Huonosti käyttäytyvät jumalat
Keskiarvo 3.53
3.53 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (58)
Kirjahyllytilastot

Huonosti käyttäytyvät jumalat

Marie Phillips
Julkaistu: huhtikuu 3, 2009 (Bazar)
Alkuperäinen nimi: Gods Behaving Badly
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia
Avainsanat: antiikin mytologia, elokuva
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Titia Schuurman. Sidottu, kansipaperi.

Millainen Afrodite olisi, jos hän eläisi nykyajan Lontoossa?

Olympos on ikuinen. Lontoo on jumalainen. Kreikkalaiset jumalat eivät unohtuneet antiikkiin, vaan elävät tälläkin hetkellä Pohjois-Lontoossa kimppakämpässä. He ovat menettäneet voimiaan ja ovat ikävystyneitä, mutta tekevät edelleen samaa kuin antiikin aikana: kinastelevat pikkuasioista ja punovat juonia, kostoja ja lemmenseikkailuja.

Jotain on muuttunutkin: Apollo on TV-psykologi, Artemis ulkoiluttaa ammatikseen koiria, Afrodite myy puhelinseksiä. Zeus pysyttelee vintillä poissa tieltä. Jumalilla on nykyaikana myös maallisia huolia: asunnossa on kauhea sotku, mutta puhtaanapito ei ole jumalten työtä. Hyvän siivoojan löytäminen ei ole Lontoossa helppoa, mutta onneksi löytyy reipasotteinen Alice, joka ottaa työn vastaan. Jumalten ja kuolevaisten kohtaaminen ei ole ennenkään sujunut ilman törmäyksiä...

Marie Phillipsin viihdyttävä esikoisromaani Huonosti käyttäytyvät jumalat on saanut suuren suosion kotimaassaan Englannissa, josta innostus on levinnyt mm. Kanadaan, Yhdysvaltoihin ja Hollantiin. Kirjan julkaisuoikeudet on myyty 21 maahan. Näyttelijä Ben Stillerin tuotantoyhtiö on ostanut kirjan filmausoikeudet ja suunnittelee siitä tv-sarjaa.

”Tämä kirja hurmaa ja viettelee.” – The Times

”Marie Phillipsin kirja ansaitsee kaiken saamansa huomion. Hän on tehnyt loistavaa työtä: Huonosti käyttäytyvät jumalat on hauska mutta ei tee itsestään numeroa, älykkäästi kirjoitettu ja helppolukuinen.” – The Observer

”Huonosti käyttäytyvät jumalat on harvinainen löytö: viehättävä ja omaperäinen esikoisromaani, joka tuo tyydytyksen sekä älylle että sydämelle.” – The Evening Standard

"Todella, todella hauska kirja. [...] Se naurattaa ja saa aikaan mukavan lämpimän ja hassun olon, ja lisäksi se on hyvä kertauskurssi kreikkalaiseen myologiaan." – The Independent

muokattu 30.03.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tuli (Engelsfors-trilogia, #2)Loputtomasti (Paranormaali, #3)Kajo (Kuura-trilogia, #2)Veren sitomat (Sookie Stackhouse, #8)Paranormaali (Paranormaali, #1)

Kirja-arvioita (5)

Q_Black avatar
Kirjoittanut
3.0
Hauskasti keksitty idea jumalista, jotka asustavat ihmisten keskuudessa ja elävät normaalia (tai kutakuinkin normaalia) ihmiselämää. Hahmoista on saatu aikalailla omansalaisia. Afrodite, tuo kauneuden jumalatar, on mukana puhelinseksi-bisneksessä, Apollon iskee naisia ja pitää samalla auringon taivaalla kun taas Zeus on ollut vuosia omassa huoneessaan ja kärsii jonkin sortin mielenterveysongelmista. Hauska kirja, joka aiheutti muutamaan otteeseen naurunpyrskähdyksiä, mutta ei ... (lisää)
Varjolehti avatar
Kirjoittanut
3.0
Mitä saadaan, kun laitetaan muutama tavallista harmaampi ihmisriepu ja joukko persoonallisuushäiriöisiä jumalia tämän päivän Lontooseen ja sekoitetaan? No, ei nyt taidetta, mutta varsin mukiinmenevää viihdettä kyllä. Juoni ei ollut siitä yllättävimmästä päästä, mutta kaipa se oli sellaisena uskollinen kreikkalaiselle tarustolle. Muinaisjumalansa tunteville olisi kuitenkin voitu tarjota enemmän ”sisäpiirijuttuja” ja joitain asioita olisi voitu ottaa vakavastikin. Mutta ... (lisää)
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
4.0
'Huonosti käyttäytyvät jumalat' oli todella hauska ja paljastaa hienosti sen, miten antiikin jumalat olisivat täysin ristiriidassa nykyisen moraalin ja oikeuskäytännön kanssa. Kirja ei todellakaan ole sovelias lapsille, tosin tässä se noudattelee alkuperäismyyttiensä yhtä härskiä ja julmaa kaavaa. Kirjan alku oli hyvä ja olisin toivonut kirjailijan kirjoittavan vähän enemmän Alicen ja olympolaisten kohtaamisesta talossa. Kirjan loppu lässähti minusta jotenkin, kenties siksi ... (lisää)
Pennywere avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirja oli piristävän erilainen, sekä raikas kielensä ansiosta. Kirjassa oli paljon suoria ilmauksia, joten opusta ei ole varmaankaan tarkoitettu kaikista pienimmille lukijoille. Välillä kirjassa oli tylsempi vaihe, mutta omaperäisten hahmojen oikut paransivat tunnelmaa. Loppu oli kaukana kliseisestä rakkaustarinasta.
Nukkis avatar
Kirjoittanut
4.0
Hurmaava kirja. Ei mitenkään maailman ihmeellisin, mutta ei huonokaan. Suunnittelen erityisesti kaikille, jotka haluavat lukea jotain kevyttä, mutta hiukan erilaista. Henkilöt ovat hiukan... kaavamaisia, mutta mitä muuta odottaisikaan antiikinjumalilta?
Paikalla 1 jäsen ja 60 vierailijaa
Thialfi
Uusin jäsen: Saba Nadew
Jäseniä yhteensä: 9730