Krypta
Keskiarvo 3.34
3.34 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (31)
Kirjahyllytilastot

Krypta

Kate Mosse
Julkaistu: helmikuu 7, 2009 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Sepulchre
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia, jännitys, mysteeri
Avainsanat: 1800-luku

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Katariina Kaila. Sidottu, kansipaperi.

Labyrintin tekijän täyteläinen lukunautinto vie Etelä-Ranskan maisemiin, jotka kätkevät karmivia salaisuuksia.

Vuonna 1891 17-vuotias pariisitar Léonie Vernier lähtee isoveljensä Anatolen kanssa vierailulle tätinsä kartanoon Rennes-les-Bainsin maaseutukaupunkiin Etelä-Ranskaan.

Perillä selviää, etteivät sen enempää Isolde-täti kuin Domaine de la Caden kartanokaan ole sitä mitä Léonie oli kuvitellut. Seudulla huhutaan, että Isolden edesmennyt aviomies kuoli manattuaan esiin paholaisen muinaisesta kryptasta. Puhutaan myös salaperäisestä tarot-korttipakasta, joka merkillisesti katosi samaan aikaan.

Vuonna 2007 28-vuotias amerikkalainen Meredith Martin saapuu Rennes-les-Bainsiin tekemään taustatutkimuksia Claude Debussyn elämäkertaa varten ja selvittämään omaa sukutaustaansa. Johtolankoinaan hänellä on vuonna 1914 otettu valokuva nuoresta sotilaasta sekä nuottipaperi, jonka otsikkona on "Krypta 1891".

Jokin ylellisessä Domaine de la Caden kartanohotellissa tuntuu Meredithistä merkillisesti tutulta. Sata vuotta aiemmin eläneiden Anatolen, Isolden ja Léonien kohtalot heräävät eloon.

Jännitystä, romantiikkaa ja mystiikkaa pursuava värikylläinen fresko lunastaa täydellisesti Labyrintin asettamat odotukset. Kirja nousi heti ilmestyttyään Iso-Britannian bestseller-listojen ykköseksi.

”Mosse on vahva tarinankertoja, jonka mielikuvitus on ylitsevuotavainen.” – Daily Telegraph

muokattu 06.05.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Nekropolis (Viisi vartijaa, #4)Peto (Mustan tikarin veljeskunta, #14)Radiosalapoliisit7 tappavaa ihmettäRadiosalapoliisit kuoleman kynnyksellä

Kirja-arvioita (2)

Morndun avatar
Kirjoittanut
4.0
Kun tartuin Kryptaan, minulla ei ollut juuri mitään ennakko-odotuksia; tiesin vain sen sijoittuvan 1800-luvulle. Osa juonenkäänteistä yllätti, mutta osan pystyin hyvin arvaamaan etukäteen. Kaksi tarinaa kulkevat hyvin yhdessä, 1800-luvun loppu ja nykyaika. Mielenkiintoiseksi tarinan tekee se, kuinka ne alkavat liittyä yhä enemmän ja enemmän toisiinsa vaikka aluksi kaikki tuntuu hyvin irralliselta. Alkupuoli kirjasta on hieman tarinan venyttämistä ja lähes puoli kirjaa ehtii ... (lisää)
w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirja oli melkein yhtä hyvä kuin Labyrintti. Alku oli vähän pitkä ennenkuin itse -juttu- alkoi, mutta sekin oli mielenkiitoista luettavaa - ihan normaalista elämästä ilman yliluonnollisia asioita. Kuten Labyrintissa, tässäkin kahden ihmisen tarinat kytkeytyvät yhteen pikkuhiljaa, ja kirjaan on saatu hyvin pieniä yksityiskohtia jotka selventävät juonta, ja kahden päähenkilön liittymistä toisiinsa. Kirjaan on panostettu paljon, sävelletty laulu, tarokit... Hyvä kirja! :)
Paikalla 1 jäsen ja 52 vierailijaa
rudi92
Uusin jäsen: Kirsi Simola
Jäseniä yhteensä: 9569