaan muu. En millään pystynyt lukemaan tuntia kauempaa putkeen. Piti pitää tauko aina sadan sivun välein, kun Anaid-ilmiö alkoi oksettaa. Kirjan pelastukseksi koituivatkin sitten kaikki muut hahmot. Pidin Gayasta, Karenista ja Criseldasta. Valeria ja Clodia olivat lemppareitani. Selenestä en oikein saanut otetta. En voi sanoa, että ratkaisu olisi ollut yllättävä. Sen saattoi oikeastaan arvata, jos hieman mietti. Mutta ihanasti lukijan päätä kyllä sekoitettiin. Jokaisella hahmolla oli oma teoriansa tapahtuneesta ja he toivat ne hyvin ilmi. Aion lukea seuraavan osan, mutta vain, koska ihastuin Criseldaan, ja haluan tietää, mitä hänelle käy.

w-a-r-i
Arvosanat 83
Kirja-arviot 83
Viestit 47
marraskuu 28, 2012
8 / 10

Alku oli aika erikoinen, vähän sekava, mutta kun kirja pääsi kunnolla liikkeelle, oli juoni pieniä tylsiä kohtia lukuunottamatta mukavan jouheva, ja kirja nopea lukea. Carranzalla on aika erikoinen näkemys noidista, mutta se tekee tästä kirjasta vähän erilaisen luettavan, ja vaihtelu virkistää :)

Li
Arvosanat 237
Kirja-arviot 14
Viestit 16
toukokuu 22, 2012
8 / 10

Ainoa miinus tulee alun sekavuudesta. Sen jälkeen kun Anaid oli saanut tietää olevansa noita tarina muuttui sujuvammaksi. Sen jälkeenkin jotkut Selene jutut olivat todella takkuista luettavaa.

<strong><i>Guest-2597</i></strong>
Guest-2597
Arvosanat 0
Kirja-arviot 0
Viestit 0
huhtikuu 15, 2009
6 / 10

Ensinnäkin, kannen kökköyteen ei kannata kompastua. Sisällä piilevä tarina on lukemisen arvoinen. Maite Carranzan idea nykyajan noidista on kenties käytetty, mutta hän tekee kliseestä uuden idean omaperäisellä ajatusten kehittelytavallaan ja tavallisesta poikkeavalla noitatyypillään. Carranzan kirjassa on matriarkaalinen meininki, ja kirjan päähenkilö kokee noidaksi kypsymisen samalla kuin naiseksikin. Tämä on piristävä poikkeus esim. Eddingsin kirjoihin, joissa Polgara ja Ce'Nedra, vaikka molemmat persoonia ovatkin, eivät ihan riitä tasoittamaan sukupuolijakaumaa. Carranzan naisvaltaisuus kuitenkin pukkaa melkeinpä yli ja tuntuu välillä päälleliimatulta ja tarkoituksella erilaiseksi tehdyltä. Susiemon klaani on ristiriitainen siinä suhteessa, että 10-12-vuotiaat, joille sen luulisi tapahtumien mukaan olevan suunnattu, eivät saa siitä kaikkea irti. Vanhempia taas puolestaan tylsistyttää välillä lukiessa... Myöskin tarinan vanhat ennustukset, jumaltarut ja historia ovat aika onton tuntuisia moniin muihin fantasioihin verrattuna. Parhaiten Carranza kuvaileekin aivan oikeaa elämää. Hyvä oli tämäkin lukea, sai hieman uutta vinkkeliä mahdolliseen nykyaikafantasiaan. Toisaalta syvällisen ja hyvän kerronnan ystävien ja vannoutuneiden bibliofiilien ehkä kannattaa jättää väliin.

Umiduck
Arvosanat 60
Kirja-arviot 2
Viestit 1
maaliskuu 2, 2015
9 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Celestine
Arvosanat 234
Kirja-arviot 50
Viestit 431
huhtikuu 18, 2013
8 / 10
Sisältää juonipaljastuksia